03-11-10

Idool 2011: Koen Buyse: “Ik zoek iemand die mij kan pakken en me raakt

]

Idool 2011: Koen Buyse: “Ik zoek iemand die mij kan pakken en me raakt!”Idool 2011 staat in de steigers en in cc De Spil in Roeselare, waar de eerste auditie plaatsvond, konden we kennismaken met de jury van dienst. Naast juryvoorzitter Jean Blaute interviewde Mediawatchers ook de nieuwkomers Koen Buyse, Wouter Van Belle en Sylvia Van Driessche. We stellen ze een voor een aan de lezers voor. Lees hier de mening van ‘Zornik’- zanger Koen Buyse: 

Van opleiding is hij regent muziek en naast zanger en muzikant is hij ook de producer van de debuutplaat van Zornik. “Het is voor mij een nieuwe aparte ervaring. Het is de eerste keer dat ik in een jury zetel, dus…. Maar het valt heel goed mee. Ik heb er ook al over nagedacht en ik had wel al een flauw vermoeden dat ik er mijn plaats ging in vinden. Ik ben ook curieus naar wat er in Vlaanderen schuilt aan talent.” 

“Het is geen gemakkelijke opdracht want je beslist natuurlijk over iemand zijn droom! En het is nooit makkelijk om mensen te vertellen van…. ‘ik hoor er niets in, ik voel het niet en zo meer’. Maar het is toch een heel prettige en leuke ervaring.” 

Tien seconden!
Ja Koen, je bent zelf muzikant, weet als geen ander hoe hard je moet knokken om je plaatsje te veroveren in het Vlaamse muzieklandschap, maakt het dat voor jou makkelijker om iemand te beoordelen of ben je net kritischer? 

“Moeilijker niet echt, want ik ben al zo lang met muziek bezig en ik denk dat ik het ook heel snel door heb – en ik spreek uitsluitend voor mezelf – maar de eerste tien seconden moet ik iets voelen, moeten ze mij weten te raken en te pakken en als het dat niet is…. Dan is het heel moeilijk om mij nog te overtuigen!” 

“Wij zoeken geen alternatief idool of een commercieel idool, ik ga op zoek naar iemand die mij echt iets doet! Ik denk dat we nog niemand hebben laten gaan of gerateerd hebben, waarvan we achteraf dachten… daar zaten we fout. Ik ben wel al een paar keer aangenaam verrast geweest en heb al hele goeie dingen gehoord en het spreekt voor zich dat ik al minder goeie dingen heb gehoord, maar zo gaat dat dan.” 

“Ik kijk echt uit naar wat nog komen gaat. Wat ik wel nog kwijt wil is dat het best vermoeiend is. Gisteren (lees zaterdag 16.10) hadden we er een lange dag opzitten en vandaag moeten we ons ook nog door tal van kandidaten worstelen, dus het is best vermoeiend ja”, besluit Koen Buyse.
Auteur: Eric Vanhooren

Commentaren

Zornik is een groep naar mijn hart,ben er beetje favoriet van.
Nog een fijne woensdag Tilly.
Groeten van René.

Gepost door: René | 03-11-10

De commentaren zijn gesloten.