23-11-09

Elisa Waut stelt nieuwe CD van Ark voor [10-11-2009]In de Priorij van de Karmelieten in Brugge stelde Ark vorige week de nieuwe full-cd ‘Universal Love’ voor.

Elisa Waut stelt nieuwe CD van Ark voor [10-11-2009]
Elisa Waut stelt nieuwe CD van Ark voorIn de Priorij van de Karmelieten in Brugge stelde Ark vorige week de nieuwe full-cd ‘Universal Love’ voor. 

Ark is het muzikaal - spiritueel project van Elsje Helewaut (Elisa Waut), Maria-Anne Coppens (Kapitein Winokio), Ivan Smeulders (Bart Peeters, Kapitein Winokio) en Chery Derycke (Elisa Waut), die in de jaren 80 en 90 succes oogstten met Elisa Waut. Met Ark maken ze niet langer deel uit van de wereld van de pop. De teksten en muziek hebben en willen vooral een uiting zijn van spiritualiteit. Volgens Chery Derycke is het nieuwe album nu een flink stuk toegankelijker dan de vorige. Waar ik toch ernstig mijn twijfels over heb. 

Universal Love is, na Arkangel en Victory of Light de derde cd onder de naam Ark. De cd's zijn er gekomen op uitdrukkelijke vraag van de leden van de spirituele gezelschappen waar de muzikanten de liederen live ten gehore brengen. 

De titelsong Universal Love waarmee de plaat opent zijn angelieke gezangen, geruggensteund door strijkers en voorzichtige percussie en eindigend met een etherische fluitmelodie. De tweede song, Close your eyes, een ‘Carpenters’-achtig wijsje met lyrics als Let the Light come into your life, doet me echter denken aan een of andere sekte. 

Op de tweede helft van de cd laat Ark achtereenvolgens een islamitisch gebed, twee traditionele hindoemantra's, een kyrie eleison, een joods gebed en een boeddhistische mantra horen.
“Voor ons is Ark vooral een verdieping van ons eigen leven”, vertelt Chery Derycke. ‘We hebben geen commercieel doel voor ogen. Zelfs niet bij onze optredens, want van elk concert vloeit de opbrengst naar een goed doel.” 

“Wat anderen er ook over mogen denken: Els en ik zijn aardse, realistische en nuchtere mensen, die met beide voeten op de grond staan”, zegt Derycke. 

Mijn conclusie: toch opnieuw een album dat baadt in religieuze sferen! Het album is niet te koop in de winkels, maar is eerder beperkt te verkrijgen. Vandaar dat het album enkel te koop is tijdens optredens van Ark.
Auteur: Eric Vanhooren

Commentaren

dag Tilly, een mooie uitleg over het huidige werk van Elisa Waut!groetjes.

Gepost door: magda | 23-11-09

De commentaren zijn gesloten.