18-08-10

Dos Cervezas van Tom Waes wint de Radio 2 Zomerhit!

Dos Cervezas van Tom Waes wint de Radio 2 Zomerhit!Het strand van St. Laureins in Westende maakte zich gisteren weer klaar voor de doortocht van de Radio 2 Zomerhit, de jaarlijkse prijsuitreiking waarbij nationale artiesten in de bloemetjes gezet worden. In het verleden gingen o.a. Opium, K3, Belle Perez, Nicole & Hugo en vorig jaar nog Lady Linn met de felbeheerde trofee naar huis. Maar, wie zou het dit jaar worden?

Anno 2010 geen torenhoge favoriet, wat in het verleden vaak anders was. Als we in het artiestendorp polsten naar wie mogelijk zou gaan winnen, kregen we vooral de namen van Tom Dice, Tom Waes en Stromae te horen. Tom Dice zijn "Me And My Guitar" zette België nog eens op de Songfestivalkaart, maar een echte zomerhit kan je dit niet noemen. Stromae heeft dan weer een internationale hit gescoord met "Alors On Dance" en Tom Waes is de man die heel de zomer lang alle feesten domineerde met zijn "Dos Cervezas", dit gepaard gaande met de nodige kritiek.

"Dos Cervezas" kwam tot stand dankzij het één programma Tomtesterom, waarbij Tom de opdracht kreeg een hit te scoren. Dat is meer dan gelukt, maar heel wat Vlaamse artiesten konden het project niet in dank afnemen. Het Vlaamse lied weer aan de top, maar volgens hen is het onmogelijk dat zoiets meer airplay krijgt dan zij die er al jaren staan. Ze hebben een punt. Al is die "Dos Cervezas" fantastisch goed in elkaar gezet!

Voordat de Zomerhit trofee de deur uit ging, werden ook nog een aantal andere artiesten bekroond voor hun werk van het afgelopen jaar. De eerste prijs, die van de Beste Clip, ging naar Absynthe Minded met "Envoi". Laura Omloop, bekend van Junior Eurosong, kreeg voor haar "Zo Verliefd" single de prijs van Beste Kids-Pop. Dat ook Andes in de prijzen zou vallen was duidelijk, als er ook maar één nieuwe Vlaamse act dit jaar in de kijker stond dan waren zij het wel. Ze kregen de prijs van het Beste Lied dan ook verdiend mee naar huis voor hun debuutsingle "Vergeef Me".

De overige prijzen zouden nog verdeeld worden onder de Tommekes van de Vlaamse muziekwereld. Tom Dice kon na zijn schitterende prestatie op het Eurovisiesongfestival niet vergeten worden. Zijn "Me And My Guitar" kreeg de prijs voor de beste Performance en voor de Doorbraak.

En dan was het grote moment aangebroken. De winnares van vorig jaar, Lady Linn, kondigde met Tom Waes haar opvolger aan. Hij kreeg tijdens zijn optreden van de hitsingle "Dos Cervezas" alle handen op elkaar, het publiek brulde de tekst mee en achter de schermen kreeg hij de grootste aandacht. Dat betekent iets! Tom kwam met trots de trofee ophalen: "Jullie zijn door en door slecht, jullie hebben me hier gehouden omdat ik nog een award moest uitreiken, zeiden jullie! Ik ben er eigenlijk sprakeloos van. Ik ga nog heel de zomer door zingen, met dit nummer, maar daar stopt het dan want ik ben bovenal een tv-maker een geen zanger. Maar ik wil echt iedereen bedanken want het is echt fantastisch!"

Een echte zanger of niet, "Dos Cervezas" is de enige echte Zomerhit van dit jaar! Proficiat Tom Waes, jouw hit blijft voor altijd verbonden aan de zomer van 2010!
Auteur: Tim Schamp

Commentaren

Radio 2-Madammen Anja Daems, Cathérine Vandoorne en Ilse Van Hoecke hadden het voorspeld: de 35ste Zomerhit verliep aan de kust inderdaad onder een stralende zon. De zon schitterde vooral voor Tom Waes. Zijn schlager Dos cervezas por favor won de hoofdprijs van het alweer druk bijgewoonde muziekfestival.

Mvg.
René

Gepost door: René | 18-08-10

Inderdaad zanger of niet het is een echt meezingertje ...en ik vind dat hij het verdient heeft...fijne woensdag

Gepost door: Yolanda | 18-08-10

De commentaren zijn gesloten.