27-08-10

Tatyana Storm: 'Ik wil alles 100 procent perfect doen

Tatyana Storm: 'Ik wil alles 100 procent perfect doen.'Tatyana Storm, met prachtige lange haren, stond twee weken geleden op het Aalsterse podium bij Vlaanderen Muziekland. Ze mocht er naast haar eigen song, ook een Duitse cover vertolken, namelijk ‘Verdammt Ich Lieb’ Dich’ van Matthias Reim. De immer sympathieke Tatyana nam heel graag tijd voor een gesprekje.

Zingen in het Duits, is dat iets voor jou?

In het begin dacht ik ‘Oh nee, Duits!’ (lacht) Ik heb vroeger op school nooit Duits geleerd maar het leek me wel een leuke uitdaging om aan te gaan. En eigenlijk heb ik deze week nog geconcludeerd dat Duits een leuke en mooie taal is terwijl ik het vroeger altijd een hele bizarre, rare, platte taal vond. Mijn mening is door dit programma helemaal veranderd. Ik ben nu fier dat ik toch een beetje Duits ken. Ik kan nog geen Duits spreken, maar ik kan wel een Duits liedje zingen en dat vind ik tof!

Heb je veel moeten oefenen dan?
Ja, toch wel. Ik ben zelfs bij iemand geweest die Duitstalig is om echt de uitspraak te leren beheersen. Want je komt wel op tv, het moet goed zijn. Ik heb ook twee weken keihard geoefend thuis. Vooral omdat ik het voor mezelf echt vanbuiten wilde kennen. Het is gelukt, maar ik ben er dan ook veel mee bezig geweest.

Sowieso chapeau want er komt nogal kritiek op de mensen die het niet van buiten leren.
Ja, inderdaad. Ergens kan ik het wel begrijpen dat ze af en toe op de monitor kijken omdat Italiaans en Spaans nog veel moeilijker is dan Duits. Duits ligt wat meer in het verlengde van onze taal. Maar ja, ik ben zo, ik wil altijd alles 100% perfect doen.

Ben je voor de rest goed in talen?
Ja, ik was zo een type die vroeger een ramp was in wiskunde maar heel goed in talen. Ik doe dat ook enorm graag, ik leer altijd graag bij. Mijn droom is om later Spaanse of Italiaanse les te volgen.

Ze mogen jou dus nog vragen om in een andere taal te zingen?
Ja, graag! (lacht) Ik vind zoiets een hele toffe uitdaging, het is allemaal spannend. De zenuwen beginnen ook al te komen voor vanavond. Tijdens de soundcheck is er weinig volk maar straks staat het plein vol en moet je nog eens in een andere taal gaan zingen.

Voor jou is het een thuismatch vanavond. Is dat speciaal?
Ja, toch wel. Het is heel fijn om in je eigen stad te mogen optreden. Ik treed meestal op in West-Vlaanderen en Limburg, dat is niet altijd bij de deur. Vandaag is het 10 minuutjes rijden. Ik ken ook heel veel mensen die hier vandaag aanwezig zijn, dat maakt het toch wel iets specialer.

Ben je dan ook meer zenuwachtig, of net niet?
Eigenlijk net niet. Net omdat ik er heel veel mensen van ken. Het is nog altijd mijn eigen volk en zij weten dat ook.

Je bent veruit de beroemdste countryzangeres in Vlaanderen…
(lacht)

Dat is toch echt een gat in de markt geweest?
Ja.

Heb je dat genre bewust daarom gekozen?
Ja, sowieso. Maar ik heb bij de start ook een paar Engelstalige liedjes van Abba als demo ingezongen, om eens te kijken waar mijn stemtimbre ligt, waar het het beste bij past. Maar mijn stem paste perfect bij liedjes van Shania Twain en Katie Tunstall. Ik voel er mij ook heel goed bij, ik zou nooit dance willen doen, omdat mij dat niet ligt, ik zie mij niet dansen op een podium. Country is echt waar ik mij thuis bij voel, en ik vind dat wel belangrijk.

Je ziet erg graag kindjes...
(direct) Ja!

Je bent nog erg jong, maar heb je toch al zin om aan kindjes te beginnen?
Goh, soms krijg ik wel kriebels als ik andere kleine kindjes zie. Maar er zelf aan beginnen? Dat is nog een beetje te vroeg. Ook met de carrière: ik wil nu alles op alles zetten. Maar ik wil heel graag kindjes natuurlijk, al zal die wens nog zeker drie jaartjes op zich laten wachten. Je hoort het zeker als het zover is (lacht).

Auteur: Kim Wauters

Commentaren

Dat countrymuziek ook in het Nederlands kan, bewijst TatYana Storm. Deze Aalsterse kinderopvoedster kiest met haar single ‘Laat me vrij’ resoluut voor het Nederlands, en dat legt haar geen windeieren: ze had meteen een nominatie op zak voor de Radio 2 Zomerhit,in de categorie ‘Beste Nieuwkomer’.

Mvg
René

Gepost door: René | 28-08-10

De commentaren zijn gesloten.