29-11-10

Willy Sommers: 'Roland Verlooven gaat opnieuw enkele liedjes voor mij schrijven

]

Willy Sommers: 'Roland Verlooven gaat opnieuw enkele liedjes voor mij schrijven.'Het jaar 2010 zit er bijna op. En voor Willy Sommers beloven het nog drukke dagen te worden. Zijn single ‘Een wonder van een vrouw’ steeg als een komeet naar de hoogste hitparaderegionen. Eind november wordt Willy’s gloednieuwe album ‘Vogelvrij’ gelanceerd. Begin december wordt hij in Oostende gehuldigd op de Radio 2 Eregalerij voor een leven vol muziek. Als kers op de taart kent de muzikale hereniging met zijn muzikale mentor Roland Verlooven binnenkort ook een mooi vervolg voor Willy Sommers. Reden genoeg om hem in de wandelgangen van de Vlaamse 10 eventjes op de schouder te tikken. 

Eregalerij
‘Op 9 december krijg ik samen met Raymond Van Het Groenewoud tijdens de Radio 2 Eregalerij een bekroning voor een leven vol muziek. Ik ben al een keertje in de Eregalerij opgenomen voor mijn liedje Zeven Anjers, Zeven Rozen. Maar deze bekroning raakt me nog net dat tikkeltje meer. Er overheerst nu een gevoel van respect en waardering vanuit de hoek van het publiek, Radio 2 en de vakmensen. Tot nu toe wordt het een verrassing wat ze allemaal gaan doen om mij in de bloemetjes te zetten. Ik verwacht me aan iets in de stijl van Peter Live waar ze me tot tranen toe lieten bewegen met de komst van Cindy, mijn kinderen en mijn muzikale mentor Roland Verlooven. Maar het is leuk om samen met Raymond Van Het Groenewoud gehuldigd te worden. Op muzikaal vlak zijn wij inderdaad twee contrasten. Toch hoop ik dat er iemand van Radio 2 of Sabam oppert dat we een duet mogen zingen. In onze carrières zelf is dat nooit eerder gebeurd. Maar nu is het moment meer dan ooit rijp om de stap een keertje te zetten.  Ik ken het repertoire van Raymond als mijn broekzak. En het respect is groot.

Roland
‘De hereniging met mijn Roland Verlooven was heel emotioneel. Zelf had ik al herhaaldelijke pogingen ondernomen om hem te inviteren bij mij thuis. Je moet weten dat ik hem al tien jaar niet meer had gezien. Hij heeft zich compleet gedistancieerd van de Vlaamse showbizz. En hij geniet nu volop van zijn rust onder de Spaanse zon. Roland betekende het begin van alles in mijn carrière. Op mijn zestiende speelde ik in een coverband. Hij stelde me voor om een Nederlandstalige plaat op te nemen. Wanneer hij er niet was geweest, was ik nu een leerkracht Nederlands-Engels-Duits. Na de opnames zijn we in de coulissen nog verder blijven praten. Toen bleek dat hij opnieuw enkele liedjes voor mij wou schrijven. En dat vind ik het een hele eer.’
Auteur: Bart Liekens - Foto: Jan Liekens

Commentaren

Het zal een hele eer zijn voor Willy Sommers weer liedjes te zingen van Roland Verlooven.
Nog een fijne maandag Tilly.
Groetjes.

Gepost door: René | 29-11-10

Ik wens je een fijne week en nog een gezellige avond

Gepost door: Yolanda | 29-11-10

De commentaren zijn gesloten.