19-10-10

Bart Herman maakt vervolg op "Annelies uit Sas van Gent" van Louis Neefs

Bart Herman maakt vervolg op "Annelies uit Sas van Gent" van Louis Neefs [07-10-2010]
Bart Herman maakt vervolg op "Annelies uit Sas van Gent" van Louis NeefsIn 1979 bezong Louis Neefs de lotgevallen van de uitzonderlijk getalenteerde achttienjarige Annelies in het liedje “Annelies uit Sas van Gent”. Weinigen wisten (ook Louis niet) dat het hier het toenmalige hartsvriendinnetje betrof van Bart Herman (toen 20 jaar).

Toen ze , met het oog op een professionele carrière in de muziekwereld, naar Amsterdam verhuisde, verloren beiden elkaar uit het oog, zij het met tranen in het hart. Ook Bart Herman zelf trok een aantal jaren later zelf de wijde wereld in, de gitaar aan de schouder, op zoek naar succes en misschien ook wel een heel klein beetje naar zijn verloren liefde.

In dit liedje ziet hij Annelies terug, na dertig jaar, in het station van een grootstad.

Commentaren

“Annelies, het weerzien' is trouwens een vervolg op 'Annelies uit Sas-van-Gent' van wijlen Louis Neefs. Toen ik dat nummer hoorde, vroeg ik me af wat er met die Annelies eigenlijk gebeurd zou zijn. Louis Neefs' nummer eindigde nogal dramatisch in de zin dat het meisje zich moet wegstoppen en wegkwijnt. Ik heb me dan voor de geest gehaald wat er zou gebeuren mocht ik haar tegenkomen na tien jaar.
Nog een aangename dinsdag Tilly.
Groetjes van René.

Gepost door: René | 19-10-10

Dag Tilly, :-)

Fijne dinsdag, hé.

Liefs

Gepost door: Rosita | 19-10-10

Hopelmijk is er toch een happy end van gekomen want bij Louis was het maar treurig gesteld met Annelies.

Gepost door: magda | 19-10-10

De commentaren zijn gesloten.