20-05-10

Violist Charlie Siem in België, Nederland en Duitsland op het feest van klassiek en pop

Merksem – De Britse violist Charlie Siem (24) is één van de meest talentvolle violisten van zijn generatie. Hij maakt furore als solist op grote internationale klassieke muziekfestivals en speelt naast traditioneel repertoire ook nieuwe muziek samen met grote orkesten en internationale artiesten zoals Bryan Adams. Night of the Proms is dan ook blij om deze uitzonderlijke vioolvirtuoos toe te voegen aan het programma dit najaar in België, Nederland en Duitsland. Eerder al werd de komst van Culture Club frontman Boy George bekendgemaakt.

Charlie Siem speelt al viool sinds zijn derde verjaardag. Zijn interesse is gewekt wanneer hij op de radio Beethovens Vioolconcert hoort in een uitvoering door de Brits-Amerikaanse violist en dirigent Yehudi Menuhin.

Het ongelofelijk toeval wil nu dat hij thans op een viool speelt die Yehudi Menuhin toebehoorde. “Het is buitengewoon om een instrument te bespelen waar Menuhin zo aan gehecht was”, aldus Charlie Siem. Het gaat om een viool die in 1735 werd gebouwd door Guarnerius del Jesu en die Charlie in bruikleen kreeg van de Elderberry Foundation.

In oktober 2008 toert Charlie Siem door het Verenigd Koninkrijk en brengt hij Sjostakovitsj' Eerste Vioolconcert samen met de Moscow Philharmonic. Datzelfde jaar verschijnt zijn eerste cd, waarop hij op een virtuoze manier ‘Sonatas For The Violin’ van Elgar en Grieg brengt.

In 2009 speelt Charlie Siem op prestigieuze podia in Londen, Oslo, Bergen, Parijs en Bazel. In de Royal Albert Hall begeleidt hij Bryan Adams. Samen brengen ze de klassieker ‘Heaven’. In 2010 verschijnt zijn tweede cd bij een groot platenlabel.

Charlie Siem zal dit najaar de bezoekers van Night of the Proms in België, Nederland en Duitsland met zijn muzikale virtuositeit en energieke uitstraling verbazen!

Meer artiesten die zullen optreden tijdens Night of the Proms worden binnenkort bekendgemaakt.

Meer informatie : www.notp.com/ en www.charliesiem.com.

-------------

Night of the Proms 2010. In het Antwerps Sportpaleis op vrijdag 22, zaterdag 23, donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 oktober en op donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 november. Aanvang om 20.30 uur. Tickets van 19 tot 39 euro (toeslag 3 euro op vrijdag en zaterdag) via Tele Ticket Service 070/345.345 (vanuit NL: 0900-45.000.45), www.notp.com, www.sportpaleis.be en www.teleticketservice.com.

Night of the Proms krijgt de steun van één, Radio 2, Dag Allemaal, Het Laatste Nieuws en Unique

Commentaren

hallo Tilly niettegenstaande dat ook artiesten zijn is dat toch niet aan mij besteed
fijne donderdag
groetjes

Gepost door: Borriquito | 20-05-10

Goedenamiddag Tilly Dat weet je wel dit is niet voor mijn oortjes bestemd.
Nog een fijne dag verder
Veel liefs Rita

Gepost door: Rita | 20-05-10

De commentaren zijn gesloten.