13-04-10

Sandrine breekt spaarpotje open voor opname Motown-plaat!

Sandrine breekt spaarpotje open voor opname Motown-plaat!Onlangs vierde voormalig ‘Idool’- finaliste Sandrine haar vijfjarig bestaan als zangeres in het poepsjieke ‘House of Porters’ in Antwerpen. Ter dien gelegenheid nam de ebbenhouten parel met ‘No One But You’ een rasechte ballade op. De opname gebeurde in een studio in Parijs. 

Amerika!
De tekst voor het nummer schreef Sandrine – die sinds kort weer vrijgezel is – niet zelf, maar het is wel de mooiste ballad die ik ooit inzong, vertelt de zangeres in een interview aan een Vlaamse krant.
Maar 2010 wordt voor Sandrine echt heel belangrijk. Want…. De zangeres – of mogen we schrijven de Vlaamse Diana Ross – die momenteel zonder platencontract zit – net zoals zo velen – trekt in oktober voor vijf weken naar Amerika! Ze breekt haar spaarpotje open, want de bloedmooie nachtegaal die onlangs als Esmeralda nog schitterde in de musical ‘Notre-Dame de Paris’, wil er een rasechte ‘Motown’-plaat inblikken! “Zonder platenfirma heeft Sandrine natuurlijk veel vrijheid, maar een plaat zelf financieren kost handen vol geld! Maar het is Sandrine haar grote droom en wij helpen haar graag om die droom te realiseren”, benadrukt mama en manager Hortense die ook nog verklapt dat er in 2011 nog een nieuwe aankomt. 

Gek op Motown!
De Idool 2004-finaliste is altijd al gek geweest op Motown. Maar de ebbenhouten nachtegaal is eerder zwijgzaam als het over haar toekomstplannen gaat. Sandrine bevestigd wel dat ze op en top klaar is voor het grote Amerikaanse avontuur. 

“Veel wil ik er niet over kwijt, maar ik kan wel bevestigen dat ik in het najaar naar Amerika trek”, weet de zangeres die als omroepster op Eén er de brui aan gaf en momenteel schittert als de beeldschone Esmeralda in de musical Notre-Dame de Paris, die in 1998 voor het eerst in Parijs in première ging. 

“Ook met wie ik daar ga samenwerken, kan en mag ik nog niet verklappen. Wel is het zeker dat er op het fonkelnieuwe album, wel enkele covers van ‘Motown’-klassiekers zullen terug te vinden zijn.”
De familie Van Handenhove staat in voor de hele financiering van het album en is momenteel nog op zoek naar partners! Maar het staat nu al vast dat Sandrine van december 2010 tot februari 2011, met die nieuwe Motown-plaat op tournee trekt doorheen Vlaanderen! 

“Na die tournee duikt Sandrine opnieuw de studio in voor een eigen album, maar ook voor dat project is er nog geen platencontract afgesloten”, weet mama Hortense te vertellen.
Maar Sandrine concentreert zich nu volop op de promotie van haar nieuwe single. ‘No One But You’ is een juweeltje van een ballad, die eigenlijk bij geen enkele muziekliefhebber en/of romanticus mag ontbreken op het platenschap. “Mensen vroegen me vaak wanneer ik nog eens een ballade zou brengen en dus heb ik aan deze vraag gevolg gegeven. Het is de mooiste ballade die ik ooit inzong”, verduidelijkt Sandrine haar keuze. 

Big Show in september!
De Vlaamse ebbenhouten parel palmde in het fabuleuze Antwerpse ‘House of Porters’, ieders hart in met haar miniconcert. De commentaren achteraf logen er niet om: veel te lang van de bühne weggebleven, had al veel vroeger het kleine scherm moeten weren en volop gaan voor haar zangcarrière, was de algemene teneur achteraf. 

Maar Sandrine weet wat ze wil en als ze met iets uitpakt, doet ze het ook goed. Vandaar ook dat ze haar vijfjarige carrière ook wil vieren met haar schare trouwe fans! In september volgt er dus een grote show in Antwerpen met live orkest en alle hits! 

Notre-Dame de Paris!
Wie Sandrine eerder aan het werk wil zien, moet beslist gaan zien naar de prachtige
Musical Notre-Dame de Paris in Antwerpen. Plaats van het gebeuren de Stadsschouwburg. De musical loopt er van maandag 6 april tot en met zaterdag 24 april 2010. 

Het verhaal: Quasimodo is opgegroeid in de Notre-Dame van Parijs en is er de klokkenluider. Buiten de muren van zijn toren wordt hij door iedereen verafschuwd omwille van zijn gebochelde lichaam. Als hij op straat de bloedmooie zigeunerin Esmeralda ziet, is hij op slag verliefd. Hij is echter niet de enige die voor Esmeralda valt. De liefde is ook niet wederzijds, want Esmeralda is bang voor "het monster" Quasimodo. Op een dag wordt Esmeralda onterecht een moord in haar schoenen geschoven ze wordt opgesloten om later opgehangen te worden. Quasimodo weet haar te bevrijden en neemt haar mee naar zijn toren in de kathedraal, omdat ze in een "heilige" ruimte niet kan gearresteerd worden. Daar leven ze enkele weken samen, afgesloten van de rest van de wereld en Esmeralda krijgt een zekere sympathie voor de misvormde doofstomme Quasimodo. Daar is niet iedereen gelukkig mee, zeker niet Quasimodo's pleegvader Frollo die ook zijn zinnen op Esmeralda heeft gezet... 

De dansers maken het mooie weer in de Vlaamse Notre Dame de Paris, waarin Gene Thomas de rol van de bultenaar vertolkt en Sandrine in de huid kruipt van de bloedmooie zigeunerin Esmeralda. De dansers staan dan ook 60% van de voorstelling op het podium en dat moet voor hen een hele uitdaging zijn. Maar dat maakt Notre Dame natuurlijk ook zo fantastisch om te doen.
De try-outs in Gent liggen inmiddels al achter de rug en het werd een meevaller van formaat, want de reacties van het publiek waren effenaf schitterend. 

Themadag!
Op zondag 11 april 2010 organiseert Musical van Vlaanderen een themadag rond de musicalproductie Notre Dame de Paris. Tussen 11u en 14.30 u staan er verschillende activiteiten op het programma die een glimp gunnen achter de schermen van deze grote en complexe musicalvoorstelling. 

Wie zorgt voor make-up en kostuums, wie zorgt dat de decorstukken niet op het podium vallen, wie leidt de voorstelling in goede banen? Ook de hoofdrolspelers laten in hun kaarten kijken en vertellen over hun ervaring in de rol van Quasimodo, Esmeralda of Phoebus. Daarnaast verneem je alles over hoe de makers van deze musical de roman van Victor Hugo omvormden tot een zang- en dansspektakel en wat de gelijkenissen zijn met de alom bekende Disney musical De klokkenluider van de Notre Dame. 

Voor de ontvangst met koffie en de broodjeslunch zorgt Musical van Vlaanderen, wie wil kan aansluitend de matinee voorstelling bijwonen (reserveren via Sherpa). Inschrijven voor Quasimodo Binnenstebuiten kan door een e-mail te sturen naar leen.cogghe@musicalvanvlaanderen.be . Het inschrijvingsgeld bedraagt 10 €, ontvangst met koffie, broodjeslunch en infomap inbegrepen. Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt. Indien u nog niet over tickets beschikt kan u deze aanschaffen via 0900/69.900 of via www.sherpa.be . 

Tickets:
Voor wie interesse heeft om de musical Notre-Dame de Paris te gaan bekijken, kunnen we nog meegeven dat er tickets te koop zijn via www.sherpa.be. Ze kosten 29, 39, 49, 59 en 69 euro per persoon naargelang de categorie. Voor een ticket van categorie 1 met diner betaal je 94 euro.
Auteur: Eric Vanhooren

Commentaren

hallo Tilly niet voor het een of ander maar ik zag haar niet zo graag bezig als omroepsters
fijne dinsdag
groetjes

Gepost door: Borriquito | 13-04-10

De commentaren zijn gesloten.