27-07-10

Daan krijgt proces-verbaal voor te luid optreden

Daan krijgt proces-verbaal voor te luid optredenSinger-songwriter Daan Stuyven heeft een unicum behaald tijdens de Gentse Feesten. Dit meldt de website van Het Laatste Nieuws. De milieudienst van de Stad Gent heeft een pv opgesteld omdat het geluid van het optreden van Daan op de Gentse Feesten de maximumgrens piekte.

Volgens de dienst haalde de muziek op bepaalde momenten tot 104 decibel. "En dit terwijl de maximumpiekgrens op 100 decibel ligt", zegt Jan Schiettecatte van de dienst feestelijkheden. "Vier decibel boven de grens zorgt voor exponentieel meer geluid".
Bron: hln.be

Commentaren

Daan Stuyven (geboren in 1969) vertelt in z'n typische stijl dat hij z'n eerste melodieën ontdekte door als 5-jarige … z'n neus te snuiten. Op 7-jarige leeftijd speelt hij sitar, toch een dag lang ofzo. Een jaar later koopt hij z'n eerste radio. Hij is meteen verslaafd aan de hitlijsten. Begin jaren '80 leent hij uit verveling de gitaar van z'n zus en leert er op z'n eentje enkele nummers op spelen. Hij richt The Latest Dodo op, een groep met uitsluitend jonge muzikanten, en later Valet Parking. Z'n eerste compositie luistert naar de naam Kaarslicht. Met buurjongen Wim Claes neemt hij Someone Like You op.

See You

Gepost door: René | 27-07-10

De commentaren zijn gesloten.