19-03-10

België trekt met intimistische gitaarsong naar Songfestival

‘Me and my guitar’, dat is het liedje waarmee België dit jaar naar het Eurovisiesongfestival trekt. Zanger Tom Dice (bekend van ‘X Factor’ en het hitje ‘Bleeding Love’) is zoals bekend de vertolker. Het lied werd zondagavond voorgesteld in de enige Eurosong-uitzending van dit seizoen. Het werd een vreemd programma dat continu schipperde tussen leuke vondsten (de openingsact, enkele reportages) en ellenlange saaie passages (de voorstelling van Noorwegen, de kledingpassage).
De song (intern gekozen door de VRT en het producersteam achter Tom Dice) is zoals verwacht kon worden een intimistische gitaarsong, wisselend tussen traag tempo en midtempo. ‘Me and my guitar’ heeft het grote voordeel van de integriteit en de oprechtheid, maar mist misschien de nodige peper om echt een klepper te kunnen worden.

Allicht zal het vooral van de startvolgorde in de eerste halve finale afhangen of Tom Dice kans maakt om door te stoten naar de uiteindelijke finale. Als hij daarin slaagt, dan zou dat een heuse primeur zijn: nog nooit is ons land er immers in geslaagd om vanuit een halve finale naar de eindstrijd door te stoten. Laten we in die zin eindigen met een positieve noot: songfestivalkenner André Vermeulen vertrouwde ons toe dat hij “het beste gevoel sinds heel lang” had. Of dat voorgevoel ook werkelijkheid wordt, weten we op dinsdag 25 mei. Vier dagen later vindt in Oslo dan de finale plaats.

De komende dagen lees je op deze websites analyses en reacties.

Auteur: Kevin De Vos

Commentaren

hallo Tilly ben eens benieuwd waar ze dit jaar gaan eindigen
al zal er niet naar kijken, gewoon naar de uitslag
fijne vrijdag
groetjes

Gepost door: Borriquito | 19-03-10

ik denk niet dat we ver zullen geraken...de laatste jaren wordt er alleen nog over de oostblok landen gesproken...maar ik vind het wel een heel mooi liedje van Tom Dice..ik hoor hem graag zingen...groetjes

Gepost door: Yolanda | 19-03-10

De commentaren zijn gesloten.