09-07-10

Hartstilstand velt Drummer Urban Trad!

Hartstilstand velt Drummer Urban Trad! De drummer van de Belgische folkgroep ‘Urban Trad’: Michel Morvan, is zaterdagmorgen in zijn appartement in Brussel overleden aan de gevolgen van een hartstilstand. Dat meldt Wilfried Brits, manager van de groep. 

Michel Morvan drumde al tijdens het eerste concert dat de groep gaf op het ‘Dranouter’-festival in 2001. De man is ook te horen op de vier albums die de groep bij Universal Music uitgaf. Morvan werd 44 jaar en laat een vriendin na. “Het overlijden kwam voor iedereen zeer onverwacht”, aldus manager Brits. “Een jaar geleden had hij echter ook al eens problemen gehad aan zijn hart.” Michel Morvan had de Franse nationaliteit en zal begraven worden in Frankrijk. Urban Trad zal in de zomermaanden nog op vier festivals spelen in Frankrijk en last vanaf eind september een sabbatjaar in. 

Eurovisiesongfestival
Urban Trad nam in 2003 deel aan het Eurovisiesongfestival, waar ze tweede werden met het lied Sanomi, (35.000 verkochte exemplaren in België) een moderne folksong in een fantasietaal gezongen. 

Een paar maanden voor het festival werd besloten dat zangeres Soetkin Collier niet mee kon doen. Collier zou een verleden hebben met extreemrechtse sympathieën. Omdat dit onjuist bleek te zijn, heeft Collier later een proces aangespannen tegen de RTBF. 

Na het voltooien van het album ‘Kerua’ (35.000 verkochte exemplaren in België) verliet Didier Laloy de band en werd vervangen door de jonge accordeoniste Sophie Cavez. In september 2004 werd hun nieuwe album ‘Elem’ uitgebracht die 13.000 exemplaren verkocht in Duitsland. Eind maart 2007 bracht de folkgroep na bijna drie jaar een nieuw album uit, dat ‘Erbalunga’ gedoopt werd naar de naam van een dorp in Noord-Corsica.
Auteur: Eric Vanhooren

Commentaren

Dag Tilly ik wens je een fijne vrijdag en ik geniet wel van dit weertje

Gepost door: Yolanda | 09-07-10

Fijne laatavond...wat een vreselijke codes op skynet momenteel

Gepost door: Yolanda | 13-07-10

is kijken hoe alles gaat

Gepost door: Tilly | 14-07-10

De commentaren zijn gesloten.