14-12-09

Muziekindustrie boycot verrijzenis Rock Torhout! [07-12-2009]Er is en spreekwoord dat zegt: ‘Mooie sprookjes duren niet lang’! In Torhout mogen de bezielers die ‘Rock Torhout’ anno 2010 gingen laten verrijzen, dit spreekwoord wel heel letterlijk opvatten.

Muziekindustrie boycot verrijzenis Rock Torhout! [07-12-2009]
Muziekindustrie boycot verrijzenis Rock Torhout!Er is en spreekwoord dat zegt: ‘Mooie sprookjes duren niet lang’! In Torhout mogen de bezielers die ‘Rock Torhout’ anno 2010 gingen laten verrijzen, dit spreekwoord wel heel letterlijk opvatten. ‘Rock Torhout 2010’ gaat wegens boycot van de muziekindustrie in rook op en verdwijnt definitief van de rockscene. 

Groot was de verrassing toen ik gisterenavond na een mat avondje voetbal, (Cercle Brugge – RSC Anderlecht, waar referee Colemonts, Sint-Nicolaas en kerstman tegelijk speelde en Anderlecht een penalty in geschenkverpakking serveerde) thuis kwam en een e-mail onder ogen kreeg waarin te lezen stond dat Rock Torhout 2010 wordt afgevoerd. 

Boycot muziekindustrie!
Enkele maanden geleden waren Jan Strobbe en zijn vrouwtje Kristien Laureys en hun schare medewerkers nog laaiend enthousiast. Het creatieve koppel – Jan en Kristien zijn de krachten achter de bvba Creaevents – hadden een nieuwe stuurgroep (de vzw Hearing is Believing) die Rock Torhout nieuw leven zouden inblazen opgericht. Samen met het stadsbestuur en een pak vrijwilligers zou de Sparrestad opnieuw het decor vormen voor een vernieuwd rockevenement. 

Toen het nieuws via een inderhaast bijeengeroepen persconferentie bekend raakte dat Rock Torhout op 3 en 4 september 2010 opnieuw het levenslicht zou zien, waren de reacties laaiend enthousiast en werden tal van netwerksites bestookt met blije reacties en iedereen die je tegenkwam – van jong tot oud – had er de mond van vol en keek er al belangstellend naar uit! 

Maar men mag het vel van de beer niet verkopen vooraleer hij geschoten is, zegt een ander spreekwoord en de organisatie van een festival naar de standaard die men in Torhout kent en die men voor ogen had, vergt echter veel meer dan een enthousiast stadsbestuur en een grote groep vrijwilligers met tomeloze inzet. "Ook de medewerking van "de muziekindustrie" (van leveranciers over boekingsagenten tot collega-organisatoren) is hiervoor van enorm groot belang, en gelet op de verregaande concentratie van de beslissingsmacht in deze sector, zelfs onmisbaar," aldus de organisatoren. 

En daar wringt precies het schoentje aldus de organisatoren. Door tegenwerking uit die hoek, maakt de organisatie van Rock Torhout 2010 volledig onwerkbaar. Wij hebben dan ook met pijn in het hart beslist de handdoek in de ring te werpen. Wij citeren letterlijk de organisatie: "Ondanks het bestaan van een erg breed lokaal draagvlak voor het prachtige evenement dat wij voor ogen hadden, hebben wij 'de muziekindustrie' niet achter onze plannen kunnen scharen, reden waarom wij genoodzaakt zijn de handdoek in de ring te gooien en de organisatie van Rock Torhout 2010 te annuleren.""Muziek zou een kunst en een feest moeten zijn, maar is in werkelijkheid een industrie. Zowel artiesten, organisatoren als publiek zijn afhankelijk van degenen die het in deze industrie voor het zeggen hebben. 

De artiest kiest niet meer zelf waar hij speelt, de organisator kiest niet meer zelf wie bij hem speelt, en de muziekliefhebber betaalt sowieso een stevige prijs voor zijn tickets. Samen met de vele enthousiastelingen onder jullie zien wij tot onze grootste spijt een mooie gelegenheid om Rock Torhout te laten verrijzen, verloren gaan. We betreuren ten zeerste het niet-slagen van onze opzet en danken alle vrijwilligers, sympathisanten, fans evenals de Burgemeester voor al wat zij voor ons en voor Rock Torhout hebben gedaan of nog wilden doen", klinkt het bij de organisatie.
 
Budget voorzien!
Jan Strobbe en de stuurgroep wilden een hoogstaande rockaffiche aan het publiek aanbieden en hadden een budget voorzien van 600.000 à 1.000.000 euro! Helaas zijn er in ons land enkele gewiekste zakenmensen die de rocktouwtjes stevig in handen houden en spijtig genoeg geen indringers dulden. Een spijtige zaak want daar is slechts één partij de dupe van en dat is …. Jawel, de rockliefhebber!
Auteur: Eric Vanhooren

09:01 Gepost door Tilly in Muziek | Permalink | Commentaren (4) | Tags: muziekindustrie boycot verrijzenis rock torhout 07-12-2009 er , dit spreekwoord wel heel letterlijk opvatten rock torhout 2010, groot was de verrassing toen ik gisterenavond na een mat avondje, cercle brugge rsc anderlecht, waar referee colemonts, sint-nicolaas en kerstman tegelijk speelde en anderlecht een pen, enkele maanden geleden waren jan strobbe en zijn vrouwtje kristi, toen het nieuws via een inderhaast bijeengeroepen persconferenti, waren de reacties laaiend enthousiast en werden tal van netwerks, maar men mag het vel van de beer niet verkopen vooraleer hij ges, zegt een ander spreekwoord en de organisatie van een festival na, vergt echter veel meer dan een enthousiast stadsbestuur en een g, en gelet op de verregaande concentratie van de beslissingsmacht , zelfs onmisbaar, aldus de organisatoren, en daar wringt precies het schoentje aldus de organisatoren doo, maakt de organisatie van rock torhout 2010 volledig onwerkbaar , hebben wij de muziekindustrie niet achter onze plannen kunnen , reden waarom wij genoodzaakt zijn de handdoek in de ring te gooi, maar is in werkelijkheid een industrie zowel artiesten, organisatoren als publiek zijn afhankelijk van degenen die het i, de artiest kiest niet meer zelf waar hij speelt, de organisator kiest niet meer zelf wie bij hem speelt, en de muziekliefhebber betaalt sowieso een stevige prijs voor zi, verloren gaan we betreuren ten zeerste het niet-slagen van onze, sympathisanten, fans evenals de burgemeester voor al wat zij voor ons en voor ro, klinkt het bij de organisatie, jan strobbe en de stuurgroep wilden een hoogstaande rockaffiche , de rockliefhebber |  Facebook |

Commentaren

hallo Tilly er is toch allemaal veel geld mee gemoeid als je zoiets wilt inrichten en daar vringt het dan dikwijls hé
fijne maandag en hou het warm
groetjes

Gepost door: Borriquito | 14-12-09

tilly goede morgen.... dat is al lang geweten dat dit een maffia is !
Trouwens is het ook altijd dezelfde muziek die men op de radio draait !! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 14-12-09

TILLY GOEDE MORGEN
ALS GE NIET
TOT DAT CLUBKE
BEHOORT EN
GEEN EXTRAAKE
BETAALT
MOOGT GE
HET VERGETEN !
GROETJES
MICKEY

Gepost door: Mickey | 14-12-09

Goedenavond Tilly :-) Maak er een warme avond van, want buiten is het koud ... brrr
Liefs :-)

Gepost door: Rosita | 14-12-09

De commentaren zijn gesloten.