16-07-10

Tom Dice: 'Ik voel geen druk

Tom Dice: 'Ik voel geen druk.'Onze nationale Eurosongtrots, Tom Dice, mocht niet ontbreken in de allereerste aflevering van Vlaanderen Muziekland. Mediawatchers informeerde naar zijn recente bezigheden.

Tom, geniet je nog na van je succesvolle prestatie op het Songfestival?

Het lijkt heel ver weg, er is ondertussen al zoveel gebeurd. Maar ik heb zeker genoten van de dingen die ik heb meegemaakt. Ik sta nu ook op grotere podia en mag veel meer doen. Het is gewoon een plezante tijd.

Zou je toestemmen als ze jou nu zouden vragen om nog een tweede keer deel te nemen?
Nee, ik denk het niet. Ik ben iemand die heel veel verschillende dingen wil doen. Ik wil me nu concentreren op de festivals, wil ook proberen door te breken in andere landen. We trekken naar Nederland, Duitsland, Frankrijk. Misschien binnen enkele jaren, en als het met dezelfde crew is.

Ben je ondertussen al aan nieuw materiaal bezig?
Ja, maar het is te vroeg om dat uit te brengen. Mijn album ligt van april in de winkel. Het verkoopt nog altijd goed, we staan in de top 10. Ik heb weliswaar heel veel inspiratie en blijf nummers schrijven. Ik merk wel dat ik meer de alternatieve stijl aan ’t opzoeken ben. Het zal sowieso iets heel anders worden.

‘Me & my guitar’ wordt door heel veel mensen geapprecieerd.
Ik had gehoopt op een beetje aandacht, maar echt iedereen vindt het goed. Ik heb er niets slecht over gelezen. Dat doet mij deugd, want het is een nummer dat ik zelf geschreven heb, weliswaar in samenwerking met twee anderen. Maar het is toch mijn kindje, en het is leuk dat mensen mijn kindje mooi vinden.

Hoe groot is de druk om dat succes te evenaren?
Ik voel eigenlijk geen druk. Ik denk er niet teveel over na. Toch hoop ik natuurlijk dat mijn volgende single even goed scoort.

Zou je in de toekomst nog in andere talen willen zingen?
Nee, vandaag moet ik in het Italiaans zingen, dat vind ik moeilijk. Ook het Nederlands ligt mij niet. Ze mogen mij altijd vragen voor een gastliedje, maar daar wil ik geen gewoonte van maken. Het zal Engels blijven
!

Auteur: Kim Wauters

Commentaren

Ik hoor hem graag zingen…welterusten en fijn weekend

Gepost door: Yolanda | 16-07-10

De commentaren zijn gesloten.