02-06-10

NIEUWE RELEASE.............. EENAMBI DANCE VERSION van zijn hit

                                  NIEUWE RELEASE.............. EENAMBI DANCE VERSION van zijn hit

                                           "" ZO BLOND ZO MOOI EN ZO ALLEEN ""

 

                               Jimmy Frey een begrip in de Vlaamse showwereld uit de jaren zeventig.

 

Op vroege leeftijd ontdekte men het uitzonderlijke stemgeluid van deze jongenIvan Moermangenaamd , geboren in 1939 in Brugge.
Rond zijn vijftiende jaar ging hij al deelnemen aan zangwedstrijden en kwam zo terecht in de Folies Bergère in Brussel een revue met als hoofdvedette de onlangs

overledenBobbejaan Schoepen.
Maar Frey wilde platenartiest worden en optreden met zijn eigen band, zoals zijn grote voorbeelden Elvis Presley en Johnny Holliday.
In de sixties stuurde zijn manangement hem naar Frankrijk om daar een cover op te nemen maar al gauw kwam hij tot de ontdekking dat zijn hart in Vlaanderen lag en evolueerde toen naar een nieuwe richting.
Zijn grootste hits met de J.J.Band waren" Zo mooi zo blond en zo alleen ""en zijn tweede meest beroemde hit is"Rozen voor Sandra " .

Later volgden...Als een kus naar tranen smaakt...Pappie nummer 2...Saragossa...Yet I know...I don't know why I love you... en nog vele anderen.

Twee dagen na zijn 50ste verjaardag wordt bij Jimmy kanker vastgesteld. Hij staat erop dat dit bekend gemaakt wordt om zo het taboe rond kanker te doorbreken.
DeVTMactie "Levenslijn" waarvan Jimmy Frey het boegbeeld werd, haalt het bedrag van 4.462.083,45 Euro op ter bestrijding van kanker.

                                                                                       Het verhaal van deze nieuwe cd single.


De smaak van je lippen,Playboy, Een ring voor Sylviaen Pappie nr. twee, dit zijn enkele nummers die  Andy Free,in samenwerking metCahello alias Kamiel Sayvoor hem schreven en uiteindelijk is deze samenwerking uitgegroeid tot een stevige vriendschap.
Door de crisis in de platenbusiness heeft het niet zo'n zin meer nieuwe opnames uit te brengen, terwijl er voldoende materiaal is voor een nieuwe full CD.

Maar de media en bijzonder de radio hechten meer belang aan de grote hits van vroeger en zo ontstond het idee vanA. Free om de oude hit " Zo blond zo mooi en zoalleen " in een nieuw jasje te steken en er eenAmbi Dance Versionvan te maken.

Het resultaat kunnen jullie hierbij beluisteren en het extra aandacht en promotie geven en genieten van een van de grootste Vlaamse artiesten.....Jimmy Frey.

De single is te downloaden via :http://www.belgianmusiconline.be/singlelink.php?id=785     

 

                                             http://www.legaldownload.net/siteshop/artistshop/legaldow...       

 

    
Ook op you tube te bekijken :    http://www.youtube.com/watch?v=oxFvl43KscU

 

http://www.facebook.com/Twinkly#!/pages/Second-Beat-Productions/120376491319563?v=wall&ref=ts

 

Commentaren

hallo Tilly hele mooie herinneringen aan die hit van hem
fijne woensdag
groetjes

Gepost door: Borriquito | 02-06-10

De commentaren zijn gesloten.