08-05-10

82- Jarige James Last volgend jaar in de Lotto Arena!

82- Jarige James Last volgend jaar in de Lotto Arena!De wereldberoemde populaire Duitse orkestleider James Last, concerteert samen met zijn orkest, op 3 april 2011 in de Antwerpse Lotto Arena. Hij zal dan net geen 82 jaar oud zijn! 

Hans James Last (Bremen, 17 april 1929) volgde tijdens de Tweede Wereldoorlog, muzieklessen aan de militaire academie en werd na de oorlog contrabassist bij het orkest van Radio Bremen. Ook zijn broers hadden er onderdak. Tijdens de jaren ’50 kende James zijn eerste successen als leider van het ‘Last/Becker’-ensemble. 

James Last verhuisde naar Hamburg waar hij in de jaren ’60 zijn Happy Party Sound ontwikkelde. Vanaf 1969 treedt Last op met zijn eigen orkest en is zijn naam onafscheidelijk verbonden met ontelbare sfeermelodieën die hij naar zijn eigen Happy Party Sound transponeerde en wereldwijd vertolkte. 

Naast folksongs en diverse thema’s uit de klassieke muziek, bewerkt James Last vooral de populaire hits van het moment. In de laatste 45 jaar bracht hij meer dan 200 platen op de markt en ontving in de loop van zijn carrière meer dan 200 gouden platen! 

De steeds goedgeluimde James Last verlangt van zijn muzikanten (naast hun technische bagage) twee zaken: ‘ze moeten normale mensen zijn en ze moeten plezier beleven aan de muziek’.
Voor iedere tournee kiest de wereldberoemde dirigent en componist die in West Palm Beach (Florida) woont, zorgvuldig nummers uit waarvan hij weet dat het publiek ze gaat smaken en betoveren. Naast de evergreens die al jaren op zijn setlist staan, werden in 2006-2007 (tijdens de ‘Last Tour’) ook ‘Vertigo’ van U2 en ‘Wake Me Up When September Ends’ van Green Day aan de lijst toegevoegd. 

Live 2011!
Volgend jaar gaat de kwieke tachtiger opnieuw de boer op met de ‘Live 2011 – Musik ist Meine Welt’-tour. In het kader van die tournee komt hij op zondag 3 april 2011 naar de Antwerpse Lotto Arena. Aanvang van het concert 19uur. Tickets kosten 80, 75, 70 en/of 65 euro (excl. service kosten). Contributiekost De Lijn 0,5 euro. Tickets zijn te bestellen via het nummer 070/345.345 of via www.teleticketservice.com.
Auteur: Eric Vanhooren

Commentaren

Goedemiddag Tilly Kan van zijn muziek echt genieten een grote meneer.
Nog een aangename dag verder
Veel liefs Rita

Gepost door: Rita | 08-05-10

De commentaren zijn gesloten.