28-03-10

Stan Van Samang: "In 2010 ga ik mijn derde album verder afwerken

Stan Van Samang: "In 2010 ga ik mijn derde album verder afwerken."Weldra start het tweede seizoen van de VT4-reeks Vermist. Eén van de hoofdrollen wordt gespeeld door niemand minder dan Stan Van Samang of wel de opper-Steracteur Sterartiest en eveneens bronzen plak van 71° Noord. In deze succesvolle politiereeks vertolkt Stan de rol van computerspecialist Steve. “Het is al eventjes geleden dat we deze reeks hebben opgenomen. Scenarieel zit Vermist nog beter in elkaar dan tijdens het eerste seizoen. Mijn personage Steve krijgt een pak meer actie in zijn leven. In de eerste reeks zag je hem achter zijn computer zitten. Daar maakte hij echt het verschil in de Cel Vermiste Personen. Nu wordt het hem nog meer gegund om in actie te komen. Steve wordt ietwat actiever. Dat ligt hem wel. In de komende maanden staat er qua acteerwerk niet zo veel op het programma. In David acteer ik nog tot mei in een gastrol. Daarnaast ga ik binnenkort nog enkele audities doen. Er worden namelijk enkele dingen gemaakt, waaraan ik graag zou willen mee werken. Mits dat cv’s opsturen niet werkt in onze branche, zie ik er wel naar uit om eens een goede auditie te doen.”

71° Noord
“De impact van 71° Noord op mij persoonlijk is quasi onmogelijk te verwoorden. Wanneer ze me vragen om morgen terug mee te gaan, doe ik het onmiddellijk. Het gekke is dat ik altijd de eerste was om dit soort reality-toestanden op televisie af te keuren. Ik noemde het goedkope televisie. Mij leek het maar al te gemakkelijk om een groep bv’s bij elkaar te zetten met een camera erop. Automatisch volgen de kijkcijfers dan vanzelf. Maar ach, ik heb er me deze keer maar al te graag aan laten vangen. Het was een onwaarschijnlijk prachtige ervaring, die ik de rest van mijn leven zal meedragen. Ja, ik ben mezelf enkele keren zwaar tegen gekomen. Maar ik heb daar fantastische dingen kunnen doen. Als geen ander begrijp ik nu waarom mensen in dergelijke spelletjes zo emotioneel reageren. Een mens denkt maar al te gauw dat hij zichzelf goed kent. Wanneer je hieraan deelneemt, is de confrontatie soms heel hard. In bepaalde omstandigheden reageer je anders dan je zelf verwacht. Iedereen denkt dat hij weet hoe een ander in elkaar steekt. Vergeet het! In realiteit kan dit wel eens helemaal anders uitdraaien. Voor veel acteurs is mensen kijken de grootste hobby. Dat heb ik tijdens deze tocht vaak kunnen doen. Als acteur was het een echte ‘ijskoude’ speeltuin. Nooit mocht ik echter vergeten dat het een spelletje was. En dat was op zich wel geestig. Het belangrijkste uit 71° Noord is echter dat ik mijn grenzen heb verlegd. Wanneer het hier sneeuwt, doet het me niets. Het is niet koud genoeg (lacht). Ik loop hier nu ook maar rond in m’n t-shirt, terwijl het buiten redelijk frisjes is. Ook vermoeidheid is iets heel subjectief. Wanneer ik denk dat ik moe ben, is het nog maar een peulschil in vergelijking met de vermoeidheid van toen.”

Album
“De komende maanden wordt het vooral tijd om aan mijn derde album te werken. Ik heb namelijk een oké gekregen om het te maken. Een realistische streefdatum lijkt mij het voorjaar van 2011 te zijn. Toch droom ik er van om het dit jaar al af te krijgen. Tegen het Valentijnsconcert van 2011 moet het zeker in de platenzaak te vinden zijn."

Vermist vanaf 22 maart op VT4

Auteur: Bart Liekens - Foto: Jan Liekens

Commentaren

Hoor hem wel graag...groetjes

Gepost door: Yolanda | 29-03-10

De commentaren zijn gesloten.