31-10-09

Eskimo Joe overtuigt tijdens eerste concert in Brussel [20-10-2009]Een perfecte zang, haarscherp gitaarspel en schitterende drums en piano – wie zondag in het Brusselse Belle Vue Café naar Eskimo Joe ging kijken, kon zich enkel de vraag stellen waarom dez

Eskimo Joe overtuigt tijdens eerste concert in Brussel [20-10-2009]
Eskimo Joe overtuigt tijdens eerste concert in BrusselEen perfecte zang, haarscherp gitaarspel en schitterende drums en piano – wie zondag in het Brusselse Belle Vue Café naar Eskimo Joe ging kijken, kon zich enkel de vraag stellen waarom deze Australische rockgroep hiér stond, en niet op het podium van pakweg de Ancienne Belgique. In eigen land zijn deze mannen huge, en dat is te merken aan de manier waarop ze de zaal compleet wisten in te pakken.

Het was een beetje een vreemd zicht. Een piepklein podium, met daarop een chaos aan gitaren, versterkers, drums, piano, microstandaarden – en daartussen vijf ervaren rockhelden. Deze mannen hòren niet op een dergelijk klein podium, hun uitrusting is voorzien op de grote podia waarop ze in eigen land spelen. Maar je moet ergens beginnen, en tijdens hun allereerste Europese tour zijn ze blij om in kleine zalen te kunnen staan. ‘Zo kunnen we oogcontact maken met ons publiek’, grapte zanger Kav, die het ‘hartverwarmend’ vond om in een ver land als België het publiek te zien meezingen met al zijn nummers. Het zegt wat over de sympathie waarmee deze mannen de zaal naar hun hand wisten te zetten.

Binnenkort in de Afrekening
Kav Temperley, Stu MacLeod and Joel Quartermain – de drie vaste leden van Eskimo Joe, zondag bijgestaan door piano en drums – openden hun set sterk met Foreign Land – een nummer met geweldig potentieel om een plaatsje te veroveren in bijvoorbeeld De Afrekening van Studio Brussel. Gevolgd door Inshalla en Sarah was de toon gezet: de mannen speelden een ijzersterk en overtuigend concert, waarbij stevige rocksongs werden afgewisseld met rustiger nummers zoals Childhood Behaviour. De afsluiter Black Fingernails Red Wine is - terecht - een hit in verschillende landen, en dankzij deze Europese tour draait het nummer tegenwoordig ook op Zwitserse radiostations. Het blijft wachten tot Belgische zenders de groep oppikken, en dan lijkt dat optreden in de AB niet meer ver weg. Eskimo Joe is klaar voor de verovering van Europa, wij kunnen alleen maar hopen dat België massaal voor de bijl gaat en we nog veel meer van hun muziek mogen horen.

Beluister de muziek
Eskimo Joe – het is een naam om te onthouden. Beluister hun muziek op http://www.myspace.com/eskimojoemusic of bezoek de officiële website op www.eskimojoe.net.
Auteur: Evelien Roels

Commentaren

goeie morgen Tilly die is me volledig onbekend, zal toch eens moeten gaan luisteren strakjes
fijne zaterdag Tilly
groetjes

Gepost door: Borriquito | 31-10-09

Ik kom je een rustige zondag wensen

Gepost door: Yolanda | 01-11-09

De commentaren zijn gesloten.