14-04-10

Prachtige vertoning van Agatha Christie's 'De Muizenval' in het Fakkelteater in Antwerpen

Prachtige vertoning van Agatha Christie's 'De Muizenval' in het Fakkelteater in AntwerpenZondag 4 april werd er in het Fakkelteater in Anwerpen het toneelstuk 'De Muizenval' van Agatha Christie opgevoerd. Het is een klassieke Engelse thriller dat voor het eerst gespeeld werd in 1952 in Londen en nog steeds dagelijks wordt vertoond. Het is dan ook de langst lopende toneelvoorstelling ter wereld.
'De Muizenval' speelt zich af in pension 'Monkswell Manor' in de jaren '50 van de vorige eeuw. Het is winter, ijskoud en een sneeuwstorm giert om het pension, dat uitgebaat wordt door Giles Ralston (Lucas Tavernier) en zijn vrouw Mollie (Nathalie Wijnants).
De gasten druppelen één voor één binnen. Zo maken we kennis met Christopher Wren (Jelle Cleymans), Mrs Boyle (Magda Cnudde), Major Metcalf (Jef Demedts), Miss Casewell (Marijke Hofkens) en de wat rare Mr. Paravicini (Door Van Boekel).
Enkele uren later is het hotel door de sneeuw volledig afgesneden van de buitenwereld. In de omgeving van het hotel heeft eerder die dag een moord plaatsgevonden. Brigadier Trotter (Bob Selderslaghs) bezoekt het pension omdat hij vermoedt dat de moordenaar (of moordenares) zich in het hotel schuilhoudt. Het hek is van de dam als ook Mrs Boyle vermoord wordt!
Het blijkt al snel dat alle aanwezigen een motief hebben voor de moord en ook dat ze in de gelegenheid waren om deze te plegen. Door de vreselijke sneeuwstorm kan niemand het hotel verlaten, ook de onbekende moordenaar(of moordenares) niet. De gasten verdiepen zich in elkaars geheimen, maar de moordenaar(m/v) verraadt zich niet..
'De Muizenval' is een prachtig toneelstuk, uitgevoerd door stuk voor stuk fantastische acteurs, met een zeer verrassend slot. Net zoals in Londen, werd ook hier na de voorstelling het publiek gevraagd de dader niet te verklappen. In de toneelwereld geldt het slot van 'De Muizenval' als 'Het best bewaarde geheim'.
Voor de Agatha Christie-fans kunnen we al mededelen dat volgend jaar in april het stuk 'Tien Kleine Negertjes' in het Fakkelteater wordt gespeeld. Om naar uit te kijken!
Auteur: Arnold

De commentaren zijn gesloten.