04-04-10

Bart Herman: "Concrete plannen voor een nieuw album zijn er voorlopig nog niet

Bart Herman: "Concrete plannen voor een nieuw album zijn er voorlopig nog niet."Tal van Vlaamse artiesten waren aanwezig op de persvoorstelling van het Michel Follet-boek ‘Rozen en Distels voor Sandra’. Ook Bart Herman, de man van de evergeen ‘Ik ga dood aan jou’ kwam een eresaluut brengen aan de controversiële radiomaker. “Voor mij betekent Michel Follet vrij veel. In het begin van mijn carrière had ik heel weinig voeling met het medium radio. Ik trad toen enorm vaak in het buitenland en tijdens cruises op. In de wereld van de Vlaamse Showbizz ben ik gewoon ingerold. Die heb ik echt met vallen en opstaan leren kennen. Eén van de eerste radiopersoonlijkheden, die ik mocht ontmoeten, was niemand minder dan Michel Follet. Ik ben hem tot op de dag van vandaag nog steeds dankbaar. Hij heeft mijn liedjes ontzettend vaak gedraaid op de radio en steunde me door dik en dun. Vanaf het begin van mijn muzikale loopbaan is hij mij blijven volgen. Hij is en blijft nog steeds een voorvechter van het feit dat Nederlandstalige muziek meer moet gedraaid worden. Voor deze drive alleen al verdient hij mijn appreciatie.”

Aandacht
“Op dit moment zie ik een hernieuwde aandacht voor het Nederlandstalige lied. In mijn beginperiode was het een echte zeldzaamheid dat je met een Nederlandstalig liedje op de radio kwam. Nu merk ik toch dat er om de twintig minuten iets van onze eigen moedertaal te beluisteren valt. Misschien is het probleem wel dat er niet breed genoeg wordt gegaan. De radiomakers bestrijken niet het volledige gamma van ‘schlager’ tot het ietwat zwaardere Nederlandstalige lied à la Frank Van Der Linden. Maar het aanbod van het Nederlandstalige lied is vrij groot. Helaas komt niet iedereen aan bod.”

Eurosong
“Willen of niet. Ik ga dood aan jou blijft mijn alltime-classic. Dat liedje zal me tot aan mijn dood blijven achtervolgen. Erg vind ik het niet. Op zich is het een zeer mooi liedje. Je moet het echter wel zien in zijn tijdsgeest. Het was een nummer voorzien voor Eurosong. En dat was echt wel de juiste plek om het te tonen aan het grote publiek. Nog steeds ben ik blij dat ik deze stap heb gezet. Het scheelde echter geen haar dat ik nooit had deelgenomen aan deze wedstrijd. Soms vraag ik me wel eens af hoe mijn leven als artiest er nu zou uitzien, wanneer ik mijn kans hier niet had gewaagd. Het gekke is dat het soms wel lijkt alsof iedereen maar één Bart Herman liedje kent. Je mag niet vergeten dat ik tot nu toe tien albums op de markt heb gebracht. Maar ach herkenbaarheid is op zich een mooi compliment. Het is beter dat ze je ergens van kennen dan dat ze je nergens van kennen.” .

Album
“Tegenwoordig vul ik mijn dagen met het schrijven van liedjes voor anderen en mezelf. Daarnaast werk ik de bijhorende optredens af. Concrete plannen voor een nieuw album zijn er nog niet. Ik kijk een beetje de kat uit de boom vooraleer ik een nieuw album wil releasen. Het is in deze tijd nodig als artiest om eventjes de markt te bestuderen. In mijn opinie heeft het helemaal geen zin om zomaar een album te maken om een album te maken. Op dat vlak ben ik wat afwachtend ingesteld. Wanneer ik iets op de markt breng, moet het in orde zijn. Maar ik kijk een beetje uit naar wat er allemaal op muzikaal vlak staat te gebeuren. En ondertussen …. werk ik gewoon verder aan het ontwikkelen van liedjes.”

Auteur: Bart Liekens - Foto: Arnold Mendonck

Commentaren

Ik was vroeg aan het zoeken
in alle gaten en alle hoeken
Ik vond geen enkel eitje
binnen of in het weitje
Toen kwam de paashaas eraan
Ik was te vroeg opgestaan
O, wat was ik reuze blij
Hij gaf me daar een reuze ei

Vrolijk Pasen iedereen !!!

Gepost door: Yolanda | 04-04-10

De commentaren zijn gesloten.