14-05-10

Oom misbruikte Jacky Lafon op haar twaalfde en een priester probeerde hetzelfde

Oom misbruikte Jacky Lafon op haar twaalfde en een priester probeerde hetzelfde!"Ook ik werd misbruikt door een priester", bekent Jacky Lafon (63) en beter bekend als Rita Van den Bossche uit de VTM- soapserie ‘Familie’ in het weekblad Story! 

Het gebeurde naar haar zeggen, toen ze de leeftijd van twaalf jaar had bereikt. "Ik heb geluk dat ik al een groot meisje was. Ik heb het een plaats kunnen geven", aldus de VTM- coryfee.
Jacky Lafon wist de handtastelijke priester wel fysisch van antwoord te dienen en van zich af te houden. Meer dan een hand onder haar rok steken, is de man niet gelukt. "Toen hij probeerde met zijn hand onder mijn rok te gaan, heb ik gewoon op die hand getrapt. Zo kwaad was ik", vertelt Lafon in het weekblad. 

Liefde van God
Volgens de goedlachse actrice die jarenlang deze zware last op haar schouders meesleurde, is de betrokken priester bij andere meisjes wel in zijn opzet geslaagd. Het gebeurde toen ze samen met haar zussen en andere kinderen een toneeltje moest spelen. De priester, die haar zei dat zijn hand 'de liefde van God' bracht, werd later overgeplaatst. 

Lafon is in die periode naar eigen zeggen wel bang geweest, maar toen ze over het voorval en over haar angst tegen een andere priester sprak, dreigde die ermee dat ze haar plechtige communie niet zou mogen doen. 

Oom oraal bevredigen!
Slechts enkele intimi kenden de jarenlange treurnis achter haar brede glimlach. Maar na de dood van haar moeder wil ze haar aangrijpend levensverhaal ook aan het grote publiek vertellen. “Ik wil dit kunnen loslaten”, schrijft ze in haar biografie. "Ik ben op mijn twaalfde misbruikt door mijn oom. Het gebeurde in het slachthuis waar hij werkte. Ik moest hem oraal bevredigen. Daarna zei hij dat ik niets mocht zeggen, want dat ik anders naar de gevangenis zou moeten. Wat doe je dan, als twaalfjarige? Zwijgen natuurlijk." "Hij heeft nog verschillende keren iets geprobeerd. Ik was machteloos: hij was een beer van 120 kilo." Het hele voorval staat te lezen in ‘De naakte waarheid’, Jacky Lafon, verschenen bij Lampedaire Uitgevers. 208 blz., 19,95 euro. 

Lourdes
Jacky Lafon lijkt haar geloof echter niet te hebben afgezworen. In 2006 ging ze voor de dertigste keer naar Lourdes, waar ze de kruisweg steevast blootsvoets aflegde.
Auteur: Eric Vanhooren

Commentaren

Hallo Tilly Bekend maken dat je misbruikt werd is altijd erg moeilijk.Niet reageren en zwijgen is een middel tot overleven voor de meeste misbruikte kinderen.
Wie dit aan gelijk welk kind aandoet kan niet genoeg gestraft worden. Er zijn andere manieren om hun lusten te bevredigen....
Nog een fijne vrijdag verder,en een aangenaam weekend Veel liefs Rita

Gepost door: Rita | 14-05-10

Ik vrees dar er veel meer seksueel misbruik is (geweest) dan we ooit zullen weten :-(

ZONnige weekendgroeten

Gepost door: Rudi | 14-05-10

De commentaren zijn gesloten.