23-07-10

3 Js vertegenwoordigen Nederland op het Songfestival

3 Js vertegenwoordigen Nederland op het SongfestivalDe TROS heeft bekend gemaakt dat de 3 JS uit Volendam Nederland zullen vertegenwoordigen tijdens het volgende songfestival dat zal plaatsvinden in Duitsland. De 3 JS is een muzikaal trio dat bestaat uit Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jaap De witte. Tijdens het Radio 2 programma ‘De Gouden Uren’ mocht presentator Daniël Dekker de 3 JS ontvangen en bekendmaken dat zij, in navolging van Sienneke, Nederland zullen vertegenwoordigen op het volgende Eurosongfestival. Het trio zal vijf nummers schrijven voor de nationale finale. Via televoting en een vakjury zal er vervolgens een keuze gemaakt worden welk liedje uiteindelijk de finale inzending zal worden. “ Het songfestival is en blijft toch wel dé Champions League van de muziek. We hebben vooral gemerkt dat tijdens de vorige editie de songs opnieuw primeren boven de grootste jurk of een konijnenpak.” zegt Jan Dulles. 

“Vanuit de wetenschap dat het vooral gaat om de muziek hebben we besloten om met de 3 JS deel te nemen aan de voorrondes”. Het trio vertrekt over enkele weken naar Zuid-Frankrijk waar ze hopen nog voor het einde van dit jaar 5 nummers klaar te krijgen. Ze zullen ook met verschillende producers samenwerken. Eén naam staat al zeker vast en dat is Gorden Groothedde, de man die ook met Krezip en Nick & Simon in de studio heeft gezeten. Nog voor dat de 3 JS succesvol waren in Nederland zong het trio songs in het Engels. In welke taal ze deze keer zullen zingen is voorlopig nog onduidelijk. “ België heeft met Tom Dice bewezen dat het finaal gaat om het liedje. Als je ziet hoe men het daar heeft aangepakt, dan is dat voor ons een heel mooi voorbeeld. Precies hoe wij het ook allemaal willen zien gebeuren.” zegt Jaap Kwakman van de 3 JS.

Op zaterdag 7 augustus komen de 3 JS naar ons land en staan ze op het podium van Radio 2 Zomerhit. Ze brengen dan hun single ‘Bevlogen Als Vogels’ en ook hun nieuwste hitsingle ‘Geloven In Het Leven’, een nummer dat is ontstaan tijdens ‘De Zomer Voorbij’ van vorig jaar en ze samen met John Ewbank hebben geschreven. In Vlaanderen hebben de drie muzikanten al best wat naam verworven met ‘Bevlogen Als Vogels’ dat terug te vinden was in hoge rotatie op de playlist van Radio 2. Met hun succesvolle theatertour ‘Pluche, Zweet En Tranen’ stonden de 3JS eind mei nog in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. In totaal hebben ze drie albums uitgebracht ‘ Watermensen’, ‘Kamers Van Mijn Hart’ en ‘Dromers En Dwazen’ die allemaal goud of platina hebben opgeleverd in Nederland en die ook bij ons in Vlaanderen zijn uitgekomen. Je kan hier de clip bekijken van 'Geloven In Het Leven' en meer informatie over de groep kan je vinden op www.3JS.nl. De finale van het songfestival gaat door op zaterdag 14 mei 2011. De halve finales vinden plaats op dinsdag 10 en donderdag 12 mei 2011. Het is nog niet bekend wanneer Nederland gaat aantreden in de halve finale.

Commentaren

Inderdaad, zo’n bandnaam verzin je niet. Zoiets ontstaat als drie door de wol geverfde lokale muzikanten een keer voor de lol optreden in de dorpskroeg. De liedjes, Nederlandstalige pop met een flinke scheut Ierse folk, slaan in als een bom. En voordat iemand een bandnaam heeft kunnen verzinnen, is 3JS al een begrip.

Mvg

Gepost door: René | 24-07-10

Het is ondertussen weer in orde met die geheime code,voor zolang het duurt.
Wens je nog een heel fijne nacht.

Mvg

Gepost door: René | 25-07-10

De commentaren zijn gesloten.