26-04-10

Rihanna als een pletwals over het Sportpaleis

Rihanna als een pletwals over het Sportpaleis!Dat Rihanna artiestennaam van Robyn Rihanna Fenty, (Saint Michael (Barbados), 20 februari 1988) niet zomaar een katje is om zonder handschoenen aan te pakken, bewees het 22-jarige R&B- poppemieke vrijdagavond in het Antwerpse Sportpaleis. Rihanna – een stijlicoon die vernieuwing in de R&B niet schuwt en die hoogtechnologisch vernuft koppelt aan catchy popmelodieën – ging muzikaal als een pletwals over de Antwerpse cultuurtempel, zoals we nog maar weinig gezien hebben. 

De internationale muziekpers was massaal aanwezig in het Sportpaleis. Niet moeilijk, want Rihanna gaf er de aftrap van haar nieuwe wereldtournee, ondertussen al de derde, die haar tot eind deze zomer door Europa, Amerika en Azië voert. De zangeres beloofde een groots, extravagant rock ’n roll spektakel en ze hield woord. 

De zenuwen stonden dan ook bij iedereen hoog gespannen. De pers en het publiek omdat ze enorm hoge verwachtingen hadden van het concert en ook bij de artiest zelf en zijn omgeving, omdat positieve pers nog altijd zeer belangrijk zijn voor de ticketverkoop van de concerten die volgen. En daarbij is ook de mond aan mond reclame van het publiek niet onbelangrijk. 

Helemaal terug!
Superster Rihanna – toch dé visuele trendsetter in de hedendaagse mainstreampop – is helemaal terug van weggeweest: sterker, sexyer en stouter dan voorheen! In Antwerpen hadden fans en pers ogen te kort om haar oogverblindende visuele show en acts te kunnen volgen! Rondvliegende dansers, gesofistikeerde computeranimaties, hydraulische liften, monsters, acrobaten en een half autowrak dat uit de catwalk omhoog rees, vormden de ingrediënten van wat later bleek, een leuke spetterende show met een herboren Rihanna in de hoofdrol. 

Maar niet alleen de designers van Rihanna hebben zich duidelijk geamuseerd, ook de Amerikaanse superster had er duidelijk zin in en genoot met volle teugen van het stormachtige applaus die haar meermaals te beurt viel. Hoewel…… de beeldschone superster toch welke tekenen vertoonde van premièrestress. Haar openingsnummer, het ijskoude ‘Russian Roulette’, ging enigszins de mist in door de stress. Maar na een drietal songs gooide Rihanna dit juk van zich af en liet de zangeres zich meeslepen op het enthousiasme van het publiek, dat vooral bestond uit gillende tieners. Maar ….. tieners die moeiteloos het repertoire van de sexy zangeres meebrulden. 

Glamour en glitter ten top!
Door de show kronkelde een mager verhaaltje waar geen mens eigenlijk oren naar had. Maar nummers als: ‘Umbrella’, ‘Don’t stop the music’ en SOS, stonden overeind net als een schip die jarenlang de grootste oceaanstormen overleefd heeft. 

Rihanna haar stem klonk als een nachtegaal doorheen een tot de nok gevuld Sportpaleis. En…… dat de Amerikaanse – die vorig jaar nog in de hel vertoefde na afgetroefd te zijn geweest van haar toenmalig vriendje Chris Brown – een echt showbeest is van jewelste, bewees ze overvloedig in de Antwerpse cultuurtempel. 

Om de drie liedjes veranderde de zangeres van outfit. Ze kwam op als een gotische wraakgodin met een cyberpunkkapsel, als uit een mangastrip. Wulpse dansers met roze machinegeweren kronkelden rond de zangeres. Ook al veranderde de R&B- diva om de haverklap van tenue en zaten de mannen in de zaal op het puntje van hun stoel toen Rihanna in een nauwsluitend latexpakje ‘Shut up and drive’ zong, met een wapperende cape om de hals; het kinetische spektakel verveelde op geen enkel ogenblik. Iedereen kwam ogen te kort om alles te observeren wat voorgeschoteld werd want zoveel glamour en glitter werd nog maar zelden tentoon gespreid! 

Als een sadomasochistische catwoman stoeide ze met een Flying V- gitaar (ze speelde trouwens écht! Eat that, Madonna!) en even later paradeerde ze heen en weer met een bundel groteske indianenveren op het hoofd. Showbizzfotografen hadden er vast een heel vette kluif aan!
Nadat tijdens de stunts: acrobaten ketenden zich vast aan twee reusachtige machinegeweren die de lucht in werden gehesen, zagen we de ebbenhouten schoonheid, in een wit visnetpakje dat haar gezonde kontje naar behoren accentueerde, in een kooi dansen terwijl ze ‘Don’t stop the music’ zong.
Allemaal bijzonder oogverblindend, behalve haar finale outfit – een soort lichtgevende schroothoop waarmee ze beslist goed zou scoren op het carnavalsbal onder de kerktoren in eender welk Vlaams dorp, maar spijtig genoeg niet in het Sportpaleis waar al menig wereldartiest te gast was en de met de raarste en gekste kledij op de bühne stond. Dit overtrof werkelijk alles. 

Live gezongen!
Muzikaal klopte het plaatje volledig. Criticasters zullen wel opwerpen dat de Amerikaanse zwarte parel – die een nieuw kinky imago zich heeft aangemeten – niet altijd even toonvast zong en ze hebben nog gelijk ook, maar …….. de zangeres die in Amerika met haar comebacksingle ‘Rudeboy’ momenteel op één staat, had ten minste ballen aan haar lijf! De ebbenhouten parel had de durf om – temidden van haar stormachtige geluidsmuur – live te zingen en niet te grijpen naar vóór opgenomen koortjes en platgeproduceerde overdubs. 

Geloof me vrij: deze Rihanna was een verademing in vergelijking met ‘Tokio Hotel’, waar wel veel muziek vooraf was opgenomen. Nee….. Rihanna is helemaal back in town!
De set die Rihanna in Antwerpen neerpootte bulkte van muzikale hoogtepunten. Als een pletwals, maar een en al vat van emotie, kleurde het ebbenhouten zangjuweel haar set. Het melancholische ‘Rehab’, bijvoorbeeld, of haar versie van ‘Rude boy’, klonken betoverend mooi. Echt verrassen deed de superster met een dolle punkrockversie van ‘SOS’ én met het onverwachte ‘The glamourous life’ van Sheila E! 

Toen na anderhalf uur de zaallichten doofden, doken er in het publiek plots een paar paraplu’s op. De echte fans wisten dat ‘Umbrella’ er aan kwam, tot nu toe nog altijd Rihanna’s grootste hit! En zoals verwacht ……. Het Antwerpse sportpaleis daverde op zijn grondvesten want de hele kuip brulde de song mee terwijl een regen van rode confetti neerdwarrelde. 

Een paar interessante weetjes!
Net voor haar verjaardag, liet de ebbenhouten zangeres een tepelpiercing zetten en op haar verjaardagsparty, kreeg Rihanna een lapdance van ….jawel, pornoster Bridget the Midget. En als klap op de vuurpijl kunnen we nog meegeven dat deze beeldschone madame zonet een contract heeft ondertekend die haar een eerste filmrol in de KNT- prent ‘The Last Dragon’ oplevert. Daarin zal ze de rol vertolken van een sm- meesteres. En de zangeres neemt de rol au serieux, want ze gaat binnenkort research doen in een sm- club! 

En Rihanna die ooit graag de zwarte Madonna zou willen zijn, is ook een kooplustige dame. Eerder verscheen ze al in outfits van Belgische ontwerpers zoals Martin Margiela, Tim Van Steenbergen en Christophe Coppens. Blijft de vraag…… waar is de zwarte parel nu haar kooplust in Antwerpen gaan botvieren?
Auteur: Eric Vanhooren

Commentaren

hallo Tilly daarvoor zou ik me toch niet verplaatsen
fijne maandag
groetjes

Gepost door: Borriquito | 26-04-10

Goedeavond Tilly Ik kom je een fijne nieuwe start van de week toewensen.
Ik persoonlijk zou daar niet naar toe gaan,maar mijn zuster wel.
Nog een fijne avond verder
Veel liefs Rita

Gepost door: Rita | 26-04-10

De commentaren zijn gesloten.