07-12-09

X-Factor kandidaat Tom Dice voor ons land naar Eurovisie Songfestival! [25-11-2009]Eekloonaar Tom Dice, ‘X- Factor’-kandidaat 2008 en runner-up uit de talentenjacht, zal volgend jaar ons land in Oslo vertegenwoordigen op het 55ste Eurovisie Songfestival.

X-Factor kandidaat Tom Dice voor ons land naar Eurovisie Songfestival! [25-11-2009]
X-Factor kandidaat Tom Dice voor ons land naar Eurovisie Songfestival!Eekloonaar Tom Dice, ‘X- Factor’-kandidaat 2008 en runner-up uit de talentenjacht, zal volgend jaar ons land in Oslo vertegenwoordigen op het 55ste Eurovisie Songfestival.
Tom Dice, die vandaag zijn 20ste verjaardag viert, is een singer-songwriter uit het Oost-Vlaamse Eeklo. Een mooier verjaardagscadeau kan de jongeman zich waarschijnlijk niet indenken!
Als jonge snaak van 8 jaar ontdekte Tom Eeckhout, want zo heet hij in het dagelijkse leven, zijn liefde voor muziek in de muziekschool, waar hij koos voor de gitaar als instrument. Nog voor zijn 12 jaar was zijn eerste zelfgeschreven nummer een feit. Sindsdien ontpopte Tom zich als een singer-songwriter pur sang, die het best tot zijn recht komt als hij zijn eigen nummers kan schrijven, componeren en zingen.

Zijn invloeden gaan van Gavin DeGraw, Taylor Swift, Tyler Hilton, Damien Rice,... tot The Kooks, Muse (Matthew Bellamy specifiek), Placebo, System Of A Down, ...
Tom deed ervaring op bij zijn band The Dice, vandaar ook zijn artiestennaam.
Sinds zijn deelname aan X-Factor 2008, is eveneens heel Vlaanderen overtuigd van zijn muzikaal talent. Hij eindigde dan ook, na een zeer spannende finale, op een meer dan verdiende 2e plaats. Met nummers als: Bleeding Love (Leona Lewis), Ayo Technology (Milow), Wonderwall (Oasis), Seven Days (Craig David), Too Late (eigen geschreven nummer), imponeerde hij vriend en vijand.

Voor deze editie van het Songfestival houdt de VRT geen (dure) preselecties. Dat maakte de zender deze namiddag bekend op een inderhaast bijeengeroepen persconferentie.
Eén heeft de zanger zelf aangeduid en werkt het komende half jaar nauwgezet met Tom samen om hem klaar te stomen voor de halve finales. De bedoeling is dat Tom Dice kan doorstoten naar de finale van het festival op zaterdag 29 mei 2010.

Grondige Analyse van Songfestival!
Een werkgroep binnen Eén en de VRT maakte in alle geheimhouding, de voorbije maanden, een grondige analyse van het Eurovisiesongfestival. “De bekende Eurosong was zonder twijfel een kijkcijfersucces, maar de resultaten op internationaal niveau bleven uit”, stelde netmanager Jean Philip De Tender deze namiddag. “Daarom heb ik een werkgroep binnen de VRT de opdracht gegeven grondig en in alle rust na te denken over de best mogelijke manier om in 2010 de finale te halen, en daarin een mooi resultaat neer te zetten.”

“Gesprekken binnen de Vlaamse muziekwereld hebben een zeer select lijstje van artiesten opgeleverd die in aanmerking kwamen voor het Songfestivaltraject. Om helemaal zeker te zijn van onze keuze, hebben we live audio- en videomateriaal van die artiesten bezorgd aan een internationaal panel. Hun neutrale, maar gefundeerde meningen hebben onze keuze verder bevestigd”, onderstreept adjunct - netmanager Steve De Coninck - De Boeck.

Bereid tot intensieve voorbereiding!
Tom Dice werd onder andere gekozen omwille van zijn sterke en duidelijk herkenbare stem. “Hij staat voor een kwalitatieve benadering van muziek en spreekt toch een breed publiek aan. Tom heeft ervaring met de druk van een muziekwedstrijd op televisie en weet de tv-camera’s te bespelen. En voor ons bijzonder belangrijk in dit verhaal: hij en zijn entourage willen zich het komende halfjaar maximaal toeleggen op de intensieve voorbereidingen voor Oslo.”

Onder de vleugels van Maurice Engelen!
In 2008 nam Tom Dice deel aan de audities van het televisieprogramma X Factor. En met succes. Hij schopte het tot in de finale, waarin hij eervol tweede werd. Het is daar dat Maurice Engelen, frontman van onder meer Praga Khan en jurylid in het programma, Tom leerde kennen en hem onder zijn vleugels nam.
In juni van dit jaar bracht Tom Dice een eerste single op de markt, een eigen versie
van 'Bleeding Love', origineel van Leona Lewis. Met die song scoorde hij een hit in de
Ultratop. Dit najaar werd Tom genomineerd voor de TMF Award voor ‘Best New Artist’
Auteur: Eric Vanhooren

Commentaren

hallo Tilly ben eens benieuwd of ze er deze keer iets meer gaan halen
ik vind dat ze al lang mogen stoppen met daaraan mee te doen
fijne maandag Tilly
groetjes

Gepost door: Borriquito | 07-12-09

Tilly goede middag... wij gunnen hem veel succes enne...slechter dan de andere jaren kan het niet ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 07-12-09

TILLY GOEDE MIDDAG
WIJ ZULLEN
DUIMEN !!
IN IEDER GEVAL
ZIJN ER NU
GEEN KOSTELIJKE
VOORRONDEN !!
GROETJES
MICKEY

Gepost door: Mickey | 07-12-09

Hallo Tilly Vindt dat ze een goede keuze hebben gedaan.
Wens Tom veel succes in Oslo.
Nog een fijne week verder
Veel liefs Rita

Gepost door: Rita | 07-12-09

Dag Tilly :-) Ik hoop dat het zal meevallen.
Nog een fijne avond.
Liefs :-)

Gepost door: Rosita | 07-12-09

dag Tilly, Ik wens die jongen veel geluk!Maar zoals de punten meer en meer aan de oostblok landen gegeven worden ,heb ik er toch mijn twijfels over.Wait and See!
groetjes!

Gepost door: magda | 07-12-09

De commentaren zijn gesloten.