08-02-11

VMMa produceert hitmusical Domino rond Clouseau-liedjes

]

VMMa produceert hitmusical Domino rond Clouseau-liedjesClouseau deed Vlaanderen voor ’t eerst opschrikken in 1987 met hun eerste single ‘Brandweer’. Meer dan twintig jaar en talloze hits later kunnen we gerust stellen dat Clouseau de grootste muziekgroep is die Vlaanderen ooit heeft gekend: ze hebben gigantisch veel CD’s verkocht en speelden 116 keer in een uitverkocht Sportpaleis. Steeds nieuwe generaties sluiten hun repertoire in het hart en kennen hun songs uit het hoofd. Het geheim van hun succes: op een eerlijke manier kwalitatieve Nederlandstalige pop brengen, die alle generaties en modes overspant. 

Wim Hubrechtsen, manager van de afdeling Line Extensions & New Business bij de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa): “De songs van Clouseau vormen de rode draad van het nieuwe muzikale hoofdstuk dat de Vlaamse Media Maatschappij aansnijdt. Na de festivals, showcases en concerten die we naast het tv-scherm organiseren, gaan we voor het eerst zelf een musical produceren. Het tijdelijk stoppen van Clouseau en daarbij hun prachtige hits bieden ons de mogelijkheid om in nauw overleg met Koen en Kris en samen met een gedreven creatief team een musical te maken met de muziek van Clouseau.” 

Koen en Kris Wauters zijn alvast opgetogen over de musical waarin hun muziek centraal staat :
“We waren behoorlijk verrast toen vtm bij ons kwam aankloppen om onze zegen te krijgen over hun nieuwe project, nl een Clouseaumusical. Het zou de eerste musicalproductie worden, volledig in eigen beheer. We hebben eens naar elkaar gekeken en zagen meteen dat er wel muziek zit in zo'n project! Een schitterend idee zelfs, en ook de timing is perfect : aangezien Clouseau zelf tijdelijk even “op rust” is, zullen wij niet snel samen op een podium te zien zijn - ook niet in deze musical. Maar op deze manier kunnen vele mensen hun favoriete Clouseauhits eens op een totaal andere manier beleven. Wij denken dat veel van onze songs wel in een musicalverhaal kunnen passen en zijn dan ook zéér benieuwd hoe onze liedjes in die nieuwe situatie, op een toneel, zullen aanvoelen en heropleven. 

Het is een ambitieus project met een topregisseur (Frank Van Laecke), topscenaristen (Allard Blom en Frank Van Laecke), een topproductie, de topcast die zal worden samengesteld en .... topmuziek :-)
We zijn dus méér dan enthousiast over dit nieuwe project, en ook een beetje fier dat onze muziek mensen heeft kunnen inspireren tot het opzetten van een dergelijk megaproject. Veel succes voor vtm en al wie met deze musical aan de slag gaat! Samen gaan we er iets moois van maken.” 

Wim Hubrechtsen gaat hierop verder : “Met de musical ‘Domino’ willen we de bezoekers meenemen op een Clouseau-rollercoaster van meer dan 20 jaar succes en kwaliteit. Voor de inhoudelijke, creatieve en artistieke invulling laten we niets aan het toeval over. Frank Van Laecke regisseert de productie en schrijft met Allard Blom het script. Deze twee zijn zonder meer krakken in hun vak. Frank Van Laecke bouwde als auteur en regisseur van zowel toneel, opera, musical als grootse theaterspektakels een indrukwekkend palmares op en sleepte zowel nationaal als internationaal tal van onderscheidingen in de wacht. Allard Blom is op zijn beurt één van Nederlands meest getalenteerde dramaturgen, tekstschrijvers en vertalers van theater en musical. Van Laecke en Blom werkten al samen voor de succesmusical ‘Daens’ en bundelen nu opnieuw de krachten voor de hitmusical ‘Domino’. Uiteraard worden ook Koen en Kris Wauters nauw betrokken bij de realisatie van de musical. Vooral het muzikale gedeelte wordt door hen bewaakt. Daarnaast volgen ze van op de zijlijn het volledige schrijfproces van het script mee.” 

Het verhaal in een notendop
De musical ‘Domino’ wordt opgevat als een romantische komedie over liefde en vriendschap, waarin de knapste songs en de tijdloze hits van Clouseau verweven worden. Het fictieve verhaal situeert zich in Swentibold, een volkse wijk ergens in Vlaanderen die bewoond wordt door een bont gezelschap. Alle bewoners staan op een kruispunt in hun leven. Bovendien dreigen ze ook nog hun huis te verliezen…

De première
De hitmusical ‘Domino’ gaat in het voorjaar 2012 in première in de Antwerpse Stadsschouwburg.

Commentaren

Dag Tilly,
Clouseau is werkelijk een fenomeen in Vlaanderen. Het begon allemaal in 1987 met hun eerste single “Brandweer”. Meer dan twintig jaar later en talloze hits kan men gerust stellen dat Clouseau de grootste muziekgroep is die Vlaanderen ooit gekend heeft.
Nog een aangename dinsdag.
Groetjes.

Gepost door: René | 08-02-11

De commentaren zijn gesloten.