04-11-10

Dana Winner haalt muzikale “Parels uit de noordzee

]

Dana Winner haalt muzikale “Parels uit de noordzee!”Het nieuw album “Parels uit de Noordzee” van Dana Winner is een prachtige, nostalgische verzameling geworden met frisse, verrassende of ontroerende bewerkingen van Nederlandstalige klassiekers als Conny Vandenbos ‘Drie Zomers Lang’, Clouseau ‘Afscheid van een vriend” of “Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben” van Joost Nuissl. Het idee voor het album en gelijknamige theater voorstellingen ontstond bij de Vlaamse zangeres een tijdje geleden.

Dana : “Ik liep al geruime tijd rond met het idee om tegelijkertijd één en dezelfde theatertour te spelen in Nederland en België waarmee ik het publiek in beide landen kon plezieren”

Het album moest daarom een symbool worden van verbindende tijdloosheid en nostalgie. Een lied dat haar altijd is bijgebleven is de single “Een lied voor kinderen” van Dimitri Van Toren.

Dana : “Als kind bewonderde ik de man die alleen met zijn gitaar een hele zaal kon bekoren. Jong en
oud, maakte niet uit, hij kon met zijn “Lied voor kinderen” de gevoeligheid en passie weergeven aan ons hele gezin”

Een verrassende keuze tussen alle klassiekers is zeker ‘I love you baby’ van K3. De zangeres werkte op haar nieuwe CD louter met topmuzikanten. Zo speelde Salisbury de piano-partijen. Tom werkte in het verleden met wereldsterren als Van Morrison, Nathalie Cole, Bonnie Raitt en Steve Wonder. Ook bandoneonist Carel Kraayenhof is te horen op de CD. Wilfried van Baelen is opnieuw de producer van dit album.

Commentaren

“Parels uit de Noordzee” is een schitterende en hartverwarmende luistertocht langs de mooiste liedjes van de Lage Landen gebracht door één van de beste stemmen van Vlaanderen en Nederland. Een must en een absolute aanrader voor al wie oor heeft voor de muzikale rijkdom van de Lage Landen.
Nog een fijne donderdag Tilly.
René

Gepost door: René | 04-11-10

De commentaren zijn gesloten.