16-02-11

Heidi Lenaerts doet het met haar lief op Klara

]

Heidi Lenaerts doet het met haar lief op Klara!Klara’s ochtendprogramma Espresso brengt op maandag 14 februari een bezoekje aan de luisteraar die een ochtendlijke serenade heeft gewonnen op basis van zijn eigen liefdesbrief. En Heidi Lenaerts nodigt in Babel alleen maar stellen uit, artistieke koppels. Ze vraagt hen ditmaal niet alleen naar hun werk, maar ook naar dingen die ze anders alleen vraagt als de micro uit staat. Heidi kaapt voor de gelegenheid haar lief Ronald Verhaegen weg bij Radio 1 en presenteert samen met hem deze Babel.

De serenade van Nicolas Achten
Espresso maakt maandag 14 februari ongetwijfeld een luisteraar van Klara heel gelukkig: hij of zij krijgt een muzikale liefdesverklaring van zijn of haar geliefde uitgevoerd door muzikant Nicolas Achten. Reporter Olav Grondelaers brengt verslag uit.

Babel klapt uit het artistieke bed
Heidi Lenaerts kreeg in Babel al heel wat artistieke koppels over de vloer: kunsthistorici Leen Huet en Jan Grieten over hun Rockockx-biografie, Tom Naegels en Marjorie Blomme over het boek dat zij samen schreven over armoede. Met Simone Lenaerts klikte het, en met haar man Jan Vanriet, maar Heidi interviewde hen nog nooit samen. Met Peter Verhelst sprak ze over hoe zijn partner Maud Bekaert meewerkte aan zijn jongste stuk, maar ze heeft Maud nog nooit ontmoet.

Hoe vergaat het deze artistieke koppels die samen werken, samenleven en elkaar inspireren?Schrijven ze echt samen in dezelfde kamer? Zijn ze gevoeliger voor kritiek van hun partner, dan voor kritiek van buitenaf? Valentijn is de perfecte dag om die vragen te stellen die ze zichzelf stelt na zo'n interview, in bed.

Liefdevolle duopresentatie
Heidi nodigt op Valentijn in Babel alleen maar koppels uit. En omdat iedereen met twee komt, kaapt ze voor de gelegenheid even haar lief weg bij Radio 1: Ronald Verhaegen. Voor het eerst maken ze samen een radioprogramma. 

Espresso, elke weekdag van 6 tot 9 uur 
Babel, elke weekdag van 17 tot 19 uur
www.klara.be

Commentaren

Dag Tilly,
Heidi Lenaerts keert na tien maanden loopbaanonderbreking terug. Vanaf eind augustus presenteert ze het nieuwe cultuurmagazine Babel op Klara.
Nog een fijne midweek.
Groetjes.

Gepost door: René | 16-02-11

De commentaren zijn gesloten.