10-02-11

Het Avondblad van woensdag 9 februari

Het Avondblad van woensdag 9 februari
woensdag 9 februari 2011 - 16:55

Een dagelijks overzicht van het nieuws en de gebeurtenissen in het Vlaamse medialand als dagafsluiter. Wat dreigde bijna onopgemerkt voorbij te gaan? We eindigen onze werkdag met een korte selectie, doordeweeks om 17.00 uur, tijdens het weekend om 16.00 uur.

Zelf medianieuws melden? Mail hier.

MTVNHD voert reclame via Facebook onder het motto “Experience The Music”. Via het sociaal netwerk kunnen fans een applicatie downloaden waarmee ze zélf ster in een clip kunnen spelen. MTV draaide vijf video’s voor de campagne die ieder een verschillend genre vertegenwoordigen – rock, pop, hiphop, club en metal. De campagne loopt in vijf markten: Australië, België, Duitsland, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Bureau van dienst is het Poolse K2. De aansturing en productie van MTVNHD verloopt namelijk vanuit het kantoor van MTV in Polen.

Martine Tanghe heeft van de Stichting Nederlands de Lofprijs der Nederlandse taal 2010 gekregen, omdat zij in een journaal haar afkeuring liet blijken over de Engelse naam voor een Vlaams overheidsinitiatief, Flanders Synergy. Winkelketen Hema won de Sofprijs der Nederlandse taal, omdat het winkelbedrijf zijn cosmeticaproducten niet voorziet van een deugdelijk Nederlands opschrift. De Sof- en Lofprijs worden sinds 2004 jaarlijks uitgereikt. Bezoekers van de site kozen de winnaars uit een lijst met maandwinnaars die een werkgroep van de stichting eerder had uitverkoren. (De Standaard) Hongarije is bereid om zijn omstreden mediawet aan te passen. Nog deze week zal de regering in Boedapest voorstellen presenteren. Ze reageert hiermee op een oproep van de Europese Commissie. De Hongaarse mediawet, die sinds 1 januari van kracht is, bepaalt dat een door de regering benoemde mediaraad nagaat of journalisten moreel en objectief berichten. Volgens de Europese Commissie is dat strijdig met de Europese regelgeving over persvrijheid.  (Deredactie.be)

De commentaren zijn gesloten.