17-03-10

Achter de schermen van de Vlaamse Televisiesterren

Een stevige dosis glitter & glamour, daar staat de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren nu al drie edities lang garant voor. Heren in pak en das en dames in (nou ja) uitzonderlijke creaties, ze passeren allemaal de revue. Maar wat je op het scherm ziet, vormt slechts een deel van het plezier. Daarom presenteert Mediawatchers.be: een exclusieve blik achter de schermen. Lees mee en ontdek de fascinerende wereld van de Vlaamse celebs. 

16u30: de meester spreekt
Het is nog vele uren wachten op de televisieshow, maar toch heeft het verzamelde persleger zich al verzameld in de perszaal van de Hasseltse Grenslandhallen. Jeroen Depraetere, mede-bezieler en opperchef van dit evenement, informeert de journalisten, fotografen en cameralui over het verloop van de avond. Ik maak me meteen de bedenking: wat zijn er in Vlaanderen toch veel (media)journalisten. Op grote evenementen als de MIA’s of de Vlaamse Televisiesterren worden ze jaar na jaar talrijker. ‘Dat kweekt zoals de konijnen’ hoor ik je al roepen. Maar neen, dat kan het probleem niet zijn, want een angstwekkend deel van hen leeft de Griekse beginselen nogal strikt na… Maar goed, we dwalen af. Zo gaat dat met saaie speeches. Gelukkig neemt Eén-woordvoerder Björn Verdoodt het al snel van Depraetere over. Verdoodt is zoals steeds zijn georganiseerde zelve en maant het journaille aan de afspraken (“eerst de tv-journaals na de show! Niet meer fotograferen na 1 uur!”) na te leven. Gelukkig heeft hij het als uitsmijter ook over de grote ruimte beneden die voor de gelegenheid als “partyruimte” zal worden ingericht. Daar kijken we al naar uit… 

17u: daar zijn de BV’s!
Cameralenzen floepen aan, fotografen nemen hun posities in, journalisten op zoek naar enkele holle quotes halen hun notaboekjes boven. Dus weet je: de sterren van het kleine Vlaamse scherm zijn in aantocht. Eén lange stoet wordt het van BV’s die in het licht en de warmte die door de Vlaamse pers zo genereus uitgedeeld worden, hun meest Hollywoodiaanse glimlach en pose bovenhalen. Met wisselend succes, dat wel. Hoogtepunt van dit tijdslot is ongetwijfeld de duo-entrée van Stef Wauters en Annemie Struyf. La Struyf amuseert zich trouwens meteen kostelijk. Een kwartiertje later zien we haar immers in lichtjes benevelde toestand een interview aan een journalist weggeven. Je kent dat wel: ogen op halfzeven en een tong die de woorden niet honderd procent meer kan volgen. Gelukkig is er steeds die coupe champagne die ze erg bevallig blijft vasthouden. 

18u30: naar het buffet!
Vlaanderen is niet alleen voor journalisten een vruchtbare grond; ook het aantal bekende medemensen moet per inwoner nergens ter wereld zo hoog liggen. Resultaat: aan de rode loper-momenten komt maar geen einde. Vandaar dat ik besluit even de temperatuur te gaan opmeten in de zaal ernaast. Net op tijd! De rijkelijk gevulde buffetten zijn er net geopend. Wordt het parelhoen of roodbaars? Of een Martini Brut of een Martini Rosé? Inderdaad, ondanks talrijke onheilsberichten over besparingen en ontslagen toont het Vlaamse mediawereldje zich één keer per jaar van z’n meest genereuze zijde. Hoewel iedereen gelukkig stemmen een aartsmoeilijke opdracht blijkt. Zo lanceert een collega-journalist de opmerking “dat het toch wel minder is dan vorig jaar, want toen was er een aparte ruimte voor het buffet en vond de afterparty in een andere zaal plaats”. Moeilijke mensen, die perslui! Nu ja, wat later zal ook een hoge VRT-bons me zijn twijfels toevertrouwen over het glittergehalte: “Glamour? Hier? Pfft, het is wel maar Martini-champagne, hé”. 

19u30: wie is de mooiste van het land?
Een grootse bedoening als de Vlaamse Televisiesterren zorgt in menige huiskamer voor nogal wat hoofdbrekens. Want wat trek je in hemelsnaam aan? Zeker de dames staan steeds voor een zware beslissing. Alleen jammer dat het resultaat zo vaak belabberd is. Zeker de mindere godinnen van het gezelschap (de ‘gewone’ invitées zeg maar die mee de zaal als klapvee mogen opvullen) moeten het stellen zonder al die media-aandacht en proberen dat al te vaak te compenseren met twijfelachtige outfits. Nu ja, onze lachspieren worden er alleen maar gelukkiger door. Zo liggen we bijna in een kramp als plots een overjarige bimbo opduikt. Een lang overladen kleed, juwelen die in de kerstboom thuishoren, geblondeerd gecrepeerd haar, zonnebankbruin als een eiken kast en natuurlijk… zo’n heerlijk verrimpelde Grand Canyon-diepe décolleté. Applaus op alle banken is er ook voor de twee dames in een nauw aansluitend tijgerpakje en voor couturier Nicky Vankets die de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren duidelijk verward heeft met de bonte avond van Ziche-Zussen-Bolder. Nochtans zorgt diezelfde Vankets voor het vestimentair orgasme van de avond: een fabuleuze creatie voor journaliste en ex-tv-gezicht Annemie Ramaekers. Voor de fans: op de komende Nacht van Exclusief draagt la Ramaekers opnieuw een ontwerp van Vankets. Met z’n allen daarheen! 

20u40: lach eens met jezelf
Een show als deze kan snel tenonder gaan aan z’n log gewicht van duffe zelfbewieroking en platte navelstaarderij, maar daar is bij de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren geen gevaar voor. Het programma zit immers vol geslaagde en zelfrelativerende humor. Zo is de reactie van ‘Rijzende ster’ Philippe Geubels (die in Blankenberge volop aan het optreden was) op de plotse verschijning van prijsschenker Bruno Wyndaele ronduit hilarisch: “Ik zen wel aan het wèèèèrken, hé. Waarum da gij hier staa? Ik weet nie, aandacht nodig?”. Ander hoogtepunt waren de lofbetuigingen van Steven Van Herreweghe aan Paula Semer, die in het gezelschap van Goedele Liekens een Ster voor haar hele carrière kreeg: “Ik ben erg vereerd dat ik naast een grote tv-legende mag staan, en in het gezelschap van Paula Semer.” Eén ding is zeker: als de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren dit niveau kan aanhouden, dan wordt steeds een van de beste programma’s van het jaar. Misschien kan de Vlaamse Televisie-academie zichzelf eens nomineren? 

0u00: tafels en stoelen aan de kant
Na de show en een eindeloze reeks interviews en fotosessies zakt de hele meute af naar de afterparty. De bubbels vloeien rijkelijk, de dj draait aardig en op een aantal podia in de zaal proberen enkele dansers (m/v) Swingpaleis-gewijs de vlam in de pijp te krijgen. Dat lukt on-Vlaams snel, met onder meer dank aan Veerle Baetens die haar hele hebben en houden op de beat schijnt te verliezen. Een half uur later wagen zich ook enkele zatte nonkels (met verkreukte vest, das op de navel en pint in de hand) op de dansvloer. Niet dat iedereen zich zomaar laat gaan. Even voor we het pand verlaten, kruisen we de Queen of cool Francesca Vanthielen die met opgeheven hoofd doorheen de zaal schrijdt. Wat verderop is Louis Talpe aan de toog in een diep gaand gesprek met een Vlaamse schone beland. Hoe zou dit allemaal beëindigd zijn? Alleen de nacht kent het antwoord…

Auteur: Kevin Devos

10:02 Gepost door Tilly in Muziek | Permalink | Commentaren (2) | Tags: achter de schermen van de vlaamse televisiesterren, een stevige dosis glitter glamour, daar staat de nacht van de vlaamse televisiesterren nu al drie e, ze passeren allemaal de revue maar wat je op het scherm ziet, vormt slechts een deel van het plezier daarom presenteert media, is nog vele uren wachten op de televisieshow, maar toch heeft het verzamelde persleger zich al verzameld in de, mede-bezieler en opperchef van dit evenement, informeert de journalisten, fotografen en cameralui over het verloop van de avond ik maak m, dat kan het probleem niet zijn, want een angstwekkend deel van hen leeft de griekse beginselen n, we dwalen af zo gaat dat met saaie speeches gelukkig neemt een, cameralenzen floepen aan, fotografen nemen hun posities in, journalisten op zoek naar enkele holle quotes halen hun notaboek, hun meest hollywoodiaanse glimlach en pose bovenhalen met wisse, dat wel hoogtepunt van dit tijdslot is ongetwijfeld de duo-entr, vlaanderen is niet alleen voor journalisten een vruchtbare grond, ondanks talrijke onheilsberichten over besparingen en ontslagen , want toen was er een aparte ruimte voor het buffet en vond de af, die perslui nu ja, wat later zal ook een hoge vrt-bons me zijn twijfels toevertrouw, het is wel maar martini-champagne, he, na de show en een eindeloze reeks interviews en fotosessies zakt, de dj draait aardig en op een aantal podia in de zaal proberen e, met onder meer dank aan veerle baetens die haar hele hebben en h, das op de navel en pint in de hand op de dansvloer niet dat ie, kruisen we de queen of cool francesca vanthielen die met opgehev |  Facebook |

Commentaren

Blij dat je terug bent Tilly en vandaag is het prachtig weer om erop uit te trekken

Gepost door: Yolanda | 17-03-10

hallo Tilly ben blij dat je terug bent in blogland
heb je hier gemist hoor, ik moest al die informatie over de showbizz ergens anders gaan zoeken hé
fijne donderdag
groetjes
ps. prachtig lenteweertje hebben we nu hé

Gepost door: Borriquito | 18-03-10

De commentaren zijn gesloten.