10-09-10

Amazing Grace Jones op Night of the Proms 2010

Amazing Grace Jones
op Night of the Proms 2010

MERKSEM - Ook Grace Jones, al vele jaren een stijlicoon en wellicht de bekendste diva in de popmuziek, maakt dit jaar haar opwachting op Night of the Proms. De excentrieke Jamaicaans-Amerikaanse, naast zangeres ook actrice, topmodel en ooit muze van Andy Warhol, heeft de kaap van 60 ondertussen al overschreden. Dat belet niet dat ze wereldwijd nog altijd voor grote ogen en open monden zorgt. Ze is even befaamd om haar unieke look als om haar muziek.

Haar in 1981 uitgebrachte album ‘Nightclubbing’ is een begrip. Tijdloos werden haar hits ‘Private Life’, ‘My Jamaican Guy’ en ‘Slave To The Rhythm’. Verder breidde ze haar repertoire uit met klassiekers van anderen die ze moeiteloos naar haar indrukwekkende stem zette, zoals ‘La Vie en Rose’ of ‘I’ve Seen That Face Before’.

In 2008 verbaasde Grace na negentien jaar muzikaal stilzwijgen met een geweldig nieuw album. Voor ‘Hurricane’ zaten niemand minder dan Tricky, Brian Eno en het van ‘Nightclubbing’ bekende duo Sly & Robbie aan de knoppen. In 2009 toerde ze de wereld rond. Haar passages in België werden door pers en publiek unaniem lovend onthaald. In april was ze nog te gast in de Lotto Arena naast het Sportpaleis. Dit najaar deelt ze in het Sportpaleis zelf het Promspodium met John Fogerty, Boy George, violist Charlie Siem, John Miles, Il Novecento o.l.v. Robert Groslot en het koor Fine Fleur.

Meer informatie : www.notp.com.

-------------

Night of the Proms 2010. In het Antwerps Sportpaleis op vrijdag 22, zaterdag 23, donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 oktober en op donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 november. Aanvang om 20.30 uur. Tickets van 19 tot 39 euro (toeslag 3 euro op vrijdag en zaterdag) via Tele Ticket Service 070/345.345 (vanuit NL: 0900-45.000.45), www.notp.com, www.sportpaleis.be en www.teleticketservice.com.

Night of the Proms krijgt de steun van één, Radio 2, Dag Allemaal, Het Laatste Nieuws en Unique.

Commentaren

Stijlicoon Grace Jones hoeft aan niemand te worden voorgesteld. Overal waar ze komt, zorgt de excentrieke Jamaicaans-Amerikaanse voor grote ogen en open monden, ook al heeft ze ondertussen de kaap van 60 overschreden.
Nog een fijne vrijdag.

Mvg:René

Gepost door: René | 10-09-10

Dag Tilly ik kom je een fijn weekend wensen

Gepost door: Yolanda | 10-09-10

De commentaren zijn gesloten.