06-05-10

Dennie Christian: "Nieuw album komt er eind mei aan!"

Dennie Christian: "Nieuw album komt er eind mei aan!"Het Schlagerfestival kan misschien al een hele poos achter de rug zijn. Bij ons op de redactie van Zangtalent.be en Mediawatchers.be blijft het nazinderen. U heeft namelijk nog één gesprekje van ons te goed. En wat voor één. Besame Mucho en Rosamunde zijn oprecht liedjes, die bij mij tot pure jeugdsentiment behoren. Toen ik een tiener was, draaide mijn moeder deze plaatjes grijs omdat ze grote fan was van Dennie Christian. Nooit eerder mocht ik hem ontmoeten tot op het voorbije Schlagerfestival. Een kort gesprekje met een man, die willens nillens een deel van mijn muzikale jeugd heeft gekleurd. Ergens ver hierboven zal dit gesprekje met een aandachtig oog gevolgd geweest zijn. Daar ben ik rotsvast van overtuigd. Een gesprek met een van de Godfathers van het énige echte festival van het Levenslied. “40.000 man in vier dagen tijd hier in Hasselt. Geloof me vrij dit is onevenaarbaar. Het belang van dergelijke festivals heet pure entertainmentwaarde te zijn. Heel de muziekwereld lijkt wel Engelstalig om ons heen te zijn. Met dit festival kunnen we laten zien dat de Nederlandstalige artiesten een hele grote plek in éénieders hart hebben. Je ziet het aan de ambiance. Daarom heeft het zeker een rechtmatigheid als bestaan. Het Schlagerfestival kende een belangrijke plaats in mijn muzikale carrière. Weet je … het festival begon ooit in Kerkrade. Wanneer je dan ziet hoe het groeide, merkte je al snel dat de Rodahal na enkele jaren te klein hiervoor geworden was. Er was dit jaar een nieuw festival in de Rodahal aangekondigd. Maar volgens mij werd dit een ramp. Volgens de informatie, die ik kreeg, was het niet uitverkocht. Prompt vraag ik me af hoe dit allemaal betaald kon worden. Misschien is het aantal sponsors wel vrij groot. Ik weet nog heel goed dat wanneer ik het organiseerde, ik op een bepaald moment de beslissing nam om te vertrekken naar een grotere locatie. Ik snap niet waarom ze daar nu terug naar toe trekken. “

Schlager
“Schlagers worden nog altijd geassocieerd met Duitstalige liedjes. Maar dit is al lang niet meer zo. Met de jaren is het een echt genre geworden. Het kan zowel Duitstalig, Nederlandstalig of een andere tal bevatten. De meeste liedjes, die je hoort, zijn veeleer van Duitse origine. Het gaat een pak breder dan dit.”

Album
“Mijn nieuw album is net klaar. De eerste single was een remake van Besame Mucho. Die hebben we alleen in Nederland op de markt gebracht. Daar stond ik een achttal weken in de top 100. De hoogste plek was een veertiende. Dit succes hadden we echt niet verwacht. Eind april komt er een tweede single van mijn album uit. Eind mei zal je het album in de platenwinkels kunnen vinden.”

Auteur: Bart Liekens - Foto: Jan Liekens

Commentaren

hallo Tilly heb ik altijd al graag horen zingen !
fijne donderdag
groetjes

Gepost door: Borriquito | 06-05-10

Goedenamiddag Tilly van Dennie Chrisytian leg ik altijd de medley op voor onze papegaai ,en als die dan zingt wij zijn twee vriendjes zingt die met volle borst mee.
Nog een fijne dag verder
Veel liefs Rita

Gepost door: Rita | 06-05-10

De commentaren zijn gesloten.