08-03-11

Extra voorstellingen allereerste musical in 3D

]

Extra voorstellingen allereerste musical in 3DWegens groot succes – reeds meer dan 50.000 tickets zijn al de deur uit – krijgt Alice vier extra voorstellingen: op dinsdag 12 april 2011 en dinsdag 19 april 2011 telkens om 13u en om 17u

In de nieuwe K3 musical Alice in Wonderland wordt voor de allereerste keer ter wereld in een musical gebruik gemaakt van 3D technologie. Een wereldprimeur voor Studio 100! De musical is gebaseerd op het oorspronkelijke Alice verhaal en belooft een zeer bijzondere en spectaculaire voorstelling te worden! Alice in Wonderland is vanaf 9 april 2011 te zien in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen.

Wereldprimeur: musical in 3D
Het gebruik van 3D effecten in de musical ‘Alice in Wonderland’ wordt gerealiseerd door digitale stereoscopie projectietechnologie. Deze technologie is momenteel het meest gebruikte systeem voor het bekijken van 3D films in de bioscoop. Studio 100 gebruikt dit systeem ook voor de musical, maar dan als retro projectie. De projector wordt achteraan geplaatst waardoor er vóór een silverscreen scherm live entertainment mogelijk is. Dit systeem werkt met circulair gepolariseerd licht, waarbij de lichtsignalen voor elk oog niet lineair, zoals bij veel oudere 3D technieken,
maar gedraaid op het doek geprojecteerd worden. Het doek moet een dunne zilveren of aluminium laag hebben, vandaar de naam silverscreen, om dit signaal te weerkaatsen naar de bezoeker, die een speciale bril nodig heeft om de signalen voor elk oog te onderscheiden. Het licht voor het rechteroog draait met de klok mee, voor het linkeroog tegen de klok in. Het voordeel van deze nieuwe techniek is dat het 3D effect in stand blijft, ook wanneer de bezoeker zijn hoofd draait.

Alice in Wonderland
De musical is gebaseerd op het oorspronkelijke verhaal en belooft een zeer bijzondere en spectaculaire voorstelling te worden! Alice in Wonderland is vanaf 9 april 2011 te zien in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen.

Met K3, Jacques Vermeire, Nicole & Hugo en Koen Crucke.

Korte inhoud
Karen, Kristel en Josje vervelen zich en gaan met zijn drietjes naar de bioscoop. Eenmaal bij de bioscoop aangekomen, beginnen de verrassingen en niets is wat het lijkt. De meisjes belanden in een wereld die Wonderland heet. Daar komen ze de meest rare figuren tegen: een pratende rups,
de hartenkoning en zijn gemene koningin, de gekke hoedenmaker, de behulpzame tweeling en een wit konijn. K3 belandt in één groot avontuur waar de ene gekke situatie de andere opvolgt. Kan K3 ooit nog ontsnappen uit deze wonderlijke wereld? Alice in Wonderland neemt je mee op een betoverend avontuur in een wondere wereld vol fantasie.

Gaan jullie met Karen, Kristel en Josje mee?
De musical belooft een unieke totaalbeleving te worden met een live-orkest en spectaculaire decors. Het verhaal van de musical wordt gebaseerd op het wereldberoemde, door Lewis Caroll geschreven, verhaal ‘Alice's Adventures in Wonderland’ (1865) en het vervolg ‘Achter de Spiegel en wat Alice daar aantrof’ (1871).

Creatives
Muziek: Miguel Wiels/Alain Vande Putte/Peter Gillis
Scenario: Gert Verhulst & Hans Bourlon
Regie: Gert Verhulst
Choreografie & musical staging: Martin Michel
Muziekaal leider & dirigent: Dirk De Caluwé
Arrangementen: Steve Willaert
Kostuumontwerp: Arno Bremers
Pruiken & make-up: Harold Mertens
Decorontwerp: Piet De Koninck & Stefaan Haudenhuyse
Lichtontwerp: Luc Peumans
Geluidsplan: Marc Luyckx

Tickets bestellen
Tickets voor Alice in Wonderland kunt u bestellen via T 070-344.555, www.alicedemusical.be  

Commentaren

Ik wens je een heel mooie dinsdag en het zonnetje schijnt hier

Gepost door: Yolanda | 08-03-11

Hoi Tilly,
Ik vind het ook enorm jammer dat het in 3D is, is tenslotte voor kinderen en voor de kinderogen is 3D niet zo goed. Ergens snap ik dat ze een primeur willen maar ergens begrijp ik dan niet dat ze geen rekening houden met onze kinderen hun ogen.
Nog een zonnige dinsdag.
Groetjes.

Gepost door: René | 08-03-11

De commentaren zijn gesloten.