05-04-10

Natalia: "Optreden met mijn jeugdidool Anastacia! Droom ik of is het waar

Natalia: "Optreden met mijn jeugdidool Anastacia! Droom ik of is het waar!"Nee, ze is niet zwanger! Nee, ze heeft geen nieuwe vriend! Nee, ze gaat zeker niet trouwen! Nee, ze gaat zich niet laten opereren aan haar hernia! En ….. Nee, ze gaat niet stoppen met zingen! Wat is dan wel dat groot nieuws dat de Vlaamse souldiva Natalia te verkondigen had en waar alle media wekenlang het raden naar hadden en allerlei gissingen op de wereld loslieten, hoor ik je vragen?
Ondertussen zult U het wel al vernomen hebben, maar Natalia net terug van een korte deugddoende vakantie van Cuba, pakt op 14 en 15 januari 2011, in het Antwerpse Sportpaleis uit met een nieuwe ‘Natalia Meets’. Na de 'Natalia meets'-concertreeks met de Pointer Sisters in 2006, en Shaggy en En Vogue in 2008, volgt er nu een editie met haar jeugdidool, de Amerikaanse popdiva ‘Anastacia’! De 41-jarige superster uit Chicago werd net als Natalia (2de tijdens Idool 2003) ontdekt tijdens de MTV- talentenjacht ‘The Cut’, waar Anastacia eveneens tweede werd! 

In 2000 brak Anastacia wereldwijd door met de single 'I'm Outta Love'. De voorbije tien jaar verkocht ze in Europa alleen al meer dan 14 miljoen albums! Onze Vlaamse souldiva en popqueen Natalia is een straffe madam, dat weten we al en ook de Amerikaanse superster Anastacia is een klasse apart, eentje van buiten categorie. Dus…… beiden samen op dezelfde bühne (!) …… Dat kan niet anders of dat moet vonken en vuur geven! 

Dynamisch, dansbaar
"Wij beloven er alvast een spetterend, prikkelend en onvergetelijk evenement van te maken met twee bijzonder straffe madammen die samen en apart elkaars hits zullen brengen", zegt Jan Van Esbroeck van het Sportpaleis. "Het wordt een bijzonder dynamische en heel dansbare show."
Het was een heftig jaar voor de Kempense Natalia: een nieuwe cd en een succesvolle concerttour, maar ook een gebroken relatie, een gebroken rib en een hernia. “Ja, het afgelopen jaar is echt een heel zwaar jaar geweest”, opent Natalia dit interview. “Ik heb dikwijls gedacht van….. hoe moet ik dit hier allemaal nog gaan bolwerken! Maar gauw was ik opnieuw strijdvaardig en zei bij mezelf….. Och, Natalia jong, je moet niet zagen of zeuren, want er zijn nog mensen die dit overkomt en die zo’n moeilijke periode moeten weten te overbruggen! Dus …. Kop op en ga er voor!”
“Ik voel mij nu weer helemaal de oude en ik voel me nu ook veel beter. En ik voeg er meteen aan toe: ‘niet alleen door dit goede nieuws van een nieuwe meet met Anastacia, maar ik voelde dat ik mentaal er doorzat en nood had aan rust. De vakantietrip naar Cuba heeft me echt deugd gedaan’”, aldus een openhartige Natalia. 

Onwezenlijk!
De Kempense storm is dus zeker nog niet gaan luwen. We vroegen de Vlaamse pop- en souldiva waarom het nu tijd is voor een nieuwe meet en of ze er nu al naar uitkijkt?
“We hebben dat eigenlijk gewoon zijn gangetje laten gaan. In principe is er twee jaar tussen geweest tussen de eerste- en de 2de meet, en het was eigenlijk de bedoeling dat er nu ook twee jaar zou tussen zijn tussen de 2de en de 3de meet. Maar ja, de ideeën waren er zo nog niet en weet ge….. er was ook al gesproken over Anastacia, maar in eerste instantie zeiden we van dat is onmogelijk, niet realiseerbaar. Dus hadden we dit idee eigenlijk al een beetje opzij geschoven”, geeft Natalia aan.
“Maar uiteindelijk hebben we het heft in handen genomen, zijn er tal van vergaderingen en besprekingen geweest en uiteindelijk zijn we er allemaal van geschrokken dat ze het wou doen!” 

“Alle jong, dat is onwezenlijk dat ik met haar de bühne mag delen en dat we elkaars nummers gaan brengen en samen gaan zingen! Ik weet nog heel goed dat ik in mijn studententijd op kot zat en er geregeld Spaanse acanthussen waren – want ik deed vertaler tolk Engels – Spaans – en van het moment dat ‘I'm Outta Love’ er aan kwam, haar eerste echte super wereldhit, dat ik de micro moest gaan vragen aan de DJ, want ik mest op het podium springen en ik wilde persé dat nummer zingen. Ik was toen 18 – 19 jaar en dat is dus echt onwezenlijk dat ik nu met haar op het podium mag staan.”
Een jeugdidool van jou, is zij ook fan van jou na het horen en zien van de dvd’s van je vorige meets. “Dat weet ik niet, ik ga haar pas binnen afzienbare tijd ergens in Europa ontmoeten, voor een eerste kennismaking en bespreking en hoe we alles gaan aanpakken. Dus we zien wel.” 

“In elk geval kijk ik nu al uit naar deze ontmoeting. Eén raakpunt is er wel volgens mij en dat is het muzikale: haar pop – rock – soul leunt wel heel dicht aan bij mijn muziek en ik denk…. Het is toch ook een madam met power. Ik heb ze zien staan op het podium een paar jaar terug en dat heeft toen op mij een grote indruk gemaakt en echt deugd gedaan. Het was echt leuk om haar bezig te zien. Ik weet ook nog wel dat ik op een stoel zat en er twee jonge meisjes met haar het podium mochten delen en zingen en ik potverdikke stikjaloers was en veel goesting had om het podium op te springen om ook een liedje met haar te zingen, maar dat was natuurlijk onmogelijk”, lacht Natalia
“Op hetzelfde moment denkt ge daar niet verder over na, dat je ooit eens met haar het podium zou delen! En kijk….. het is een droom die werkelijkheid wordt, hoewel ze altijd zeggen van: dromen zijn bedrog! Dus gaan we daar nu dik en dubbel van profiteren.” 

Anastacia op persconferentie aanwezig!
De Amerikaanse superster, die in Europa alleen al meer dan 15 miljoen albums sleet, was op de persconferentie in het ‘Scandic’-hotel in Antwerpen ook aanwezig – zij het dan onder de vorm van een levensgrote pancarte met haar beeltenis – maar binnenkort ontmoet Natalia de Amerikaanse superster die borstkanker overwon. 

“Ja, ik vind dit fantastisch! Het is wel de bedoeling dat we een soort fotoshoot zouden doen. Dat heeft ze zelf voorgesteld, dus da’s ook al niet evident en ik ben daar enorm trots op. Het betekend ook dat Anastacia er mijn inziens toch heel veel zin in heeft”, gaat de Kempense schone enthousiast verder.
“Ik dank bij God alle mensen die dat gerealiseerd hebben. We hopen natuurlijk het Sportpaleis uitverkocht te krijgen en liefst twee keer, maar we blijven realistisch want we weten ook wat er in het verleden is gebeurd. Misschien en laten we hopen dat er een reeks concerten ook nu weer inzit, dat zorgt altijd voor nog betere prestaties en een nog betere sfeer”, besluit een opgetogen en optimistische Natalia. 

Tickets:
Zitplaatsen: € 25,00 (beperkt zicht onder balkon), € 32,50 (balkon), € 37,50 (tribunes gelijkvloers) en € 45,00 (golden circle). Staanplaatsen: € 22,50 (balkon) en € 35,00 (golden pit vlak voor het podium).
Tickets kunnen vanaf vrijdag 26 maart om 9 uur gereserveerd worden via www.teleticketservice.com  of Tele Ticket Service 070/345.345 vanuit Nederland 0900-45.000.45. Interesse in een stomende VIP- avond? Maak uw keuze uit het arrangement VIP – Golden Circle of het arrangement VIP – Categorie 1

Volg ook ‘Natalia meets Anastacia’ op Facebook. Informatie over de artiesten vind je op de officiële artiestensites: www.nataliadruyts.be  en www.anastacia.com  . De organisatie is in handen van PSE-Belgium en er is ook een speciale website: http://www.nataliameets.be .
Auteur: Eric Vanhooren

Commentaren

hallo Tilly ze doet dat goed Natalia
fijne paasmaandag
groetjes

Gepost door: Borriquito | 05-04-10

De commentaren zijn gesloten.