09-09-10

Jacqueline Govaert: "Mijn solosingle moet een kleine shock geweest zijn voor de Krezip fans

Jacqueline Govaert: "Mijn solosingle moet een kleine shock geweest zijn voor de Krezip fans."Zo’n tien jaar geleden brak Jacqueline Govaert door als het gezicht van Krezip. De Nederlandse band scoorde met “I Would Stay” één van de grootste hits in de zomer van 2000. De tieners die toen het lied meezongen zijn intussen jong volwassenen geworden en ook Jacqueline is doorgegroeid! Eerder dit jaar nam ze samen met de bandleden van Krezip definitief afscheid van hun fans, tijd voor een nieuw verhaal. En dat verhaal start ze solo, met haar debuutsingle “Overrated” en het album “Good Life”. Tijd voor een babbel met één van de zangeressen die ook deze reporter zijn jeugd kleurde! 

De debuutsingle “Overrated” is al even uit en de bijhorende videoclip brengt net als de song de zon in huis. Jacqueline werkte voor deze single samen met een Belgische songwriter en producer, namelijk met Alex Callier van Hooverphonic. “Ik heb Alex Callier leren kennen via een Nederlandse zanger met wie ik liedjes ging schrijven. Die had Alex ontmoet bij een schrijfsessie en die Nederlandse zanger stelde voor om samen met z’n drieën iets te doen. Zo trokken we naar Sint-Niklaas. We zijn daar gaan schrijven en het klikte heel erg goed. Het ging allemaal zo snel en hij maakte zo’n leuke demo’s, zodat ik Alex als producer had gevraagd om mee te werken aan het album. Hij heeft zowel liedjes geschreven als geproduceerd voor heel het album.” 

Voor de fans van Krezip werd het toch even wennen. “De eerste single “Overrated” verschilt erg van mijn werk bij Krezip. Mijn solosingle moet een kleine shock geweest zijn voor de Krezip fans. Als je met iets nieuws komt en je stopt met een band, dan moet je iets anders brengen vind ik. Anders had ik net zo goed bij de band kunnen blijven. In dat opzicht was het een bewuste keuze om met “Overrated” als eerste single te komen. Het was gewoon het leukste liedje om mijn soloverhaal mee te beginnen, we hebben allemaal unaniem gekozen voor “Overrated”.” 

De oude fans moeten echter niet ongerust zijn, op het album staan ook meer rockgetinte songs. “De single is een buitenbeentje als je de rest van het album beluistert. Het album heeft een beetje een retro sound, wat je ook doorheen “Overrated” hoort. Het is gewoon echt een fijne popplaat geworden. Er staan enkele rockliedjes op, rustige liedjes, … Er staat eigenlijk van alles wat op. Het is een heel brede plaat geworden, maar het past wel allemaal bij elkaar.” 

Dat Jacqueline haar gevoel in een tekst kan neerschrijven, bewees ze al met talloze hits die ze scoorde met Krezip. Ook voor haar nieuwe album vloeiden heel wat teksten uit haar pen. “Mijn inspiratie haal ik uit dagelijkse dingen in het leven. Door mijn zwangerschap nu schreef ik ook teksten vanuit een andere gemoedstoestand.” 

Het debuutalbum van Jacqueline is getiteld “Good Life”, naar één van de songs op het album. “Toen we de titeltrack gingen opnemen ging alles gewoon zo vlot. Ik zat goed in mijn vel, in de studio ging het echt lekker en één van de muzikanten zei daarop: “Oh, it’s a good life.” En toen dacht ik ja, dat moet de titel van de plaat worden. Het is niet omdat “Good Life” de titel van het album is, dat dit ook mijn favoriete lied van de cd is. Het is zeer moeilijk om eigenlijk één favoriet lied te kiezen, ik vind ze allemaal te gek. Je ziet het album groeien van het idee tot het schijfje en ik sta achter elk lied.” 

Ik had bij krezip echt mijn beste vrienden in een band, we hebben zoveel meegemaakt. Dus nu alleen promo voeren is natuurlijk anders. Gelukkig heb ik regelmatig mijn nieuwe band bij me, dus dan ben ik toch niet echt alleen. Maar het is natuurlijk anders, het is wennen,” aldus de zangeres omtrent het feit dat ze nu solo op promotour trekt.

Ziet Jacqueline nog een plaats voor krezip in de toekomst? “Een comeback van Krezip sluit ik voorlopig uit. Zeg nooit nooit, maar het is zeker niet het plan om binnen enkele jaren terug met een nieuw album te komen. We hebben uitgebreid afscheid genomen en dan heb ik zoiets van: klaar, en klaar is klaar.

Jacqueline’s solowerk verscheen eerst in Nederland, nu voert ze promo in België. Een internationaal succesverhaal kan volgen! “Momenteel probeer ik wat voet aan de grond te krijgen in België. En ook in Nederland loopt het goed, het is eigenlijk toch allemaal een nieuw begin. Ik probeer me dus op België en Nederland te concentreren nu. Maar als ze bellen, bijvoorbeeld vanuit Engeland of elders in het buitenland, ja dan kom ik heus wel.” 

Kelly Rowland, Kelis en Madonna gingen van r’nb en pop naar een meer dance gerichte sound. Zouden we dat ook ooit mogen verwachten van Jacqueline, die vorig jaar al samenwerkte met Armin Van Buuren? “Met Armin Van Buuren heb ik een zijstapje gezet met de single “Never Say Never”, maar ik heb geen plannen om ooit iets meer in die richting te doen. Ik hou wel van de muziek van Moloko, dus misschien doe ik ooit zoiets. Maar pure dance, neen, tenzij als zijstapje …” 

Grote namen waar ze eens wil mee samenwerken heeft Jacqueline niet echt. “Met de Nederlandse Tim Knol zou ik wel eens samen willen zingen, hij heeft een zeer mooie stem. En in België vind ik Alex Callier natuurlijk zeer goed (lacht). Ik ben heel benieuwd naar de nieuwe plaat van Hooverphonic. Het zal nog even duren voor die plaat uitkomt, maar ik ben er heel benieuwd naar. Ik hoorde stiekem al een liedje via Alex en dat klonk echt geweldig.” 

Een solocarrière is hard werken. De agenda van Jacqueline is dan ook al volgepland voor het komende jaar. “Volgende week hakken we de knopen door wat betreft de nieuwe single. Het is niet zeker dat we voor eenzelfde single kiezen in Nederland als in België. Daarvoor gaan we volgende week samenzitten en zo eens bespreken wat het best zou passen als tweede single in België. Vanaf donderdag begin ik met een kleine tour doorheen Nederland. Dan doe ik kleine showtjes en nog wat promo tussendoor. Ik hoop ook terug te komen naar België, ergens rond oktober, om een showcase te doen. En dan ga ik met zwangerschapsverlof en ga ik thuis dik liggen zijn (lacht). Dan kan ik even niet meer. En volgend jaar wordt het dan tijd voor festivals van zodra ik uit mijn winterslaap geraak. Zo is het komende jaar alweer volgepland!” 

En wij wensen er haar heel veel succes mee. Een fijne babbel met een zangeres die momenteel echt wel geniet van the good life!

Ontdek hier het solodebuut van Jacqueline, "Overrated":
http://www.youtube.com/watch?v=trByUZSwlZ8

Commentaren

Jacqueline Govaert had vroeger niet zoveel met mooie kleertjes en make-up. "Naast Zorro of geheim agent, wilde ik vroeger vooral een jongen zijn", bekent de voormalig Krezip-zangeres deze week in Flair.
Nog een fijne maar hopelijk droge donderdag.

Mvg:René

Gepost door: René | 09-09-10

De commentaren zijn gesloten.