28-02-11

Idool 2011: Kato met de ukelele zorgde voor Eliza Doolitle-revival in Ultratop!

]

Idool 2011: Kato met de ukelele zorgde voor Eliza Doolitle-revival in Ultratop!Niet Thierry Seghers, maar wel Kato met de Ukelele lijkt de grote ster te worden van de eerste Idoolafleveringen. Tenminste als we de Ultratop-resultaten er mogen op naslaan. Deze week duikt immers een opmerkelijke re-entry op bij de beste vijftig verkochte platen in België. Juist ja, op 31 zien we het Eliza Doolitle-deuntje Pack up staan. En was dat nu niet het melodietje waarmee het meisje met de ukelele Vlaanderens harten stal tijdens Idool 2011.
Auteur: Bart Liekens

25-02-11

FIJN WEEKEND

fijn weekend aan iedereen

15:22 Gepost door Tilly in Muziek | Permalink | Commentaren (2) | Tags: fijn weekend aan iedereen |  Facebook |

24-02-11

40 jaar Danny Fabry met de allermooiste hits

]Danny Fabry is zeer blij dat hij zijn 40-jarige carrière mag vieren. Binnenkort verschijnt er een nieuwe single en een nieuwe full-cd ¨40 jaar Danny Fabry…de allermooiste¨. Met zes nieuwe liedjes en enkele verrassingen erop. Danny brengt duetten met Walter Capiau, Jacky Lafon en niemand minder dan Dennie Christian. Danny mag een nieuw platencontract tekenen bij de platenfirma CNR en er komt promotie via VTM. Het belooft dus een heel druk, maar een heel leuk jaar te worden voor hem met ook optredens op Het Schlagerfestival in Hasselt, Het Kempens schlagerfestival en Houden van.

Op zondag 22 mei viert Scherpenheuvel 40 jaar Danny Fabry met een optocht en de aankomst van Danny om 14 uur, optreden aan de basiliek met diverse collega’s om14.30 uur. Een grote huldeshow in CC Den Egger van 16.30 uur tot 18.30 uur met tal van verrassingsgasten. Wees er snel bij voor de beste plaatsen…bestel nu jou tafeltje om samen met Danny “40 jaar Danny Fabry” te vieren.  Stort €15,00 per persoon op rekeningnummer 734-3862607-76 met als mededeling jouw adres en de kaarten worden opgestuurd! Inlichtingen 0477/310845
  Afdrukken -  Stuur pagina door naar vriend(in) - ReactiesAuteur: Robby K - Thierry Van Bokhoven

23-02-11

Nieuwe single voor Yves Segers

]

Nieuwe single voor Yves SegersHet is een tijdje geleden dat Yves Segers nog een nieuwe single heeft uitgebracht, maar met “Boven op de berg” heeft hij een fantastische ambiance plaat die we zeker op alle feestjes zullen meezingen! Yves Segers staat komende maand op het Après ski festival in de Ethias Arena te Hasselt.

De nieuwe single “ Boven op de berg“ te downloaden op Itunes.

10:32 Gepost door Tilly in Muziek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nieuwe single voor yves segers |  Facebook |

22-02-11

Jeason wordt papa

]

Jeason wordt papaDe Vlaamse Latino zanger Jeason wordt voor de eerste keer papa van een zoontje. De 29-jarige Jeason stapte in september 2010 in huwelijksbootje met Gwenaëlle. Jeason is de zoon van zanger John Horton en de neef van Christoff en Lindsay. De familie Horton breidt zo langzaamaan uit met dit tweede kleinkind.
Auteur: Robby K. - Wim DL

09:55 Gepost door Tilly in Muziek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: jeason wordt papa |  Facebook |

21-02-11

Nicole & Hugo en Koen Crucke in Wonderland

]

Nicole & Hugo en Koen Crucke in WonderlandIn de Paasvakantie van 2011 brengt Studio 100 de spectaculaire musical ‘Alice in Wonderland’ met K3. Ook Nicole & Hugo en Koen Crucke nemen een aantal onvergetelijke rollen voor hun rekening: Nicole & Hugo zullen te zien zijn als Hartenkoningin & Hartenkoning en als Tweeling. Koen Crucke speelt de rollen van Hoedenmaker en Rups.

Nicole & Hugo : 'We hebben sinds 2003 al mooie projecten gedaan samen met Studio 100, maar deze musical is de kers op de taart. De kostuums, de muziek, het wordt ongelooflijk.'

Koen Crucke: 'Ik kijk enorm uit naar 'Alice in Wonderland', wat is er zaliger dan sprookjes tot leven te wekken en een personage te mogen spelen waar je normaal gezien alleen maar van kunt dromen?'

Vanaf zaterdag 12 februari 2011 ligt de single 'Alice in Wonderland' in de winkel.

Alice in Wonderland
De musical is gebaseerd op het oorspronkelijke verhaal en belooft een zeer bijzondere en spectaculaire voorstelling te worden! ‘Alice in Wonderland’ is vanaf 9 april 2011 te zien in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen.

Met K3, Jacques Vermeire, Nicole & Hugo en Koen Crucke. 

Korte inhoud
Karen, Kristel en Josje vervelen zich en gaan met zijn drietjes naar de bioscoop. Eenmaal bij de bioscoop aangekomen, beginnen de verrassingen en niets is wat het lijkt. De meisjes belanden in een wereld die Wonderland heet. Daar komen ze de meest rare figuren tegen: een pratende rups,
de hartenkoning en zijn gemene koningin, de gekke hoedenmaker, de behulpzame tweeling en een wit konijn. K3 belandt in één groot avontuur waar de ene gekke situatie de andere opvolgt. Kan K3 ooit nog ontsnappen uit deze wonderlijke wereld? Alice in Wonderland’ neemt je mee op een betoverend avontuur in een wondere wereld vol fantasie.

Gaan jullie met Karen, Kristel en Josje mee?
De musical belooft een unieke totaalbeleving te worden met een live-orkest en spectaculaire decors. 

Het verhaal van de musical
wordt gebaseerd op het wereldberoemde, door Lewis Caroll geschreven, verhaal ‘Alice's Adventures in Wonderland’ (1865) en het vervolg ‘Achter de Spiegel en wat Alice daar aantrof’ (1871).

Creatives
Verhaal: Gert Verhulst/Hans Bourlon
Muziek: Miguel Wiels/Alain Vande Putte/Peter Gillis
Regie: Gert Verhulst
Choreografie: Martin Michel
Kostuumontwerp: Arno Bremers

Tickets bestellen
Tickets voor ‘Alice in Wonderland’ kunt u bestellen via T 070-344.555, www.alicedemusical.be  

18-02-11

PRETTIG WEEKEND

13 - Prettig Weekend.gif

17:30 Gepost door Tilly in Muziek | Permalink | Commentaren (3) | Tags: prettig weekend |  Facebook |

Christoff hoeft geen ‘stomme MIA’

]

Christoff hoeft geen ‘stomme MIA’ In Duitsland heeft Christoff vorige week de ‘Star des Jahres’-award voor beste nieuwkomer ontvangen. De Vlaamse schlagerkoning toont zich zeer tevreden met deze buitenlandse onderscheiding, maar blijft zijn Vlaamse fans koesteren. ‘Ik heb pas een platina album gekregen en dat is een award van mijn fans. Dat is veel beter dan een stomme MIA, want dat platina album komt uit het hart’, zegt Christoff in De Rode Loper.

Dat Christoff uithaalt naar de MIA’s mag geen toeval heten. Het jaarlijkse correcte feestje van de sector kijkt immers ostentatief neer op het populaire genre en al zeker als het om schlagers gaat. Ofschoon hij genomineerd was in de – wellicht obligate – categorie ‘populair’, stuurde Christoff zijn kat naar de MIA’s op 7 januari jl.. De zanger heeft de afgelopen jaren dermate veel succes dat hij het zich kan permitteren om te bedanken voor een manifestatie waarin hij in het beste geval als excuusguus en in het slechtste geval als voorwerp van spot zou worden opgevoerd.

Wie zich graag vrolijk maakt over Christoff en zijn schlagers, denkt immers beter twee keer na. Weldra start Christoff immers aan een drie maanden durende toernee in Duitsland, die hem daar langs de grote zalen zal brengen. Ook in Vlaanderen blijft hij een graag geziene klant, onder meer op het komende Schlagerfestival in de Ethiasarena te Hasselt.


Bron: www.eurosong.be - Auteur: Raf Van Bedts

17-02-11

Nieuw album van Mieke verschijnt in april

]

Nieuw album van Mieke verschijnt in aprilHet laatste album “Vliegen als een vogel” van Mieke verscheen inmiddels 3 jaar geleden. Hoogtijd om iets nieuws uit te brengen. De Kempense zangeres vertoeft nu regelmatig in de opnamestudio zodat in april haar CD klaar zal zijn om voor de leeuwen, of beter fans, geworpen te kunnen worden. Tijdens haar optredens zingt Mieke nu al één nummer van haar nieuwe album; “Eenzaam zonder jou”. Bovendien zal op dit schijfje ook het duet “Sterrenlicht” staan dat Mieke in 2010 uitbracht met Liliane St Pierre.
Auteur: Robby K. - Wim DL

16-02-11

Heidi Lenaerts doet het met haar lief op Klara

]

Heidi Lenaerts doet het met haar lief op Klara!Klara’s ochtendprogramma Espresso brengt op maandag 14 februari een bezoekje aan de luisteraar die een ochtendlijke serenade heeft gewonnen op basis van zijn eigen liefdesbrief. En Heidi Lenaerts nodigt in Babel alleen maar stellen uit, artistieke koppels. Ze vraagt hen ditmaal niet alleen naar hun werk, maar ook naar dingen die ze anders alleen vraagt als de micro uit staat. Heidi kaapt voor de gelegenheid haar lief Ronald Verhaegen weg bij Radio 1 en presenteert samen met hem deze Babel.

De serenade van Nicolas Achten
Espresso maakt maandag 14 februari ongetwijfeld een luisteraar van Klara heel gelukkig: hij of zij krijgt een muzikale liefdesverklaring van zijn of haar geliefde uitgevoerd door muzikant Nicolas Achten. Reporter Olav Grondelaers brengt verslag uit.

Babel klapt uit het artistieke bed
Heidi Lenaerts kreeg in Babel al heel wat artistieke koppels over de vloer: kunsthistorici Leen Huet en Jan Grieten over hun Rockockx-biografie, Tom Naegels en Marjorie Blomme over het boek dat zij samen schreven over armoede. Met Simone Lenaerts klikte het, en met haar man Jan Vanriet, maar Heidi interviewde hen nog nooit samen. Met Peter Verhelst sprak ze over hoe zijn partner Maud Bekaert meewerkte aan zijn jongste stuk, maar ze heeft Maud nog nooit ontmoet.

Hoe vergaat het deze artistieke koppels die samen werken, samenleven en elkaar inspireren?Schrijven ze echt samen in dezelfde kamer? Zijn ze gevoeliger voor kritiek van hun partner, dan voor kritiek van buitenaf? Valentijn is de perfecte dag om die vragen te stellen die ze zichzelf stelt na zo'n interview, in bed.

Liefdevolle duopresentatie
Heidi nodigt op Valentijn in Babel alleen maar koppels uit. En omdat iedereen met twee komt, kaapt ze voor de gelegenheid even haar lief weg bij Radio 1: Ronald Verhaegen. Voor het eerst maken ze samen een radioprogramma. 

Espresso, elke weekdag van 6 tot 9 uur 
Babel, elke weekdag van 17 tot 19 uur
www.klara.be

15-02-11

Idool 2011: Kato met de ukelele naar de tweede ronde!

]

Idool 2011: Kato met de ukelele naar de tweede ronde!‘Een kleine performance, met een grote impact.’ Zo omschreef de Idooljury het optreden van de negentienjarige Kato uit Leuven tijdens de tweede Idoolauditie. Zij overtuigde met haar ukelele vriend en vijand van haar kunnen met haar versie van de Eliza Doolittle-song Pack up. U kan haar auditie zien via: http://vtm.be/idool/artikel/de-laatsten-zullen-de-eersten.... Een plaatsje in de tweede ronde werd haar deel. Leuk weetje: Kato nam ooit deel aan de kwartfinale van Humo’s Rockrally.

Auteur: Bart Liekens - Foto: VTM

14-02-11

FIJNE VALENTIJN

Fijne Valentijn.jpg

 

48qw5n1b.jpg

09:42 Gepost door Tilly in Muziek | Permalink | Commentaren (3) | Tags: fijne valentijn |  Facebook |

11-02-11

Het Avondblad van donderdag 10 februari

Het Avondblad van donderdag 10 februari
donderdag 10 februari 2011 - 16:55

Een dagelijks overzicht van het nieuws en de gebeurtenissen in het Vlaamse medialand als dagafsluiter. Wat dreigde bijna onopgemerkt voorbij te gaan? We eindigen onze werkdag met een korte selectie, doordeweeks om 17.00 uur, tijdens het weekend om 16.00 uur.

Zelf medianieuws melden? Mail hier.

Radio M.i.G. komt volgens de krant Het Nieuwsblad in aanmerking voor de Unizo business award 2011. Radio M.i.G. brengt naast muziek ook nieuws en informatie over de regio Geraardsbergen, Galmaarden, Bever en Lierde. Eind mei valt de uitreiking van drie awards: één voor jonge onderneming 2010, één voor creatieve en innovatieve onderneming 2010 en één voor stadsverankerende onderneming 2010. Radio M.i.G. is zit in de categorie ‘stadsverankerende onderneming'. Stemmen kan tot 1 mei via www.unizo.be/geraardsbergen. 

Eurosport en de FIfa hebben een vierjarige overeenkomst over de uitzendrechten van diverse voetbaltoernooien afgesloten. Zo worden het wereldkampioen voor vrouwen en de toernooien voor jeugdspelers onder zeventien en onder twintig jaar rechtstreeks en integraal uitgezonden. Liefhebbers van outdoor en beachsoccer worden eveneens extra verwend. Alle wedstrijden zullen ook in native HD te zien zijn bij Eurosport HD. De enige uitzondering is dat het WK voetbal bij de vrouwen niet op de Scandinavische afdelingen zal lopen.

Arbeidsvitaminen, het langst lopende verzoekprogramma, dat ook in Vlaanderen ruime bekendheid geniet, viert de 65ste verjaardag. Om deze feestelijke gebeurtenis op te luisteren, loopt er tussen 21 en 24 februari bij Radio 5 Nostalgie op AM 747 KHz de top 65 van de mooiste Arbeidsvitaminenliedjes. Op 21 februari is er trouwens een jubileumuitzending met talrijke voormalige presentatoren. Voor meer informatie klik hier  

Radio 5 Nostalgia is in Belgie via AM 747 KHz te ontvangen.

10-02-11

Het Avondblad van woensdag 9 februari

Het Avondblad van woensdag 9 februari
woensdag 9 februari 2011 - 16:55

Een dagelijks overzicht van het nieuws en de gebeurtenissen in het Vlaamse medialand als dagafsluiter. Wat dreigde bijna onopgemerkt voorbij te gaan? We eindigen onze werkdag met een korte selectie, doordeweeks om 17.00 uur, tijdens het weekend om 16.00 uur.

Zelf medianieuws melden? Mail hier.

MTVNHD voert reclame via Facebook onder het motto “Experience The Music”. Via het sociaal netwerk kunnen fans een applicatie downloaden waarmee ze zélf ster in een clip kunnen spelen. MTV draaide vijf video’s voor de campagne die ieder een verschillend genre vertegenwoordigen – rock, pop, hiphop, club en metal. De campagne loopt in vijf markten: Australië, België, Duitsland, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Bureau van dienst is het Poolse K2. De aansturing en productie van MTVNHD verloopt namelijk vanuit het kantoor van MTV in Polen.

Martine Tanghe heeft van de Stichting Nederlands de Lofprijs der Nederlandse taal 2010 gekregen, omdat zij in een journaal haar afkeuring liet blijken over de Engelse naam voor een Vlaams overheidsinitiatief, Flanders Synergy. Winkelketen Hema won de Sofprijs der Nederlandse taal, omdat het winkelbedrijf zijn cosmeticaproducten niet voorziet van een deugdelijk Nederlands opschrift. De Sof- en Lofprijs worden sinds 2004 jaarlijks uitgereikt. Bezoekers van de site kozen de winnaars uit een lijst met maandwinnaars die een werkgroep van de stichting eerder had uitverkoren. (De Standaard) Hongarije is bereid om zijn omstreden mediawet aan te passen. Nog deze week zal de regering in Boedapest voorstellen presenteren. Ze reageert hiermee op een oproep van de Europese Commissie. De Hongaarse mediawet, die sinds 1 januari van kracht is, bepaalt dat een door de regering benoemde mediaraad nagaat of journalisten moreel en objectief berichten. Volgens de Europese Commissie is dat strijdig met de Europese regelgeving over persvrijheid.  (Deredactie.be)

09-02-11

Het Avondblad van dinsdag 8 februari

Het Avondblad van dinsdag 8 februari
dinsdag 8 februari 2011 - 16:55

Een dagelijks overzicht van het nieuws en de gebeurtenissen in het Vlaamse medialand als dagafsluiter. Wat dreigde bijna onopgemerkt voorbij te gaan? We eindigen onze werkdag met een korte selectie, doordeweeks om 17.00 uur, tijdens het weekend om 16.00 uur.

Zelf medianieuws melden? Mail hier.

Extragold, de Westvlaamse oldiesketen zendt nu ook het syndicate programma Disco City uit. De kustjongens en meisjes trekken hun discoschoenen vanaf nu aan op zaterdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur en ze doen dat op maar liefst vier frequenties. Je vindt ze HIER. Disco City wordt ondertussen reeds uitgezonden op dertien radiostations. Aan de gunstige reacties te oordelen, zal ook dit product van de mannen achter Popcorn City een vaste waarde worden in radioland. Stations die Dico City eveneens willen uitzenden, kunnen een mailtje sturen naar info@discocity.be .

Freewave, het enige gedrukte maandblad voor radiofans in alle mogelijke en onmogelijke gradaties, volgt de media in Europa en heeft speciale aandacht aan de voormalige zeezenders, met fraaie verhalen van betrokken personen. Een proefaanbod kost nu slechts € 15,--. Daarvoor stopt de postbode vier achtereen volgende keer het magazine bij u in de bus. Als extra bonus krijgt u gratis toegang tot de volgende Radiodag, die dit jaar op 12 november a.s. wordt gehouden in Amsterdam. Om in te gaan op dit aanbod is het voldoende een mail te sturen naar service@radiovisie.eu .

Dateq BCS50MKII, de naam zal het hart van menig radiomaker ietsje sneller doen slaan. We doen er zelfs nog enkele extra slagen per minuut bij, want deze prachtige tweedehands studio, al werd hij vrijwel noot gebruikt, is nu te koop voor 3.800 euro (exclusief BTW). Een jaar garantie is inbegrepen. Bovendien wordt een volledige cd-collectie meegeleverd. Voor een radiostation met een beperkt budget (persoonlijk kennen we er heel wat) is dit een uitgelezen kans. Hoe de configuratie van deze Dateq BCS50MKII er precies uitziet, komt u te weten als u HIER klikt. En als u HIER klikt krijgt u de foto op supergroot formaat te zien.

08-02-11

VMMa produceert hitmusical Domino rond Clouseau-liedjes

]

VMMa produceert hitmusical Domino rond Clouseau-liedjesClouseau deed Vlaanderen voor ’t eerst opschrikken in 1987 met hun eerste single ‘Brandweer’. Meer dan twintig jaar en talloze hits later kunnen we gerust stellen dat Clouseau de grootste muziekgroep is die Vlaanderen ooit heeft gekend: ze hebben gigantisch veel CD’s verkocht en speelden 116 keer in een uitverkocht Sportpaleis. Steeds nieuwe generaties sluiten hun repertoire in het hart en kennen hun songs uit het hoofd. Het geheim van hun succes: op een eerlijke manier kwalitatieve Nederlandstalige pop brengen, die alle generaties en modes overspant. 

Wim Hubrechtsen, manager van de afdeling Line Extensions & New Business bij de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa): “De songs van Clouseau vormen de rode draad van het nieuwe muzikale hoofdstuk dat de Vlaamse Media Maatschappij aansnijdt. Na de festivals, showcases en concerten die we naast het tv-scherm organiseren, gaan we voor het eerst zelf een musical produceren. Het tijdelijk stoppen van Clouseau en daarbij hun prachtige hits bieden ons de mogelijkheid om in nauw overleg met Koen en Kris en samen met een gedreven creatief team een musical te maken met de muziek van Clouseau.” 

Koen en Kris Wauters zijn alvast opgetogen over de musical waarin hun muziek centraal staat :
“We waren behoorlijk verrast toen vtm bij ons kwam aankloppen om onze zegen te krijgen over hun nieuwe project, nl een Clouseaumusical. Het zou de eerste musicalproductie worden, volledig in eigen beheer. We hebben eens naar elkaar gekeken en zagen meteen dat er wel muziek zit in zo'n project! Een schitterend idee zelfs, en ook de timing is perfect : aangezien Clouseau zelf tijdelijk even “op rust” is, zullen wij niet snel samen op een podium te zien zijn - ook niet in deze musical. Maar op deze manier kunnen vele mensen hun favoriete Clouseauhits eens op een totaal andere manier beleven. Wij denken dat veel van onze songs wel in een musicalverhaal kunnen passen en zijn dan ook zéér benieuwd hoe onze liedjes in die nieuwe situatie, op een toneel, zullen aanvoelen en heropleven. 

Het is een ambitieus project met een topregisseur (Frank Van Laecke), topscenaristen (Allard Blom en Frank Van Laecke), een topproductie, de topcast die zal worden samengesteld en .... topmuziek :-)
We zijn dus méér dan enthousiast over dit nieuwe project, en ook een beetje fier dat onze muziek mensen heeft kunnen inspireren tot het opzetten van een dergelijk megaproject. Veel succes voor vtm en al wie met deze musical aan de slag gaat! Samen gaan we er iets moois van maken.” 

Wim Hubrechtsen gaat hierop verder : “Met de musical ‘Domino’ willen we de bezoekers meenemen op een Clouseau-rollercoaster van meer dan 20 jaar succes en kwaliteit. Voor de inhoudelijke, creatieve en artistieke invulling laten we niets aan het toeval over. Frank Van Laecke regisseert de productie en schrijft met Allard Blom het script. Deze twee zijn zonder meer krakken in hun vak. Frank Van Laecke bouwde als auteur en regisseur van zowel toneel, opera, musical als grootse theaterspektakels een indrukwekkend palmares op en sleepte zowel nationaal als internationaal tal van onderscheidingen in de wacht. Allard Blom is op zijn beurt één van Nederlands meest getalenteerde dramaturgen, tekstschrijvers en vertalers van theater en musical. Van Laecke en Blom werkten al samen voor de succesmusical ‘Daens’ en bundelen nu opnieuw de krachten voor de hitmusical ‘Domino’. Uiteraard worden ook Koen en Kris Wauters nauw betrokken bij de realisatie van de musical. Vooral het muzikale gedeelte wordt door hen bewaakt. Daarnaast volgen ze van op de zijlijn het volledige schrijfproces van het script mee.” 

Het verhaal in een notendop
De musical ‘Domino’ wordt opgevat als een romantische komedie over liefde en vriendschap, waarin de knapste songs en de tijdloze hits van Clouseau verweven worden. Het fictieve verhaal situeert zich in Swentibold, een volkse wijk ergens in Vlaanderen die bewoond wordt door een bont gezelschap. Alle bewoners staan op een kruispunt in hun leven. Bovendien dreigen ze ook nog hun huis te verliezen…

De première
De hitmusical ‘Domino’ gaat in het voorjaar 2012 in première in de Antwerpse Stadsschouwburg.

07-02-11

Astrid Bryan dit najaar op VijfTV met Astrid in Wonderland

]

Astrid Bryan dit najaar op VijfTV met Astrid in WonderlandAstrid Bryan is dit najaar verrassend te zien op VIJFtv. De ster van Vlaamse Hollywoodvrouwen krijgt op deze zender haar eigen docusoap met de titel Astrid in Wonderland. Natuurlijk mag ook haar wederhelft Den John niet ontbreken. 
Auteur: Bart Liekens - Foto: Jan Liekens

04-02-11

Will Tura: 'Mijn liedje Hopeloos had eerst de titel Hulpeloos.

]

Will Tura: 'Mijn liedje Hopeloos had eerst de titel Hulpeloos.'Will Tura was maandagavond te gast in de Nederlandse talkshow De Wereld Draait Door. Daar werd hij samen met Ruben Block van Triggerfinger en Bart Peeters rond de tafel van Matthijs Van Nieuwkerk gezet om te praten over zijn carrière. Ook zijn enige hit bij onze noorderburen 'Hopeloos' kwam aan bod. 'Het grappige aan dit verhaal is dat dit liedje oorspronkelijk een andere titel had. Toen we in de studio kwamen, was de titel Hulpeloos. Tijdens het zingen vonden we echter dat de titel niet klonk. Daarom hebben we de ul vervangen door o. Je voelde al onmiddellijk dat er beterschap in zat. Sindsdien is Hulpeloos Hopeloos geworden.'
Auteur: Bart Liekens

03-02-11

Stembandoperatie Jan Smit geslaagd

]

Stembandoperatie Jan Smit geslaagdVandaag, 24 januari, is Jan Smit in het Rotterdamse Ikazia ziekenhuis succesvol geopereerd aan een poliep op zijn stembanden. Nadat de populaire Nederlandse zanger afgelopen week te gast was bij De Wereld Draait Door, waar ook Caro Emerald, zelf herstellende van een stembandoperatie, en KNO-arts Jaap van Twisk aanwezig waren, maakte hij een afspraak voor een routinecheck. Hoewel hij geen klachten had en geen enkel probleem had met zingen, bleek er toch sprake te zijn van een poliep. Door het uitvallen van een andere afspraak kon Smit op korte termijn terecht voor een operatie.

Drie jaar geleden heeft Jan Smit ook een operatie aan zijn stembanden gehad, echter toen was dat een ingreep aan groeven op zijn banden, een aangeboren aandoening. Door de operatie zal Jan enige tijd stemrust moeten nemen en de komende maanden niet kunnen optreden. Hierdoor kunnen ook de signeersessies bij Free Record Shop deze week niet plaatsvinden.

Jan Smit kreeg vorige week een platina plaat voor zijn nieuwste single: "Niemand Zo Trots Als Wij", de nummer-1 hit die ook in Vlaanderen de hitlijsten aan het bestormen is.

Website: www.jansmit.com  

02-02-11

Tom Dice: ‘De lat zal altijd hoog liggen wanneer het over Tom Dice gaat

]

Tom Dice: ‘De lat zal altijd hoog liggen wanneer het over Tom Dice gaat.’2010 was een grand cru jaar voor Tom Dice. Met zijn single ‘Me and My Guitar’ veroverde hij de harten van de Europese meisjes met een fraaie zesde plek tijdens het Eurovisiesongfestival. Een tweede album kan daarom zeker niet lang uitblijven. Wij keken met Tom in zijn glazen bol voor 2011 in de wandelgangen van Anne’s Vlaamse 10. ‘2011 wordt een beetje een overgangsjaar. We willen wel wat zomerfestivals en her en der wat buitenlandse optredens doen. De focus daarentegen zal zich vooral op het klaarstomen van de tweede plaat liggen. Een exacte releasedatum is nog niet vastgelegd. Veel hangt af van de persoonlijke tevredenheid over de evolutie van de liedje. Ten laatste begin 2012 zou het album in de winkels moeten liggen. Een andere optie zou eerder september of oktober van dit jaar zijn. Zelf sta ik nogal sceptisch tegenover een release in de kerstperiode. Dus het zal waarschijnlijk één van beiden zijn. Maar ik sta er om hiervoor rustig mijn tijd te nemen. Om de liedjes te schrijven zijn er songwritingsessies in Engeland en Scandinavië gepland. Het gevoel overheerst nog steeds dat tekstschrijvers uit deze landen mij nog dat extraatje op het vlak van Engelse taal kunnen meegeven. Ik blijf het idee hebben dat sommige zinnen, die ik nu zing, verbaal wel juist zijn. Maar dat een Brit deze nog mooier kan formuleren. Neen, ik ga mijn ziel nu niet gaan verkopen. Elk idee begint bij mij. De mensen, wie ik ga samenwerken, kunnen mij echter nog beter in een bepaalde richting pushen om de juiste zinnen te vinden, die ik graag wil zingen.’ 

Jong talent
‘De lat zal altijd hoog liggen wanneer over het Tom Dice gaat. Maar daar is op zich niets mis mee. Het is hoedanook de bedoeling dat het zingen en liedjes maken in stijgende lijn gaat. Dat verwacht ik enigszins ook. Veel van de liedjes van het eerste album zijn geschreven toen ik vijftien jaar was. En nu ben ik er 21. Ik geloof er nogal stellig in dat je dit gaat horen in mijn muziek. Ik ben en blijf nog steeds jong talent. Maar ik weet nu al een pak beter welke richting ik uit wil. Dankzij Me and My Guitar heb ik een accoustische stempel gekregen. Diegenen, die al naar een optreden zijn komen kijken, weten dat ik veel meer in mijn mars heb. In de toekomst zal de elektrische gitaar zich meer in mijn muziek begeven. Zodoende dat er een gezond evenwicht komt tussen de accoustische en elektrische gitaar.’ 

Rijbewijs
‘2011 wordt het jaar waarin ik mijn rijbewijs wil halen. Op mijn nachtkastje ligt het theorieboek. Vooraleer ik ga slapen, studeer ik er nog eventjes in. Ik weet dat dit met mijn agenda een zeer dure belofte is. Toch blijft het er ééntje, die ik ongetwijfeld ga waarmaken.’
 
Download nu de single ‘A Thousand Years’ van Tom Dice via:
http://itunes.apple.com/be/album/a-thousand-years/id40624...  
Auteur: Bart Liekens

01-02-11

John De Wilde: ‘De Strangers was het enige in mijn leven dat ik echt heel graag deed

]De muziek van De Strangers blijft bijna tien jaar na hun afscheid nog steeds nazinderen. Eind februari krijgen de vier heren een gepast eerbetoon in de revue Azzek nog zou trouwen. Meer dan zestig liedjes worden in een revuesausjes gegoten. Maar hoe kijkt één van de oer-Strangers John De Wilde tegen dit eerbetoon aan. Wij vroegen het hem op de man af. “ Bij de revue Azzek nog zou trouwe zingen drie jongens en drie meisjes op een originele manier onze liedjes van toen. Een mens zou voor veel minder de tranen in de ogen krijgen. Ik heb met de makers van deze revue gepraat. En je mag hun werk zeker niet onderschatten. Zij hebben meer dan vierhonderd liedjes onder een bepaalde noemer geplaatst. Toen ik voor de eerste keer hun script te lezen kreeg, was het al nummer acht. Dat betekent dat er maar liefst zeven stuks waren vooraf gegaan. Nu zitten ze al aan nummer 11. En de voorstelling is pas eind februari. Hoeveel er nog gaan bijkomen, weet ik niet. Maar ze hebben deze revue met heel veel respect in elkaar gestoken. De doelstelling van deze revue moet zijn dat wanneer ze het voor een volle zaal gaan zingen, iedereen luidkeels meebrult. En zo hoort het. Wanneer je bijvoorbeeld naar de Opera in Italië gaat, wilt iedereen de libretto horen. De teksten, die al honderd jaar bestaan, zingt iedereen mee. Dit was volgens mij de fout, die de Nief Strangers hebben gemaakt. In het begin had ik het er nog over met Carl Huybrechts. Hij stond er op dat ze nieuw repertoire zouden brengen. Maar dat werkt een heel pak minder dan onze deuntjes.’

Job
‘Ik geef toe dat De Strangers het enige was in mijn leven dat ik echt heel graag heb gedaan. Ik ging heel graag naar mijn job overdag. Maar om drie uur ’s namiddags zat mijn hoofd al bij mijn optreden van ’s avonds. De drang om iets te doen op het podium was te groot. In de loop van de jaren is vooral de media hard geëvolueerd. Maar het circuit dat van deze muziekstijl houdt, blijft nog altijd aanwezig. En dat zal nooit veranderen. De Strangers staat voor een bepaalde groep van mensen nog steeds voor een vorm van nostalgie.’

Bécaud
‘Het is enorm moeilijk om mijn allermooiste Strangers-herinnering aan te duiden. Wanneer je vijftig jaar uit een mensenleven moet evalueren, spreek je over een heel tijdperk uit je leven dat niet weg te denken valt. Bij heel veel dingen heb ik het gevoel dat ik het nog een keertje zou willen overdoen. Maar één van de allermooiste momenten gebeurde achter de schermen in de Elizabethzaal. Daar stonden we in het voorprogramma van Gilbert Bécaud. Een man, waar ik nog steeds grote fan van ben. Ik heb hem toen gevraagd of hij een middeltje wist tegen de zenuwen. Want die had ik immers altijd. Hij zei toen heel sec: ‘Zenuwen, jongen, dat moet je altijd blijven houden in je leven. En zijn woorden vergeet ik nooit meer.’

Meer info over de revue Azzek nog zou trouwen:
Tickets & Info
De Roma, Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout, 03/292 97 40
Alle FNAC-winkels
Ticketbalie Roma, Turnhoutsebaan 327

Voorstellingen
Donderdag 24/02/2011 20.30u
Vrijdag 25/02/2011 20.30u
Zaterdag 26/02/2011 20.30u
Zondag (matinee) 27/02/2011 15.00u

Extra voorstellingen:
Maandag (matinee) 28/02/2011 14.00u
Maandag 28/02/2011 20.30u


  Afdrukken -  Stuur pagina door naar vriend(in) - ReactiesAuteur: Bart Liekens