29-05-10

CLOUSEAU - DE LAATSTE RONDE

Koen en Kris zeggen Sportpaleis voorlopig vaarwel

MERKSEM – Vrijdag 17 december gaat de elfde en voorlopig ook laatste Sportpaleis-concertreeks van Clouseau van start. Koen en Kris Wauters lassen na deze editie namelijk een - welverdiende - adempauze in. Maar niet vooraleer ze nog eens het Sportpaleis op z’n kop hebben gezet met wat hun grootste ‘best of’-show ooit moet worden...

Mooie liedjes duren niet lang. Al moet dat gezegde met een serieuze korrel zout genomen worden als het over Clouseau in het Sportpaleis gaat. De Antwerpse concerten van Koen en Kris Wauters zijn een mooie traditie. Jaar na jaar komen vele tienduizenden liefhebbers van de Nederlandstalige popmuziek naar het Sportpaleis afgezakt om het patroon van de lange winteravonden te doorbreken en zich te warmen aan de hits en de spectaculaire shows van Koen en Kris en hun bandleden.

Clouseau begon zijn succesverhaal in het Sportpaleis na enkele verrassingsoptredens op Night of the Proms in 1999. Een jaar later bracht de band twee keer een eigen avondvullend programma met het Promsorkest. Het enthousiasme van pers en publiek over Clouseau & Orkest was zo groot dat in 2001 Clouseau Speciale Editie volgde, dit keer zonder symfonische begeleiding. Vanaf dan ging het crescendo met Speciale Editie II, Clouseau - in ’t midden, Clouseau - vanbinnen, Clouseau - in ’t lang, Clouseau - in ’t dubbel, Clouseau20, Clouseau Crescendo en vorig jaar Clouseau 10x10. Het publiek genoot telkens van andere invalshoeken, de indrukwekkende podia, catwalks of loopbruggen en de verrassende bewerkingen van de grote Clouseausuccessen. In 2008 en 2009 wuifden Koen en Kris ook nog het jaar uit met een bijzonder eindejaarsconcert.

Met de eindejaarsconcerten erbij, traden Koen en Kris sinds 2000 al 107 keer op voor niet minder dan 1.458.505 bezoekers in het Sportpaleis. Tien jaar later gooien ze de riem tijdelijk af. Momenteel toeren ze nog tot september om hun nieuwe cd ‘Zij aan zij’ voor te stellen. In september brengen ze ‘Gek op jou’ uit, de titelsong van Jan Verheyens nieuwe film ‘Zot van A’. En vanaf 17 december is het Sportpaleis weer hun stek. Daarna is het tijd voor een ‘break’. Clouseau zal in de eerste tijd niet toeren en evenmin werken aan een nieuwe plaat.

Voor ze de deur van het Sportpaleis achter zich dichttrekken, geven Koen en Kris nog een laatste rondje. Al mag je dat in het Sportpaleis natuurlijk heel groot zien. Zeg dus maar gerust: ‘De Laatste Ronde’. Het wordt een ereronde waarmee ze hun vele trouwe fans op een bijzondere manier willen bedanken. Hoe kunnen ze dat beter doen dan door nog eens met hun bandleden het allerbeste van zichzelf te geven en de vele aanwezigen drie uur lang te trakteren op de allergrootste hits. Om iedereen de kans te geven erbij te zijn, wordt woensdag 22 december als concertdatum toegevoegd.

CLOUSEAU - DE LAATSTE RONDE. In het Antwerps Sportpaleis op vrijdag 17, zaterdag 18, woensdag 22 (NIEUW!) en zaterdag 25 december om 20.30 uur en op zondag 26 december om 15.00 uur. Kaarten: 18, 21, 26, 31 en 38 euro (excl. service- en portokosten en combiticket De Lijn) via Tele Ticket Service 070/345.345 (vanuit Nederland: 0900-45.000.45), www.teleticketservice.com en www.sportpaleis.be.

CLOUSEAU - DE LAATSTE RONDE is een productie van PSE-Belgium en Live Nation Belgium met de steun van Q Music, vtm, Dag Allemaal en Het Laatste Nieuws.

www.clouseau.be en www.sportpaleis.be

Commentaren

Goedenamiddag Tilly Denkt dat Clouseau nog naar Roeselare komt ook
Maar ben het niet zeker.
Het zal ze deugd doen eens een rustperiode inlassen
Nog een fijne dag verder
Veel liefs Rita

Gepost door: Rita | 29-05-10

Ondanks het sombere weer toch een fijne zondag

Gepost door: Yolanda | 30-05-10

De commentaren zijn gesloten.