13-08-10

Muzieklegende John Fogerty op Night of the Proms 2010

Muzieklegende John Fogerty
op Night of the Proms 2010

MERKSEM – De populaire Amerikaanse singer-songwriter John Fogerty wordt toegevoegd aan de affiche van Night of the Proms. Hij werd bekend als zanger-songschrijver van Creedence Clearwater Revival en kreeg een Grammy Award voor zijn solocarrière. Hij schreef wereldhits als ‘Proud Mary’, ‘Bad Moon Rising’, ‘Who’ll Stop The Rain’, 'Rockin' All Over The World, 'Old Man Down The Road', 'Centerfield' en ‘Born On The Bayou’. John Fogerty deelt het Promspodium dit najaar met o.a. Boy George, violist Charlie Siem en een verrassingsgast.

John Fogerty, de singer-songwriter met het houthakkershemd en de al even onafscheidelijke gitaar, is hot! Exact 25 jaar na de originele release werd op 19 juli zijn succesvolle album ‘Centerfield’ opnieuw uitgebracht. En enkele weken geleden pakte hij op Suikerrock de markt van Tienen volledig in. Het optreden van John Fogerty op Suikerrock kreeg in De Morgen liefst 4 sterren.

“Niet alleen klonk zijn stem bijna zuiverder dan veertig jaar geleden, ook zijn gitaarspel was fris, strak en telkens op de noot juist. Zelfs voor fans van het eerste uur moest het een verrassing geweest zijn hoeveel wereldhits deze rocker op zijn conto had staan. Een zo mogelijk nog grotere verrassing was dat hij ze ook daadwerkelijk allemaal speelde. Van opener 'Hey Tonight' tot het slotakkoord van 'Proud Mary' trok Fogerty zijn hele catalogus open. Feit is dat Fogerty op 65-jarige leeftijd levendiger dan ooit leek en een concert afleverde dat hoog boven de middelmaat uitsteeg”, publiceerde De Morgen.

Creedence Clearwater Revival scoort hit na hit

John Fogerty staat vanaf het eind van de jaren vijftig op het podium in diverse groepjes, en in 1967 met Creedence Clearwater Revival. De band scoort een hele reeks hits waaronder 'Proud Mary' (1969), 'Bad Moon Rising' (1969), 'Who'll Stop The Rain' (1970) en 'Born On The Bayou' (1969).

Singer-songwriter van het zuiverste water

John Fogerty gaat na Creedence Clearwater Revival solo verder en brengt met ‘Blue Ridge Rangers’ (1973) zijn eerste soloalbum uit. Op zijn tweede album ‘John Fogerty’ (1975) staat onder meer ‘Rockin’ All Over The World’. Het duurt tien jaar voor er een vervolg komt met ‘Centerfield’ (1985). Op het succesvolle album staat onder meer de monsterhit ‘The Old Man Down The Road’.

Het is pas in 1997 dat hij met het nieuwe album ‘Blue Moon Swamp” opnieuw in de spots verschijnt. Het album levert hem een felbegeerde Grammy Award op. In 1998 brengt hij het live-album ‘Premonition’ (1998) uit, gevolgd door ‘Deja Vu (All Over Again)’ in 2004.

Nieuw materiaal verschijnt in 2007 op het album ‘Revival’ waarvoor hij een Grammynominatie krijgt. In september vorig jaar releast John Fogerty met ‘Blue Ridge Rangers Rides Again’ een vervolg op het succesvolle album ‘Blue Ridge Rangers’ uit 1973.

John Fogerty schreef muziekgeschiedenis met hits als ‘The Old Man Down The Road’, ‘Who'll Stop The Rain’, ‘Bad Moon Rising’, ‘Have You Ever Seen The Rain?’, ‘Proud Mary’, ‘Born On The Bayou’ en ‘Rockin' All Over The World’. Tina Turner en Status Quo hebben klassiekers van John Fogerty gecovered en er zelf wereldhits mee gescoord.

"John Fogerty staat al vele jaren op ons verlanglijstje, en we zijn dan ook erg blij hem dit jaar te kunnen presenteren aan ons publiek. Hij heeft ons al laten weten vol verwachting uit te kijken naar de samenwerking met het orkest, en dat scherpt onze motiviatie om er iets bijzonders van te maken alleen maar aan. Enkele van zijn vele hits hebben in het verleden al voor onvergetelijke hoogtepunten gezorgd, denk maar aan het legendarische optreden van Status Quo in 1999 en hun stomende versie van ‘Rockin’ All Over The World’. Dat we dit jaar de componist zelf te gast hebben zal vele rock-liefhebbers zeker doen uitkijken naar deze unieke ontmoeting van rock en klassiek!", zegt Jan Vereecke, een van de organisatoren.

De verrassingsgast is terug!

Wie vorig jaar de verrassingsgast tijdens Night of the Proms miste, kan dit jaar op beide oren slapen. “We programmeerden vorig jaar geen verrassingsgast, omdat we graag een extra artiest van bij de start wilden bekendmaken, maar dit jaar keert de verrassingsgast terug”, bevestigt organisator Jan Vereecke. “Onze mystery guest maakt voor de vele trouwe fans een onlosmakelijk deel uit van de traditie van Night of the Proms”.

Meer informatie : www.notp.com en www.johnfogerty.com.

-------------

Night of the Proms 2010. In het Antwerps Sportpaleis op vrijdag 22, zaterdag 23, donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 oktober en op donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 november. Aanvang om 20.30 uur. Tickets van 19 tot 39 euro (toeslag 3 euro op vrijdag en zaterdag) via Tele Ticket Service 070/345.345 (vanuit NL: 0900-45.000.45), www.notp.com, www.sportpaleis.be en www.teleticketservice.com.

Night of the Proms krijgt de steun van één, Radio 2, Dag Allemaal en Het Laatste Nieuws

Commentaren

Vandaag vrijdag de dertiende

Een speciale dag vandaag?
Welnee!
Loop met zwier onder die ladder door.
Aai onderwijl die zwarte kat.
Zet je bezem in de hoek
Zit met dertien aan één tafel.
Smijt het zoutvaatje tegen de spiegel
en dans onder het schijnsel van de volle maan.

Geniet gewoon van deze vrijdag !!!

Gepost door: Yolanda | 13-08-10

John Fogerty wordt toegevoegd aan het programma van Night Of The Proms. Hij werd bekend als singer-songwriter van Creedence Clearwater Revival en schreef wereldhits als “Proud Mary”, “Bad Moon Rising”, “Who’ll Stop The Rain” en “Born On The Bayou“.
John Fogerty deelt het Promspodium dit najaar met onder andere Boy George, Barry Hay en violist Charlie Siem.

Mvg
René

Gepost door: Rene | 13-08-10

De commentaren zijn gesloten.