22-03-10

Clouseau amuseert zich nog altijd rot en kijkt uit naar de festivals

Clouseau amuseert zich nog altijd rot en kijkt uit naar de festivals!Clouseau of de broertjes Koen en Kris Wauters hebben net een dvd uit van hun jubileumshow ‘Clouseau 10 x 10 – live in ’t Sportpaleis’. Op de dvd staan 22 liedjes waaronder acht fonkelnieuwe ‘Clouseau’-toppers! Als extraatje krijgen de fans nog twee cd’s er bovenop. Wij van Mediawatchers hadden een leuk gesprek met de twee bekendste muzikale gezichten van Vlaanderen. En……. Alsof we dat nog niet wisten, de broertjes amuseren zich nog altijd rot in ons Vlaams muziekwereldje en kijken nu al uit naar de festivals!

De concerten 10 x 10 van Clouseau in een kolkend Antwerpse Sportpaleis was voor tienduizenden en tienduizenden muziekliefhebbers weer het summum op muzikaal gebied van 2009! Was je er om een of andere reden niet bij, geen nood, want de broertjes Wauters en de platenfirma EMI Music Belgium, lanceerden enige weken terug, de fantastische concertreeks op dvd. “Clouseau 10 x 10 – Live in het Sportpaleis” is een fantastische concertregistratie geworden, die iedereen visueel verbluft, auditief overdondert en aantoont dat Koen en Kris Wauters nog steeds op eenzame hoogte musiceren en entertainen! Van de eerste tot en met de laatste noot was het feestengeblazen! Niet alleen voor de fans maar ook voor Koen en Kris zelf, want ……. “we amuseren ons nog steeds”, was het eerste wat ze zeiden op onze persbabbel.

Met de dvd is het net alsof je er zelf bij was! Doodgewoon een hebbeding om als muziekfanaat in huis te hebben, een fantastisch cadeau om te geven aan iemand die er niet bij was!

Dansact was verrassend!
Ook de broertjes Wauters krijgen het steeds moeilijker om ieder jaar creatief uit de hoek te komen om hun fans telkens weer te verrassen. De afgelopen concertreeks pakten ze wel heel verrassend uit, niet waar Koen?

“Ach, je doelt waarschijnlijk op mijn dansact tijdens de shows”, reageert de ‘Clouseau’-zanger verwondert. Ja, Koen dat bedoelen we. “Oh het was best leuk maar verdomd moeilijk om aan te leren, want een echte danser ben ik niet. Maar aan de reacties van het publiek was te zien, dat ze het wel wiste te appreciëren.”

“Voor die lessen trok ik een vijftal keer naar dansstudio ‘Dancepoint’ waar ik zeer intensief les kreeg in de Mambo van Martine. Marijke was dan weer mijn danspartner tijdens de concertreeks en ik moet eerlijk bekennen ze deed het fantastisch, want het is zeker niet iedereen gegeven om op een podium live voor 17.000 mensen je danskunsten bot te vieren! Wees er maar zeker van: velen benijden haar maar de zenuwen gierden door onze keel”, lacht Koen Wauters nu.

Nederlandstalige dvd!
Enigszins verrassend is ook dat de concertreeks 10 x 10, telkens begon met muziek van Robbie Williams en toch staat deze song niet op de dvd, jullie beginnen meteen met ‘Zingen en niet zeuren’! Waren de copyright rechten misschien gigantisch Kris?

“Helemaal niet, maar we wilden ook niet meteen failliet gaan”, gekscheert Kris Wauters. “Nee nee, alle gekheid op een stokje, we wilden een Nederlandstalige dvd uitbrengen en die Engelse song van Robbie hoort daar niet op thuis.”
“Het is ook nog maar de derde dvd (de eerste was in 2002 en de vorige in 2006) die we aan onze fans en de muziekliefhebbers presenteren. Dat is een keuze die we heel bewust maken.” Is het financieel niet haalbaar, want veel artiesten vooral de buitenlandse bieden alles aan op dvd! “Emi Music zou wellicht ook niet liever willen” pikt Koen in maar….. “wij blijven voorzichtig met het uitbrengen van ‘Live’- registraties op dvd. Vooreerst dat is maar een momentopname, maar de honger moet blijven! Als document is dergelijke opname heel leuk, ook een mooi souvenir, maar de komend drie jaar moet je geen nieuwe dvd van ons verwachten hé! Een liveconcert is in de eerste plaats bedoeld om alles live ter plaatse te beleven!”

“Artiesten die alles maar dan ook alles uitbrengen is volgens mij pure geldklopperij. Dat noem ik geld uit de mensen hun zakken halen en dat kan toch nooit de bedoeling zijn. Naar concerten gaan is voor de mensen al duur genoeg, maar ja…. de productiekosten zijn voor een concertreeks zoals de onze ook niet van de poes en sommige buitenlandse grootheden, zien het steeds maar groter! Dus…. Als je wilt meedraaien aan de top, moet je wel in dat circus meedraaien, want de mensen worden nogal verwend en zijn ook veeleisend geworden. Ze willen waar voor hun geld en dat proberen wij hen nog altijd aan te bieden tegen een schappelijke prijs. Maar het is telkens goed cijferen”, verteld Kris doodernstig.

We amuseren ons rot!
De Broertjes Wauters zien er goed uit. Ze zijn blijkbaar al afgekickt van de concertreeks in de Antwerpse cultuurtempel. Hoe kijken jullie op deze 10de concertreeks nu zelf terug?

“Clouseau 10 x 10 was fantastisch”zeggen Koen en Kris in koor. “Het was een heel hoogstaande productie. We hadden er een warm en close gevoel bij. Ik schrik er ook telkens van hoe zo’n kille bunker steeds kan omgetoverd worden tot een warme en toffe keet”, merkt Koen op. “Zelf kunnen we nooit naar een Clouseauconcert gaan kijken”, pikt Kris lachend in. “Maar dankzij de dvd kunnen we onszelf toch eens bezig zien! Wie niet op onze shows aanwezig was, kan alles rustig bekijken, wie er wel was kan via de dvd nog eens nagenieten. Sta je in de zaal, dan zie je alles vanuit een gezichtsveld terwijl de dvd je meetroont door de hele zaal”, vervolgt de oudste van de broertjes Wauters.

Eind 2010 komt de elfde editie eraan, wat mogen de fans verwachten? “O lala, dat is nu nog een beetje vroeg om daar al een antwoord te kunnen opgeven! Het is nog veraf maar toch zijn we er al mee bezig hé. We hebben al een eerste meeting voor de nieuwe show vastgelegd”, weet Kris ons te vertellen.

“Onze ideeën worden geboren op het computerscherm. We focussen ons op zaken die we belangrijk vinden. Als het podium gebouwd is, schrikken we er telkens van terug hoe groot het wel is! Dan moeten we een beetje onze weg zoeken. We willen ook telkens vernieuwen, hoewel dat niet altijd makkelijk is”, benadrukt Koen. “Maar we zijn altijd fier als we het eindresultaat zien. We leggen de lat steeds een tikkeltje hoger zelfs een serieus tikkeltje, maar dat zijn we aan onze fans verplicht. Wij moeten iets speciaals kunnen brengen, dat verwachten de fans van ons. Het ene idee leidt ons soms naar een ander, maar ook wij zijn afhankelijk van vooral de financiële, maar ook de fysieke haalbaarheid van onze ideeën”, verduidelijken Koen en Kris. “Maar wees gerust, we schudden wel iets tofs uit onze mouw en als het ons niet direct lukt, gaan we even bij ‘Tita’-tovenaar te rade” gekscheert Koen zeer hartelijk.

Komt er dan geen sleur op de formule wilden we weten. “Er komt ongetwijfeld sleur op…… maar kijk je naar de video dan zie je overduidelijk dat wij ons op een podium nog altijd rot amuseren en het publiek ook! En zolang we ons blijven amuseren en het publiek naar onze shows en optredens komt blijven kijken, gaan we door! Geef ons dus één goeie reden waarom we er mee zouden kappen? Muziek is ons leven onze passie”, benadrukt Kris. “Ik zou zelfs meer zeggen…… muziek is mijn levensadrenaline” pikt Koen lachend in. “De dag dat we er echt geen zin meer in hebben, of dat het een sleur wordt, dan stoppen we gewoon. Maar wees gerust…… dat is nog lang niet het geval, want we kijken nu al uit naar onze komende tournee en naar de zomerfestivals”, besluiten Koen en Kris Wauters.

Koen en Kris Wauters trekken opnieuw door Vlaanderen op tournee en dat vanaf 7 mei aanstaande. Meer info vind je op www.clouseau.be.
Auteur: Eric Vanhooren

09:00 Gepost door Tilly in Muziek | Permalink | Commentaren (2) | Tags: alle gekheid op een stokje, geen nood, clouseau amuseert zich nog altijd rot en kijkt uit naar de festi, clouseau of de broertjes koen en kris wauters hebben net een dvd, de broertjes amuseren zich nog altijd rot in ons vlaams muziekwe, de concerten 10 x 10 van clouseau in een kolkend antwerpse sport, want de broertjes wauters en de platenfirma emi music belgium, lanceerden enige weken terug, de fantastische concertreeks op dvd clouseau 10 x 10 live in, die iedereen visueel verbluft, auditief overdondert en aantoont dat koen en kris wauters nog st, want we amuseren ons nog steeds, was het eerste wat ze zeiden op onze persbabbel, helemaal niet, maar we wilden ook niet meteen failliet gaan, gekscheert kris wauters nee nee, we wilden een nederlandstalige dvd uitbrengen en die engelse son, onze ideeen worden geboren op het computerscherm we focussen on, schrikken we er telkens van terug hoe groot het wel is dan moet, hoewel dat niet altijd makkelijk is, benadrukt koen maar we zijn altijd fier als we het eindresulta, maar dat zijn we aan onze fans verplicht wij moeten iets specia, dat verwachten de fans van ons het ene idee leidt ons soms naar, maar ook wij zijn afhankelijk van vooral de financiele, maar ook de fysieke haalbaarheid van onze ideeen, verduidelijken koen en kris maar wees gerust, we schudden wel iets tofs uit onze mouw en als het ons niet dire, gaan we even bij tita -tovenaar te rade gekscheert koen zeer h, komt er dan geen sleur op de formule wilden we weten er komt o, gaan we door geef ons dus een goeie reden waarom we er mee zoud, benadrukt kris ik zou zelfs meer zeggen muziek is mijn leven, of dat het een sleur wordt, dan stoppen we gewoon maar wees gerust dat is nog lang niet h, want we kijken nu al uit naar onze komende tournee en naar de zo, besluiten koen en kris wauters |  Facebook |

Commentaren

hallo Tilly heb die nooit graag horen zingen, maar da's ieders eigen smaak hé
fijne maandag
groetjes

Gepost door: Borriquito | 22-03-10

Ik hoor ze wel graag ....groetjes

Gepost door: Yolanda | 22-03-10

De commentaren zijn gesloten.