10-03-11

Nick & Simon brengen dit najaar hun ‘Fier’ Theatertour In Antwerpen, Gent & Hasselt

]

Nick & Simon brengen dit najaar hun ‘Fier’ Theatertour In Antwerpen, Gent & HasseltHun ‘4xFier’ concert in de Antwerpse Lotto Arena bezorgde Nick & Simon een staande ovatie en een oorverdovend applaus. Deze concerttour bestaat uit slechts 4 optredens – drie op Nederlandse bodem en één in Vlaanderen. “Puur genieten,” liet het duo zich achteraf ontvallen, “onze Vlaamse fans vormen echt een fantastische publiek!” In een bomvolle zaal kondigden Nick & Simon meteen ook hun exclusieve theatertour aan door Vlaanderen, die dit najaar plaatsvindt. De ‘Fier Theatertour’ komt op 20 november naar de Antwerpse Elisabethzaal, op 27 november naar Capitole te Gent en op 3 december naar de Hasseltse Grenslandhallen. Tickets voor de ‘Fier Theatertour’ van Nick & Simon zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via www.sherpa.be of telefonisch op het nummer 070/25.20.20.

“Het was voor ons een enorme uitdaging om na de drie uitverkochte concerten vorig jaar te gast te zijn in de Antwerpse Lotto Arena, maar het is gelukt,” zegt een enthousiaste Simon Keizer. Niet enkel de Vlaamse fans, maar ook Nick & Simon zelf hebben maanden afgeteld naar dit Vlaamse ‘4xFier’ concert. Slechts vier concerten, waarvan drie in Nederland en één in Vlaanderen, geven Nick & Simon dit voorjaar naar aanleiding van hun recentste album ‘Fier’.

Na een spetterende start afgelopen zaterdag in Groningen was de Lotto Arena in Antwerpen aan de beurt als tweede tourlocatie. “Het was echt wel spannend. De Lotto Arena is toch best wel een grote zaal,” aldus Nick Schilder, “we hadden vooraf geen enkel idee of het ons zou lukken om de mensen warm te maken om naar hier af te zakken. We stonden al eens eerder in de concertzaal, maar dat was dan als voorprogramma van Jan Smit. Nu was het enkel ons, als band, maar de Vlaamse fans zijn massaal komen opdagen en dat doet ons enorm veel deugd.”

Regelmatig steeg er luid applaus uit de massa op, en het was duidelijk dat Nick & Simon het beste van zichzelf gaven op het podium. De sfeer zat er goed in, maar dat neemt niet weg dat er af en toe ruimte was voor ontroering. Vooral tijdens het pakkende nummer ‘Vaderdag’ werden er hier en daar wat traantjes weggepinkt. Simon schreef het liedje speciaal voor zijn overleden vader, en bracht het nummer dan ook met veel emotie. “Het valt ons telkens weer op dat de Vlaamse fans, in tegenstelling tot de Nederlandse, altijd zo aandachtig luisteren naar onze liedjesteksten. Pas aan het einde van een liedje, als de laatste noot is gespeeld, krijg je een luid applaus. Het publiek in Antwerpen genoot duidelijk van elk moment,” zegt Simon.

Na de ‘4xFier’ concerttour is het voor de fans wachten tot het najaar vooraleer ze hun idolen weer aan het werk kunnen zien. In oktober zijn Nick & Simon de hoofdgast tijdens de prestigieuze ‘Symphonica in Rosso’ concerten. Dan staan ze drie dagen op rij in de Gelredome te Arnhem waar ze voor meer dan 90000 enthousiaste fans de pannen van het dak mogen spelen. Ze komen ook opnieuw naar Vlaanderen in het kader van hun exclusieve ‘Fier Theatertour’. “We hebben vorig jaar enorm genoten van de optredens in Gent, Hasselt en Antwerpen. Daarom hebben we besloten om ook in 2011 onze fans in de watten te leggen,” aldus Nick. En dat is niet alles, want op 11 april verschijnt ‘Wijzer (Dan Je Was)’, hun derde single uit hun recentste album ‘Fier’. “ Uiteraard gaan we in april intens promotie voeren voor onze nieuwe single en onze theatertour,” verklapt Simon ons al.

Tickets voor de ‘Fier Theatertour’ kun je vanaf nu bestellen via www.sherpa.be of telefonisch op het nummer 070/25.20.20. Nick en Simon komen langs op 20 november in de Elisabethzaal te Antwerpen, op 27 november in het Capitole te Gent en op 3 december in de Grenslandhallen te Hasselt.

Neem zeker ook even een kijkje op www.nickensimon.nl  

Commentaren

Hallo Tilly,
Dat zijn de twee gezworen kameraden uit Volendam op hun vierde cd, die maar liefst 16 gloednieuwe liedjes telt. ‘De titel is natuurlijk een knipoog naar het vierde album, maar verwijst ook naar onze zoektocht, die uiteindelijk zo’n goed gelukt album heeft opgeleverd.
Nog een aangename donderdag.
Groetjes.

Gepost door: René | 10-03-11

De commentaren zijn gesloten.