22-11-09

Nick & Simon: "Onwezenlijk dat we het nummer 1-record van The Cats hebben geëvenaard." [05-11-2009]Midden november is het zover. Dan geven de Nederlandse supersterren Nick & Simon hun grootste Vlaamse concert ooit in de Hasseltse Ethias Arena. Een hele po

Nick & Simon: "Onwezenlijk dat we het nummer 1-record van The Cats hebben geëvenaard." [05-11-2009]
Nick & Simon: "Onwezenlijk dat we het nummer 1-record van The Cats hebben geëvenaard."Midden november is het zover. Dan geven de Nederlandse supersterren Nick & Simon hun grootste Vlaamse concert ooit in de Hasseltse Ethias Arena. Een hele poos geleden spraken we hen tijdens een persbezoek in Volendam. Nu de geur van het concert dichterbij komt, willen wij u deze babbel zeker niet onthouden. We schetsen even de sfeer. Eén dag voor het gesprekje van toen brachten Nick & Simon in de populaire Nederlandse talkshow ‘De Wereld draait door’ een hommage aan Boudewijn De Groot. Of het een inspiratiebron was, vroegen we aan beide heren. Geloof ons vrij … De toon was onmiddellijk gezet. “Boudewijn De Groot zien we vooral als een icoon, die heel veel respect verdient. Qua grootte staat deze man mijlenver boven andere artiesten op het vlak van Nederlandstalige muziek. Maar hem imiteren is veel gezegd. Wij streven er naar om onze eigen sound naar buiten te brengen. Boudewijn doet ons in eerste instantie veel denken aan onze moeders. Ze draaiden hem gek in onze jeugdjaren. We zijn met hem opgegroeid. Maar om nu te zeggen dat we veel van hem gejat hebben. Nou, dat denken we niet (lacht).”

385
“In de drukste periode hadden we ongeveer 385 optredens op jaarbasis. Dat is gemiddeld meer dan 1 per dag. Ik kan me niet voorstellen dat er één artiest is, die er meer doet. Koos Alberts is misschien de enige. In zijn glorieperiode had hij er meer dan 500. Geloof ons vrij. Op menselijk vlak is dit zeker niet vol te houden. We hebben bewust nu het aantal wat lager gehouden. Nu zijn het er ongeveer 250 op jaarbasis. En dat is nog aan de pittige kant.”

Jan Smit
“Van tijd tot tijd gebeurt het wel eens dat we Jan (Smit) van de nummer 1-positie houden. Maar ach, er is zeker geen wroeging naar elkaar toe. Voor ons is het hetzelfde wanneer we Jan of Marco Borsato van de troon stoten. Een nummer 1-hit moet je bij de mensen verdienen. En het doet ons nog altijd deugd dat het er al enkele op rij zijn hier in Nederland.”

The Cats
“Wie Volendam zegt, zegt inderdaad de palingsound. En het meest ironische is dat we door onze vijfde nummer 1-hit The Cats geëvenaard hebben. En The Cats blijven nog altijd de grootste monumenten in Volendam ooit. Omschrijf hen maar als The Beatles van deze stad. Wanneer je ons tien jaar geleden zou gezegd hebben, dat we hen zouden evenaren, hadden we je voor gek verklaard. We kunnen ons niet voorstellen dat er in Volendam één gezin is dat geen cd van The Cats in zijn platenrek heeft staan. Van hun succes kunnen wij als artiesten alleen maar dromen. De impact van de palingsound hier is immens groot. In een jaar van economische recessie is het toerisme hier met dertig procent gestegen. De horeca herleeft dankzij de muziek.”

Auteur: Bart Liekens

Commentaren

Hallo Tilly Maak er nog een fijne zondag van
groetjes Ninne

Gepost door: Ninne | 22-11-09

Dag Tilly :-) Ik wens je een fijne zondag.
Liefs :-)

Gepost door: Rosita | 22-11-09

De commentaren zijn gesloten.