26-03-10

Rocco Granata met spoed geopereerd aan het hart! [17-03-2010]

Rocco Granata met spoed geopereerd aan het hart!De Belgische zanger Rocco Granata (71) werd vorige week totaal onverwachts per helikopter naar het Onze-Lieve- Vrouwziekenhuis van Aalst gebracht. Hij werd onwel tijdens het golfen! Hier werd de zanger met Italiaanse roots en die wereldberoemd werd ‘Marina’, met spoed aan zijn hart geopereerd.

In het weekblad ‘Story’ doet de zanger zijn verhaal. “Blijkbaar lekte een van mijn hartkleppen. Het was een zware en dringende operatie, maar ik heb het gehaald. Ik was in goede handen. De dokter die mij opereerde, heeft in 2000 ook koning Albert II geopereerd,” vertelt de optimistische zanger. Rocco revalideert nu thuis van zijn hartoperatie. “Over drie weken kan hij weer alles, maar zijn stem is pas over twee maanden hersteld”, verduidelijkt hartchirurg Vanermen.

Paniek!
“De hele familie was in paniek”, vertelde Rocco's vrouw Rosie aan onze collega’s van Het Nieuwsblad gisteravond. Nadat hij onwel was geworden op het golfterrein bleek dat zijn aortaklep zo erg vernauwd was dat ze nog nauwelijks functioneerde.

“Mijn man is fel vermagerd en verzwakt”, zegt ze. “Zoals iedereen die een zware operatie heeft ondergaan.” Maar de vrouw is intussen een pak geruster dan twee weken geleden. Ze weet dat haar man opnieuw helemaal de oude wordt. “De eerste uren en dagen waren enorm angstaanjagend. Maar met de operatie achter de rug is dat voorbij. De dokters hebben een rustperiode van twee maanden voorgeschreven. Daarna gaat Rocco opnieuw het podium op. Door wat er nu gebeurd is, heeft hij enkele optredens in Italië en Nederland moeten annuleren!”

Rocco wist dat hij ooit onder het mes zou moeten. Toen hij nog een kind was, werd al vastgesteld dat zijn aortaklep niet perfect werkte. Twee weken geleden werd de zanger onwel terwijl hij aan het golfen was in Kapellen, waar hij woont. “Zijn bloeddruk was plots heel laag”, zegt de vermaarde hartchirurg en persoonlijke vriend Hugo Vanermen, die ook al koning Albert met succes aan het hart opereerde. “Hij is toen eventjes weggedraaid en verloor bijna het bewustzijn. Maar hij kon zelf nog de hulpdiensten verwittigen. Een ambulance kwam hem op het terrein ophalen en bracht hem naar het ziekenhuis van Brasschaat.” De hartchirurg beklemtoont dat Granata géén hartinfarct had.

Helikopter
Rocco wilde het liefst door zijn goede vriend Hugo Vanermen behandeld worden. “Hij moest dringend onderzocht worden. Er was vastgesteld dat de aortaklep vervangen moest worden, maar we wisten nog niet hoe dringend dat was. Omdat het tijdens de avondspits niet makkelijk is om Brasschaat uit te rijden, is er beslist om Rocco met de helikopter over te vliegen.”

Rocco werd afgelopen zondag, een kleine week na de zware operatie, ontslagen uit het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Aalst. Het medische team van het ziekenhuis schreef twee maanden rust voor. “De standaardprocedure”, zegt chirurg Vanermen. “Maar ik ken Rocco al dertig jaar. Over drie weken zal hij alweer op het podium willen staan. Al zal het wel nog twee maanden duren voor zijn stem helemaal hersteld is. Er heeft tijdens de operatie namelijk een tube in zijn luchtpijp gezeten”, besluit de wereldvermaarde hartchirurg.
Auteur: Eric Vanhooren

Commentaren

hallo Tilly hopelijk hersteld hij er goed van
fijne vrijdag
groetjes

Gepost door: Borriquito | 26-03-10

Hallo Tilly Hopelijk hersteld hij er goed van,kan het geloven de de familie heel hard verschoten heeft.
Maar met veel te rusten zal het wel allemaal weer goed komen.
Veel liefs Rita

Gepost door: Rita | 26-03-10

Ik wens jullie een heel fijn weekend

Gepost door: Yolanda | 27-03-10

De commentaren zijn gesloten.