28-11-09

Nick & Simon: "Vanaf vandaag zijn we internationale artiesten" [15-11-2009]Hun agenda puilt nu al uit en de twee zijn populairder dan ooit in eigen land. Dat bewijst bijvoorbeeld het feit dat ze onlangs een gouden single kregen voor 'Lippen op de mijne',

Nick & Simon: "Vanaf vandaag zijn we internationale artiesten" [15-11-2009]
Nick & Simon: "Vanaf vandaag zijn we internationale artiesten"Hun agenda puilt nu al uit en de twee zijn populairder dan ooit in eigen land. Dat bewijst bijvoorbeeld het feit dat ze onlangs een gouden single kregen voor 'Lippen op de mijne', de tweede track uit hun derde album 'Luister', dat al dubbel platina is geworden.

Intussen kwam 'Het masker', de nieuwe single en alweer een track uit 'Luister!' meteen binnen op drie in de Nederlandse hitparade. Die single bevat trouwens drie Engelstalige bonustracks. Kerstnummers, die ook op de heruitgave van 'Luister!' zijn geperst. 'Heel wat fans vertelden ons dat ze het album al hadden. Daarom hebben we de extra tracks ook bij op de single gezet. Uiteindelijk scheelt dat toch in aankoopprijs', zeggen Nick & Simon.

Of er na deze single nog een track uit het derde album van het Volendamse duo zal worden getrokken, is nog niet duidelijk. Intussen wordt er gewerkt aan nieuw materiaal. 'Dat doen we altijd', zegt Nick, 'maar een datum voor een nieuw album is er nog niet.' 

'Vanaf vandaag zijn we internationale artiesten'
13 november verscheen ook 'Overal - Ahoy '09', een dvd met een registratie van hun jongste live-concert. In Nederland zit die tour er al op, maar gisteren kreeg die een staartje in Vlaanderen. 'Vanaf vandaag zijn we internationale artiesten', grapte Nick met zijn kenmerkende droge humor. Het was diezelfde Nick die voor het absolute 'kippenmoment' van de avond zorgde met zijn gesmaakte interpretatie van 'Hallelujah', waarmee hij eerder Nederland verbaasde tijdens het muziekprogramma 'De beste zanger van Nederland'.

Het concert in Hasselt was - een try out in de Antwerpse Arenberghschouwburg een aantal maanden geleden niet te nagesproken - het eerste in Vlaanderen, maar niet het laatste. 27 februari komt het duo naar de Elisabethzaal in Antwerpen en 17 april staan de jongens in Gent. In Antwerpen zullen de 3J's, ook al zingende Volendammers wiens single 'Bevlogen als vogels' momenteel gek gedraaid wordt op de Vlaamse Radio 2, het voorprogramma verzorgen. In Hasselt gisteren was dat niet voorzien, maar Nick & Simon hadden Niels Destadsbader uitgenodigd als suprise guest.

'Laat het maar groeien'
Feit is dat Nick & Simon ook in Vlaanderen stilaan grote zalen gevuld krijgen. 'Dat is misschien een indicatie dat het succes toeneemt. Laat het maar groeien, zou ik zeggen', lacht Simon.

In de Grenslandhallen werd het duo alvast getrakteerd op zeer enthousiaste reacties en ovaties van het publiek. Misschien omdat het toch vooral Nederlanders zijn die ook naar de Vlaamse optredens komen? 'We vragen dat altijd na, maar het blijkt toch dat er zeer veel Vlamingen een ticket gekocht hadden. Voor de Grenslandhallen hebben we gehoord dat 80% van de tickets door Vlamingen zouden gekocht zijn. Da's fantastisch. En ja, er komen natuurlijk ook Nederlanders, maar tijdens onze optredens in Noord-Brabant bijvoorbeeld merken we dat er ook Vlaamse fans naar Nederland afzakken om onze optredens bij te wonen.'Bron: www.eurosong.be - Auteur: Raf Van Bedts

09:18 Gepost door Tilly in Muziek | Permalink | Commentaren (2) | Tags: nick simon |  Facebook |

Commentaren

hallo Tilly goeie artiesten Nick en Simon
heb ze al eens bezig gezien
fijne zaterdag Tilly
groetjes

Gepost door: Borriquito | 28-11-09

Dag Tilly :-) Fijn weekend, hé.
Liefs :-)

Gepost door: Rosita | 28-11-09

De commentaren zijn gesloten.