11-04-10

Hadise wil de wereld veroveren

Hadise wil de wereld veroveren!De gemeente Mol heeft toch iets met vrouwelijk schoon en in het bijzonder met Bekende Vlamingen en Missen. Tanja Dexters (1998) en Ann Van Elsen (2002) werden verkozen tot Miss België, Anne –Marie Ilie in 2006 tot Miss Belgian Beauty en met de bloedmooie 22-jarige Vlaams - Turkse zangeres Hadise, hebben ze een artieste van wereldniveau in huis! Haar nieuwe album “Hadise” ligt in de winkelrekken en scoort uitstekend in de diverse charts.

Binnenkort stelt deze bloedmooie wulpse en sexy dame met Turkse roots en barstend van talent, haar cd voor in haar tweede vaderland Turkije. Place to be daar, is de grootste discotheek van Istanbul: Club Reina! Ze gaat er haar album ook promoten en trekt er met haar live band op tournee. En om de ambities nog wat kracht bij te zetten, volgt ze in het najaar Koen Wauters op als presentatrice voor de 2de editie van X-Factor, gaat ze waarschijnlijk in 2009 voor Turkije naar het Eurovisiesongfestival en denkt ze momenteel serieus na over een nieuwe Turkse filmaanbieding.

Een rol in een komedie! De Belgisch-Turkse zangeres en presentatrice werkt als een paard en barst van ambitie. Hadise wil echt de wereld veroveren! Wij van Zangtalent ontmoetten Hadise backstage tijdens de opnamen van TOTZ en peilden naar wat zomer voor haar betekent en hoe ze tegenover haar blitzcarrière staat.

Muziek haar passie!
1985 betekende niet alleen de doorbraak voor Madonna. Maar 1985 leverde bij een in België wonende Turkse familie, een andere bijzondere gebeurtenis op: de geboorte van Hadise Acikgoz. Bij het slaken van de eerste kreten bleek dat de kersverse baby over een wel zeer uitgesproken zangtalent beschikte. Algauw weerklonken de overbekende noten do – re – mi – fa - sol in de huiskamer. Geen wonder dus dat Hadise – naam die ze kreeg van haar grootvader, maar eigenlijk bestemd was voor haar oudere zus, maar zijn brief kwam helaas te laat aan – zanglessen en muziekschool hoog op haar agenda stonden.

Na het beëindigen van haar studies Economie en Moderne Talen (Hadise spreekt vloeiend Nederlands – Engels – Frans – Duits en Turks) lag het in de lijn der verwachtingen, dat zij zou kiezen voor haar grote passie: zingen!

Praatvaar!
Hadise nam in 2003 deel aan “Idool” en hoewel ze net niet bij de laatste tien was, ging haar performance niet ongemerkt voorbij. Ze kreeg toch een platencontract aangeboden en Hadise haar muzikale sneltrein was vertrokken en kwam op volle kruissnelheid. De keuze viel op een zeer persoonlijke muziekstijl: ‘Urban/Pop. Een trend waarin Hadise zich meteen kon terugvinden en thuis voelde. We vuurden meteen een verrassende vraag op haar af.

Hadise…..….Je gaat toch niet bijten naar mij hé, vroeg ik haar op de vrouw af? “Waarom zeg je dat nu, kijkt ze wat verwondert naar mij!” Omdat ik in een of ander medium gelezen heb dat jij zegt dat de mannen schrik hebben van u. Waarom denk je en zeg je dat? “Ik weet het niet, ik denk dat ik zoiets uitstraal! Ik weet het echt niet. De mannen hebben zo een beetje schrik van mij. Ik ga ook niet zo vaak uit, misschien komt het daardoor wel. Ze kijken vooral en mannen durven niet gauw op mij afkomen en zo. Ik begrijp het wel, moest ik een bekend iemand op het lijf lopen zou ik misschien ook wat afstandelijker zijn.

Het heeft waarschijnlijk met mijn bekendheid te maken, maar ik weet het eigenlijk niet”, bekent de Molse zangeres en presentatrice. Allé mannen vanaf nu hoef je van Hadise niet bang meer te zijn. Ze bijt zeker niet en is een echte spraakwaterval. Wat betekent ‘zomer’ voor Hadise? “Werken, werken en nog eens werken en eens languit slapen, maar het komt er helaas nooit van. Zomer is voor een artiest heel veel werken, maar we moeten niet klagen, we hebben immers zelf voor dat vak gekozen. En ik kan daar echt van genieten, ook al is het soms verdomd lastig.”

En als ge ne keer niet aan het werk zijt, wat doet ge dan? “Als ik een keertje niet moet werken…… Hmm, sta ik op mijn gemak op, lees mijn krant, ik ontbijt en ga dan trainen. Daarna pik ik soms een zonnebankske mee waarna ik terug huiswaarts keer om een beetje TV te kijken. Heb ik daar eens geen zin in, dan ga ik een terrasje doen met vrienden of in mijn eentje of ik schrijf een paar songteksten of zo. Dat is echt waar ik kan van genieten. Eigenlijk op mijn eentje zijn op m’n vrije dagen, daar geniet ik wel van ja”, flapt de Molse schone eruit.

Bloednerveus!
Wat mogen wij van Hadise dit jaar nog verwachten? “Euh, wel mijn album is uit en ik ben beginnen toeren met mijn live band. Dat kunnen de mensen zien op mijn My Space: www.myspace.com/hadiseacikgoz en op mijn gewone site www.hadisemusic.com

“In het najaar volg ik ook Koen Wouters op als presentator van de 2de editie van X-Factor en binnenkort wordt mijn album gereleasd in Turkije. Dus een klein toerneetje door Turkije als promotie voor het album staat ook al in mijn agenda. En…… wie weet is er ook nog een film! Ik heb vroeger al een paar keer een filmaanbieding gekregen in Turkije, maar heb die telkens naast me neergelegd. Nu krijg ik opnieuw een kans, deze keer iets totaal nieuw….. een komedie en ik denk er ernstig over na om die rol te aanvaarden. Binnenkort ben ik in Turkije voor twee tv-shows en dan ga ik de makers van die komediefilm ontmoeten.

En wie weet …………. misschien vertegenwoordig ik in 2009, Turkije wel op het Eurovisiesongfestival” Dus het wordt druk druk druk, maar ik heb het graag zo.” Een monument als Koen Wauters in X-Factor opvolgen als presentatrice, wordt geen sinecure. Heb je geen schrik om af te gaan? “Nee, ik ben in Turkije toen ik XXL- versie van Idool presenteerde, voor de leeuwen gegooid. Maanden aan eens tuk presenteerde ik live shows van vier uur,voor meer dan één miljoen kijkers, dus …. schrik heb ik niet meer. Maar ik kan nog steeds niet geloven dat ik de fakkel van Koen mag overnemen! De opnamen van X-Factor verlopen goed maar telkens ben ik wel bloednerveus. We zijn nu bezig aan de laatste opnamen voor de liveshow van september en dan zien we wel verder”, lacht Hadise vrolijk.

Je bent hot in Turkije, hoe verklaar jij je plotse succes? “Ach, muziek is geen exacte wetenschap. Ik zou het echt niet weten. Een verklaring is misschien te vinden in het feit dat ik een Turks meisje ben dat in Mol is geboren en ik mijn muziek van die beide culturen versmelt tot één geheel. Het Westen en het Oosten ontmoeten elkaar in de Urban pop die ik op een podium neerzet en die overgoten is met een licht sausje van R&B”, geeft Hadise als verklaring.

Mama kan ik niet missen!
“Ik blijf stevig met mijn voeten op de grond staan, want morgen kan het over en out zijn! Het is echt te gek wat nu op mijn 22ste allemaal gebeurd, maar ik geniet ervan met volle teugen. Een superster zoals sommigen mij afschilderen ben ik zeker niet. Ik verdien goed mijn boterham maar denk nu niet dat ik astronomische bedragen verdien zoals wereldsterren als Beyoncé, Christina Aguilera, Tina Turner of Alicia Keys. Moest ik in Turkije wonen, kan ik misschien nog meer verdienen, maar ik heb daar nu nog geen behoefte aan. De band met mijn familie is nog te intens en te sterk. Ik kan mijn mama nog niet missen! Toekomstgericht zal ik misschien wel een stulpje zoeken in Turkije, maar da’s voor later”, zegt de muzikale creatieve duizendpoot.

Op je album staat het liedje ‘Song for My Mother’. Is dit een ode aan je moeder? “Mijn mama is mijn godin. Van haar heb ik alles geleerd. Ik heb waarden zoals: beleefdheid, respect, eerlijkheid, gastvrijheid en zo meegekregen. Waarden die nu jammer genoeg in onze hedendaagse maatschappij dikwijls verloren gaan, maar die ik later zeker zal meegeven aan mijn kinderen. Toen ik het liedje voor de eerste keer hoorde zat ik net met haar en mijn twee zussen in de auto en het was op slag heel erg stil. Na afloop zat iedereen te bleiten van ontroering. Dus dat zeer gevoelig nummer mocht zeker niet ontbreken op mijn album.”

“Ook de Turkse versie van mijn singel ‘A Good Kiss’ staat intussen in de top 5. Binnenkort wordt mijn album ook in Turkije uitgebracht, met een groot releasefeest in Club Reina, de grootste discotheek van Istanbul”, weet de Turks - Belgische zangeres ons nog te vertellen.

Ik wil echt de wereld veroveren!
Je bent Islamitisch opgevoed heb ik mij laten wijsmaken en dat is toch niet verzoenbaar met je sexy videoclip van je song ‘My Body’. Kreeg je daar reactie op? “I don’t care. Ik moet op een of andere manier mijn artistiek ei in kwijt en wat is er verkeerd dat ik mijn vrouwelijkheid en m’n vrouwelijke charmes gebruik om mijn songs te ondersteunen! Ik ben geen sexy beest hé en ik wil ook niet voor versleten worden. Zo’n meisjes die extra bloot tonen, staan er genoeg op een podium, maar of die dan naar hun fans toe geloofwaardig overkomen, is andere koek. Nee, zo steek ik echt niet in elkaar.”

“Ik wil niet alleen mooi zijn of leuke danspasje uitvoeren op een podium, Het is voor mij heel belangrijk dat ik als artiest aan de mensen toon, dat ik fier ben dat ik deze job mag doen, dat ik dat ook uitstraal en dat de mensen ook weten dat er in dat koppeke van mij ook wel een stel hersenen steken. Ik schrijf dus graag mee aan mijn songs, ik trek me ook aan van alles wat met promotie te maken heeft, met styling en kledij, kortom ….. ik moei me met alles wat m’n carrière aangaat!”

“En geloof me….. ik heb verdomd veel leergeld betaald. Ik heb afgezien dat het niet mooi meer was, ik heb soms zitten bleiten van colère, maar dit alles heeft me gemaakt tot wat ik nu ben. Bij mijn vorige platenfirma werd ik behandeld als een citroen. Eens de citroen geen sap meer geeft, wordt ze weggegooid! Ik heb het zover niet laten komen en ben zelf opgestapt. Ik was misschien toen nog te naïef, maar ik ben uit die hele heisa gesterkt eruit gekomen. Rap wat poen scheppen door met mijn gat wat te staan schudden is niet aan mij besteed. Ik wil artistiek groeien en au serieus worden genomen.

Nee, ik wil nog meer landen veroveren, grote shows doen in het buitenland, dat is mijn enige betrachting! Nee, ik wil echt de wereld veroveren”, besluit de Molse schone die duidelijk haar carrière al heeft uitgestippeld.

Agenda komende optredens!
Het nieuwste album: gewoonweg ’Hadise’ genoemd, bevat 15 prachtige songs en als bonustrack krijgen de fans ‘Askkolik’ en ‘Deli Oglan’, de Turkse versie van ‘A Good Kiss’ cadeau!

Wie Hadise met haar live band eens aan het werk kan zien kan op 11 augustus terecht in Oostende, waar ze om 21.30 uur optreedt op de Paulus feesten. Op 16 augustus staat de Mols schone om 20 uur op Terras Bilzen, op 23 augustus is ze om 22 uur te gast op de Zomerkermis van Geraardsbergen en op 30 augustus ten slotte, staat Hadise op Marktrock Poperinge. Aftrap daar 18.15uur.

Auteur: Eric Vanhooren

Commentaren

hallo Tilly hopelijk lukt het haar
fijne zondag
groetjes

Gepost door: Borriquito | 11-04-10

De commentaren zijn gesloten.