10-11-09

Vrijheid" debuutalbum van Geert! [26-10-2009]Geert Deleu (41) afkomstig van Moorslede maar na een tussenstop in Aartrijke, sinds enkele maanden wonende met zijn lieve vriendin in Handzame en voor de kost werkzaam bij Apok in Torhout als magazijnier, heeft

Vrijheid" debuutalbum van Geert! [26-10-2009]

"Vrijheid" debuutalbum van Geert!Geert Deleu (41) afkomstig van Moorslede maar na een tussenstop in Aartrijke, sinds enkele maanden wonende met zijn lieve vriendin in Handzame en voor de kost werkzaam bij Apok in Torhout als magazijnier, heeft eigenlijk zijn grote droom verwezenlijkt! Jawel, sinds enkele weken is zijn debuutalbum ‘Vrijheid’ te koop tijdens zijn optredens ofwel te bestellen via zijn e-mailadres: ge.tyka@telenet.be . 

Platencontract eerder zeldzaam
Zijn zangtalent kreeg hij als kleine bengel van elf mee van zijn grootvader, die ook altijd met muziek bezig was. Een idool naar wie hij op kijkt heeft Geert niet, maar hij houdt wel van de muziek uit de jaren ’70 & ’80. Op de vraag waarom hij meteen met een full album (er staan 13 songs op het album) uitpakt en niet met een cd single, krijgen we volgend antwoord: “Wel, ik heb even gespeeld met die gedachte, maar iedereen raadde het me af. Het uitbrengen van een cd-single is verkoopsgericht niet meer interessant. Vandaar dat we direct gegaan zijn voor een full cd”, aldus de jonge artiest. 

“Het idee op zich ontsproot een groot jaar geleden, maar je weet net zo goed als ik, dat voor een jonge artiest, een album opnemen niet meer zo vanzelfsprekend is. Veel gevestigde waarden in de Vlaamse showbizz hebben geen platencontract meer op zak en voor een beginneling is het binnenhalen ervan een nog veel grotere klus. Dus, om mijn droom te kunnen realiseren is er wel enig tijd verlopen. Laat ons zeggen dat de laatste vier vijf alles in een stroomversnelling is gegaan, gezien de optredens steeds in stijgende lijn gingen, wat dan ook zijn weerslag heeft wat de financiën betreft, zodat het uitbrengen van een full cd – wat toch ook al is het in eigen beheer, toch nog altijd een kostelijke affaire is – mogelijk maakte.” 

“Mijn eerste album is een ambiancealbum met enkele zeer mooie ballades uit de ouwe tijd. Iedereen kent de meeste nummers, want het zijn veelal covers in een nieuw jasje gestoken. Het album geeft precies weer wat ze van mij mogen verwachten tijdens een optreden: ambiance afwisselen met gevoelige songs.” 

Covers in nieuw Jasje
“De keuze van de nummers en de arrangementen heb ik aan vakmensen overgelaten. Maar… ik heb wel omschreven wat ik persé wilde, in welke richting er gewerkt diende te worden en wat mijn stemmogelijkheden aankunnen. Zo heb ik onder andere het Italiaanse nummer ‘Roberta’ van Peppino Di Capri in het Nederlands laten plaatsen en Sweet Caroline van Neil Diamond in een dansversie opgenomen. Nee, er werden heel goede afspraken op dat gebied gemaakt want…… zoals het spreekwoord zegt: ‘goede afspraken maken goede vrienden’ blijft anno 2009 nog altijd een waarheid als een koe.” 

Op de vraag wat hij het liefst zingt en hoe hij zijn keuze heeft bepaald van wat wel en wat niet op het album komt, is Geert recht voor de raap. “Ik ben gekend als een ambiancemaker, maar breng ook heel graag mooie ballads pur sang. Voor het album heb ik ook rekening gehouden met wat het publiek en mijn fans graag horen en kennen. Veelal zijn het oude hits die we een nieuw modern jasje hebben aangetrokken en die ze tijdens optredens kunnen meezingen en waar ze kunnen op dansen”, lacht Geert overtuigend die nog meegeeft dat zijn eigen smaak gaat naar Engelstalige en Nederlandstalige muziek uit de jaren zeventig, tachtig. 

Hoopvolle toekomst
De verwachtingen rond het succes en de verkoop van het album zijn bij Geert en zijn onmiddellijke omgeving onder de noemer ‘realistisch’ te rangschikken. “Ik blijf met beide voetjes op de grond en weet op voorhand dat ik er geen gouden plaat mee zal scoren (lacht), maar de reacties van het publiek hier in “d’Oude Schole” in Bovekerke zijn toch positief. De mensen hebben er lang naar uitgekeken, vroegen er steeds naar en nu het album er is, hoop ik dat hij bij mijn fans en het ruime publiek toch zal scoren.” 

Het eerste album van Geert getiteld “Vrijheid” is enkel te koop tijdens zijn optredens of bij de mensen die me helpen met de promo. Geert die in een ver verleden acht jaar heeft gedrumd, ziet zijn toekomst toch meer als zanger dan als drummer. “Zingen is mijn leven, maar of ik ooit van het zingen mijn beroep zal kunnen maken, dat weet ik niet. De toekomst ziet er wat optredens betreft rooskleurig uit en als het nieuwe album er toe kan bijdragen dat ik nog meer werk krijg, dan kan het wat mij betreft niet meer stuk want zingen is mijn grote passie. Voor de rest zien we wel wat op me afkomt”, besluit Geert die voor driehonderd procent kan rekenen op de steun ven het enthousiasme van zijn vriendin.
Wie ambiance wil in de keet, kan Geert boeken voor een spetterend optreden. Neem voor meer info contact op met Geert op het nummer 0476/26.91.18. µ

Tracks:
Op het debuutalbum ‘Vrijheid’ van Geert Deleu staan 13 songs. Het zijn: Leef als een zigeuner, Roberta, Sweet Caroline, Op een terrasje, Laat me vrij, The most Beautifull girl in the world, Een festival der liefde, De straat was zijn woning, The way to Amarillo, De prinses van de nacht, Mandy, Du en Una Paloma Blanca.
Auteur: Eric Vanhooren

08:55 Gepost door Tilly in Muziek | Permalink | Commentaren (1) | Tags: vrijheid |  Facebook |

Commentaren

hallo Tilly die is me nog volledig onbekend
fijne en rustige dinsdag nog verder
groetjes

Gepost door: Borriquito | 10-11-09

De commentaren zijn gesloten.