26-07-10

Geoffrey Gurrumul Yunupingu – Wiyathul

Geoffrey Gurrumul Yunupingu – Wiyathul

 

 

Geoffrey Gurrumul Yunupingu 2.jpg

 

 

 

 

Gurrumul is afkomstig van Elcho Island in het noorden van Australië. Hij werd blind geboren, maar dat wil nog niet zeggen dat hij geen talent heeft voor muziek.

 

Geoffrey Gurrumul Yunipingu had wel een gitaar, maar omdat hij linkshandig is en zijn eiland te afgelegen was om speciaal materiaal te laten overkomen heeft hij op zijn gitaar ondersteboven leren spelen.

 

Gurrumul zingt in het Yolngu Matha, een verzamelnaam voor een aantal Aboriginaldialecten gesproken door de Yolngu. U en ik verstaan er dus geen fluit van, maar laat dat u vooral niet tegenhouden om van zijn engelenstem te genieten.

Omdat Geoffrey Gurrumul Yunupingu een engelenstem heeft die je nooit zou verwachten wanneer je hem ziet. Hij zingt vol gevoel, maar zonder pathetiek, over zijn volk en zijn leefwereld. De man werd dan misschien wel in een uithoek van deze aardbol geboren, hij mag dan bijna geen Engels spreken, maar wanneer hij begint te zingen, wordt er geluisterd.

Wonderbaarlijke stem.

Kijk zie en geniet.

Groetjes.

Lucie.

http://www.youtube.com/watch?v=DgRCBN9nyzI

 

SSSSSSSS

1

Commentaren

Hemelse muziek! Smelt als boter op je tong. Vult alle leegten op en omhult je met een engelachtige zachtheid. Wat vibes al niet kunnen teweegbrengen. Het mooiste wat ik ooit heb gehoord.

Nog een fijne dag verder en hopen dat die geheime code nu eens opgelost raakt.

Gepost door: René | 26-07-10

Inderdaad hemelse muziek...liefs en een fijne dinsdag

Gepost door: Yolanda | 26-07-10

IK heb hem gezien op tv en ook ehoord.Prachtig zingt die man.Het woord "hemels" mag zeker gebruikt worden.

Ik hoop dat de problemen met skynet nu voorbij zijn.Ik geraakte eerst niet op mijn eigen blog en dan kon ik nergens reageren.groetjes.

Gepost door: magda | 26-07-10

De commentaren zijn gesloten.