23-03-10

Luc Appermont: "Ik verzet me al jaren tegen de vakjesmentaliteit in Vlaanderen

Luc Appermont: "Ik verzet me al jaren tegen de vakjesmentaliteit in Vlaanderen."Op dinsdag 20 april en donderdag 22 april is er in het Antwerpse Sportpaleis de tweede editie van Houden van … Griffelrock. Presentator is een oude bekende uit het televisielandschap. Niemand minder dan Luc Appermont neemt de honneurs waar. “Tijdens de eerste editie van Houden van … Griffelrock was ik presentator. Ik blijf het een ontzettend leuk initiatief vinden. Oudere mensen worden door de reclamewereld vaak vergeten. En tegenover deze artiesten bestaat alleen maar in Vlaanderen een vorm van neerbuigendheid. Persoonlijk verzet ik me al jaren tegen het vakjesdenken. In de zaal van Houden van … Griffelrock zaten vorig jaar jonge mensen. Dat wordt echter nooit getoond. Reden: Houden van … Griffelrock staat synoniem voor ouderen. Maar een wijze les, die ik in al die jaren heb geleerd, is dat je geen onderscheid mag maken tussen mensen. Voor zowel jong als oud moet je respect tonen. Mijn belangrijkste doel is de mensen, die naar mij komen kijken, te entertainen.
 
Jean Ferrat
"Een ander mooi voorbeeld van vakjesdenken is heel het verhaal rond de pas overleden Franse zanger Jean Ferrat. Ik herinner het me nog dat ik hem in shows heb weten optreden met Sylvie Vartan en andere topartiesten. In de typische Franse shows kan je Paul Severs met iemand als Raymond Van Het Groenewoud een duet zien zingen. Hier is dat jammer genoeg onmogelijk. Ik zag onlangs de affiche van Nekka. Bart Peeters en ik kunnen perfect van plaats wisselen. Zo kan ik perfect Nekka presenteren en Bart Houden van …. . Maar hier wordt het allemaal zo in vakjes opgedeeld. Ofwel behoor je tot dit genre ofwel tot een ander. Mijn standpunt is echter dat muziek geen leeftijd meer heeft. Als ik zie dat topentertainers zoals Michael Bubblé en Robbie Williams cd’s opnemen met allemaal standaardliedjes uit de jaren 30 en 40, stel ik me geen vragen meer. Denk je nu echt dat iemand als Robbie Williams met dergelijk album op de proppen komt, als dit geen goede muziek is. Vergeet het maar. In mijn opinie bestaat er alleen maar goede en minder goede muziek. Al de artiesten die op deze affiche staan, zijn stuk voor stuk topentertainers, die hun vak kennen. Dat kan ik met de hand op mijn hart zeggen. Hier staan mensen op het podium, die tijdloze hits hebben. Zowel kinderen van 8 tot 11 jaar als zeventigplussers kennen hun liedjes. “ 

Selectiever
“Na al die jaren hard werken, kan ik het mij nu veroorloven om vrij selectief te zijn. Ik zeg meer neen dan ja. Er zijn mij al enkele programma’s aangeboden, die ik geweigerd heb omdat het echt mijn ding niet was. Mijn presentaties in het land blijven gewoon doorgaan. Dat deed ik vroeger immers ook. Maar ik heb bewust er voor gekozen om mij toch minstens twee jaar uit de spotlights te houden. Als ik terug op tv verschijn, wil ik dat doen op de manier, die voor mij het beste lijkt. Ik ben al een poosje met de voorbereidingen van iets nieuws bezig. Wat het precies is, zal ik aan de grote klok hangen, wanneer de tijd hiervoor rijp is."  
Auteur: Bart Liekens

Commentaren

hallo Tilly een mooie zonnige lentedag vandaag
een dag om eens te gaan wandelen
fijne dinsdag
groetejs

Gepost door: Borriquito | 23-03-10

De commentaren zijn gesloten.