07-04-10

Doodzieke oom schoot wellicht tante Frans Bauer dood!

Doodzieke oom schoot wellicht tante Frans Bauer dood!De tante van Frans Bauer is overleden aan een schotwond. Dit zei de populaire charmezanger zelf in een interview met RTL Boulevard. De krant ‘De Telegraaf’ onthult vandaag dat de doodzieke oom (59) mogelijk in paniek zijn geliefde Doortje heeft doodgeschoten omdat hij vreesde dat hij niet lang meer te leven had. Zelf werd hij zwaar gewond bij wat wellicht een zelfmoordpact was tussen twee zwaar zieke geliefden. 

Maandagavond werd de tante van de volkszanger dood gevonden in een woonwagen in het Noord-Brabantse dorp Fijnaart. De oom van Bauer werd zwaargewond bij haar aangetroffen. De havenwerker was zelf ook doodziek, depressief en werkloos. 

Vrienden en kennissen houden er steeds meer rekening mee dat beiden uit het leven wilden stappen om hun slechte gezondheid. Ome Giele was ook geregeld depressief en opstandig omdat hij zijn baan in de haven was kwijtgeraakt. Dat zou ook een verklaring kunnen zijn voor zijn daad.
Andere mogelijkheid is dat de oom van Frans Bauer in paniek geraakte omdat hij deze week de uitslag zou krijgen van een ziekenhuisonderzoek. De Krom leed al geruime tijd aan een ernstige aandoening van de alvleesklier. Hieraan was hij recentelijk nog geopereerd. Daarbij werd een stukje weefsel voor nader onderzoek opgestuurd naar het laboratorium. Hij was doodsbang voor een negatieve uitslag. Zijn geliefde leed aan epilepsie en eerder was bij haar ook al kanker geconstateerd. 

Neef
Het is overigens niet de eerste keer dat er in de familie van Frans Bauer een ernstig geweldsmisdrijf afspeelt. Neef Bert bracht acht jaar geleden een vrouw op wie hij verliefd was, de 29-jarige Barbra de Jong, uit jaloezie, met 32 messteken om het leven. De man werd veroordeeld tot 12 jaar celstraf.
In 1999 werd de 43-jarige Karel Bauer uit Enschede, een achterneef, tijdens zijn vakantie in Venezuela op uiterst koelbloedige wijze geliquideerd. Toen Bauer, op bezoek bij zijn Venezolaanse vriendin Martha op Isla Margarita, de deur van het appartement opende, werd hij onder vuur genomen aldus nog De Telegraaf. 

"Soort film"
"Ik werd gisteren gebeld dat hier iets gaande was", vertelt Bauer aan 'RTL Boulevard' vlakbij het woonwagenkamp. "Dus ik ben hierheen gesneld. Toen heb ik gewacht op politiehulp en die zijn het huis in gegaan. En die troffen mijn tante aan. Het is een soort film. Vaak lees je het in de krant en dan is het een ver van m'n bed- show. Van de week stonden de kranten nog vol van Milly Boele. Dat lees je in de kranten en nu komt het heel dichtbij. En dat is iets heel aparts." 

Autopsie
"Op dit moment is een groot onderzoek gaande. Feit is dat mijn tante dood is. Ze is overleden aan een schotwond, maar de ware toedracht en hoe het precies gegaan is horen wij later." De autopsie in het Nederlands Forensisch Instituut is voor vandaag. Bauers oom ligt in het ziekenhuis. De toestand van de 59-jarige man is stabiel. Hij ligt in een ziekenhuis in Rotterdam en wordt door de Nederlandse recherche verhoord. Over zijn verklaring doet de politie geen mededelingen. 

Sterke band
Bauer had een sterke band met zijn tante. "Ik woonde ernaast. Ze was heel lang mijn buurvrouw, dus ze kwam altijd langs", vertelt hij. Doortje en Giel de Krom woonden naast de woonwagen van de ouders van Frans Bauer. Ze pasten vaak op de kinderen van Mariska en Frans Bauer.
Frans Bauer en zijn gezin worden bijgestaan door Slachtofferhulp. "Iemand komt praten met ons gezin. En met mij, want ik heb ook een aantal dingen gezien die je maar beter
niet kunt zien." 

Afstand
De politie houdt alle scenario’s open en onderzoeken of het gaat om moord, zelfmoord of een combinatie van beide. Een vriendin die maandagavond aan de deur kwam, sloeg groot alarm, nadat ze beide personen in een slaapkamer had aangetroffen. De familie Bauer liet maandagavond al weten erg aangeslagen te zijn door het geweldsincident. De zanger vroeg iedereen afstand te bewaren zodat hij en zijn familie het verdriet kunnen verwerken.
Auteur: Eric Vanhooren

De commentaren zijn gesloten.