24-09-10

NOT IN OUR HOUSE

Ophitsende percussietune voor basketfans

MERKSEM – V-drummer Michael Schack en basketploeg Antwerp Giants zetten met de ophitsende percussietune ‘Not In Our House’ het jonge en hippe imago van de basketsport in de verf. Voor basketclubs is de single het ideale instrument om hun supporters bij de thuiswedstrijden aan te vuren.

Hoe komt een basketploeg uit de eerste klasse ertoe om voor een ophitsende baskettune bij één van Belgiës beste drummers aan te kloppen? De bal begon rond te gaan toen Tim Black, naast captain van de Antwerp Giants ook een fervent drummer, langs zijn neus weg een probleem aan zijn drumstel signaleerde. Dat kwam Jan Van Esbroeck, manager van het Antwerps Sportpaleis en de Lotto Arena én fan van de Antwerp Giants, ter ore. Hij sprak internationaal vermaard V-drummer en muziekproducer Michael Schack aan, een man die vaker in het Sportpaleis of de Lotto Arena langskomt als begeleider van Vlaamse artiesten als Kate Ryan, Soulsister, Ozark Henry en Milk Inc. Tims probleem was snel verholpen. Michael raakte onder de indruk van Tims drumkwaliteiten en kwam zich later in de Lotto Arena ook van diens baskettalent vergewissen. Van het een kwam het ander: opeens was er dat wilde idee om basket te koppelen aan een ophitsende elektronische percussietune.

Waar kon men beter voor de opname van de single ‘Not In Our House’ terecht dan in de Lotto Arena zelf? Tim Black en leden van de Antwerp Giants Fanclub zorgden voor de nodige assists: van Tim werden basketball bounces opgenomen, van de fanclub de shouts ‘Defence’ (en ‘Giants’ voor de Giants-versie). Michael zette de basket bounces om naar kick drum en backbeat sounds en scoorde met het eindresultaat een perfecte slam dunk.

‘Not In Our House’ overstijgt de grenzen tussen sport en muziek en past mee in het opzet van elke moderne basketclub om de supporters optimaal bij de wedstrijden te betrekken en de spelers naar succes te stuwen. Daarom wordt de tune ook in twee versies uitgebracht. Via iTunes is een algemene versie beschikbaar, bij de thuiswedstrijden van Antwerp Giants zal de Giants-versie te horen zijn en kan een hard copy single gekocht worden die zowel de Giantsversie als de algemene tune bevat. Een gratis ringtone voor alle basketliefhebbers is dan weer beschikbaar op de websites www.antwerpgiants.be en www.lotto-arena.be.

-----------

‘Not In Our House’ – Download op iTunes via http://itunes.apple.com/be/album/not-in-our-house/id389116661?i=389116720. Single inclusief Antwerp Giants-versie verkrijgbaar op de Antwerp Giants Familiedag en bij alle thuiswedstrijden in de Lotto Arena. Gratis ringtone via www.antwerpgiants.be en www.lotto-arena.be (iPhone-gebruikers openen hun iTunes-applicatie en zoeken ‘Not In Our House’).

Antwerp Giants Familiedag met ‘meet & greet’, shooting contests, dansoptredens, hapjes en drankjes, rad van fortuin en nieuwe merchandising, zondag 26 september van 13 tot 18 uur in de Lotto Arena.

Commentaren

De tune werd uiteindelijk in twee versies gemaakt.
Op de Giants Familiedag komende zondag 26 september en later ook bij alle thuiswedstrijden wordt de hard copy van de Giantsversie te koop aangeboden.

Mvg:René

Gepost door: René | 24-09-10

Ik wens je een fijn weekend Tilly

Gepost door: Yolanda | 24-09-10

Dag Tilly :-)
Maak er een fijn weekend van.
Liefs :-)

Gepost door: Rosita | 24-09-10

De commentaren zijn gesloten.