19-04-10

Louis Talpe (Sterren op de Dansvloer): "De kunst bestaat er in om negatieve commentaar in positieve om te zetten

Louis Talpe (Sterren op de Dansvloer): "De kunst bestaat er in om negatieve commentaar in positieve om te zetten."Juryvoorzitter Rony Daelemans omschreef de prestatie van MegaToby alias Louis Talpe tijdens de derde liveshow van Sterren op de Dansvloer als een oprechte ‘Rumba in de Frigo’. Toch laat de gespierde collega van MegaMindy het niet aan zijn hart komen. Na de show gaf hij ons meer tekst en uitleg over zijn strijdplan voor de volgende weken. “Leila en ik hadden een vrij gevoel na onze dans. Maar we zijn daarnaast kritisch genoeg om voor onszelf straks de video van ons optreden een keertje te bekijken. Wij willen op band ontdekken waar de jury ons op wees. Als kandidaat aan dit programma weet je gewoon dat je tijdens elke dans drie tot vier foutjes maakt. Het zijn net die zaken, die de jury wel ziet en het grote publiek niet. Maar ik probeer hun wijze oordeel ook visueel een keertje voor mezelf te bekijken. Als niet-danser moet ik hun visie voor waarheid aannemen. Bij wat je ook leert, moet je gewoon heel hard werken om net dat stapje vooruit te kunnen zetten. Het is nu te laat om de rumba op de dansvloer nog een keertje te dansen. Mijn heupen hebben blijkbaar tijdens deze dans niet genoeg bewogen. Maar als ik nog een keer de rumba in deze wedstrijd moet dansen, zal ik er voor zorgen dat mijn heupen het kot hier rond zwieren.

Leerproces
“In deze wedstrijd staat het leerproces voor mij centraal. Het is zeker niet lastig om mezelf achteraf op tape nog een keertje te bekijken. Maar dat heb ik met de jaren wel geleerd. Het is ook niet evident om naar jezelf te kijken als je een bepaalde rol speelt. Maar uiteindelijk doe je dit allemaal om steeds een trede hoger op de ladder te raken. Je neemt iets mee voor de volgende keer. De kunst bestaat er hier in om negatieve jurycommentaren om te zetten naar positieve. En pas dan kan je vooruitgang boeken.”
Auteur: Bart Liekens - Foto: Jan Liekens

Commentaren

hallo Tilly dat volg ik niet dat programma
ik denk dat ik anders toch maar in slaap zou vallen :-)
fijne maandag
groetjes

Gepost door: Borriquito | 19-04-10

dag Tilly, ik kijk af en toe eens naar dit programma,maar een heel programma bekijken is me te veel,hahah! Louis is een ladykiller aan het worden.Heb je hem gezien in het programma" goesting" ? Knappe rol.Groetjes en een zonnige week(laat het ons hopen).

Gepost door: magda | 19-04-10

De commentaren zijn gesloten.