28-10-09

X-Session maakt comeback tijdens Het Zingpaleis [21-10-2009]Op woensdag 21 oktober 2009 werd onder ruime belangstelling in het Hasseltse restaurant / brasserie 5Th Avenue de affiche voorgesteld van de eerste editie van Het Zingpaleis. Het Zingpaleis - het

X-Session maakt comeback tijdens Het Zingpaleis [21-10-2009]

X-Session maakt comeback tijdens Het ZingpaleisOp woensdag 21 oktober 2009 werd onder ruime belangstelling in het Hasseltse restaurant / brasserie 5Th Avenue de affiche voorgesteld van de eerste editie van Het Zingpaleis. Het Zingpaleis - het grootste indoor meezingfeest van Vlaanderen - gaat door op zaterdag 21 november 2009 in de Ethias Arena van Hasselt. Het is uiteraard toegestaan om mee te zingen, ook tijdens de optredens van o.a. De Romeo’s, Peter Koelewijn, Sister Sledge, George Baker Selection en Jimmy Somerville. Hoogtepunt van de eerste editie van Het Zingpaleis wordt zonder twijfel het optreden van X-Session. Na zeven jaar rust en stilte komen Gene en Gina terug samen met X-Session en zijn ze de absolute headliner tijden! s de eerste editie van Het Zingpaleis.

Vlaanderen houdt van zingen en liefst collectief en in groep. Het bewijs zijn de populaire zangfeesten die op diverse plaatsen en locaties in het land plaatsvinden. Op zaterdag 21 november 2009 zal er luidkeels meegezongen worden in de Ethias Arena in Hasselt tijdens de eerste editie van Het Zingpaleis, het grootste indoor meezingfeest van Vlaanderen. Ingrediënten voor deze absolute feestavond zijn om te beginnen een uitstekende live band die onder begeleiding van de gastheren Chris Van Tongelen, Davy Gilles en Gunther Levi ofwel De Romeo’s, die uiteraard het beste van zichzelf gaan geven. Tijdens de twee uur durende show zullen de grootste hits uit de sixties, seventies, eighties en nineties aan bod komen. In tegenstelling tot het succesvolle Schlagerfestival zal de beleving tijdens Het Zingpaleis anders zijn. “Het i! s de bedoeling dat mensen tijdens Het Zingpaleis gaan meezingen, uiteraard mag er ook gedanst worden. Dat spreekt voor zich. Wij zingen met De Romeo’s soms wel eens een schlagermedley tijdens onze optredens, voor Het Zingpaleis passen wij onze setlist aan en gaan we resoluut voor herkenbare, grote meezingers in een breed genre. Ook Nederlandstalige dingen. Het wordt qua sfeer wel hetzelfde als het Schlagerfestival, maar qua muziekkeuze toch iets totaal ander”, zegt Romeo Chris Van Tongelen.

Topartiesten
Wie zich goed wil voorbereiden voor de eerste editie van Het Zingpaleis kan misschien vooraf de songteksten van de muzikale gasten doornemen. Naast De Romeo’s komt ook de Nederlandse zanger Peter Koelewijn naar de Ethias Arena in Hasselt afgezakt. De man van de alom bekende nummers ‘Angeline, de blonde sexmachine’, ‘Kom van dat dak af’ maar ook &lsquo! ;Alice, who the fuck is Alice?’ zal met de liveband en de vocale steun van het publiek zijn klassiekers zingen. De organisatoren van Het Zingpaleis hebben echt alle registers opengetrokken en zijn erin geslaagd om één van de grootste discosensaties, Sister Sledge, over te halen. De zussen Sledge weten perfect hoe ze een feestje moeten kruiden met hun heerlijke meezingers. ‘We are family’, ‘He’s the greatest dancer’ en ‘Lost in music’ staan alvast op de setlist.

Qua ambiance wordt er nog een tandje bij gestoken wanneer u de eerste noten zal horen van ‘Una paloma blanca’. U weet dan dat de George Baker Selection in huis is en dat zij ervoor gaan zorgen dat het dak van de Ethias Arena vliegt. Mocht dat nog niet gebeurd zijn tegen die tijd, dan is er nog altijd het unieke stemgeluid van Jimmy Somerville. In de jaren tachtig scoord! e hij met zijn formatie Bronski Beat een wereldhit, ‘Smaltown Boy’. Ook met zijn hobbygroepje The Communards scoorde hij een klassieker, ‘Don’t leave me this way’ en zo kunnen we qua herkenbare songs nog wel even doorgaan. Na een lange tijd afwezigheid in ons land komt Jimmy Somerville met een valiesje hits naar Het Zingpaleis afgezakt.

X-SESSION
“Het is absoluut de bedoeling dat we vanaf nu elk jaar een editie van Het Zingpaleis gaan organiseren, dit telkens in het najaar in de Ethias Arena in Hasselt”, zegt commercieel directeur Linda Manet. Naast het meezingen in groep is het ook de bedoeling dat de organisatoren kunnen uitpakken met een reüniestunt. Voor de eerste editie van Het Zingpaleis is men er alvast in geslaagd om X-Session terug bij elkaar te brengen. Sinds hun afscheid, zeven jaar geleden, zijn Gene Thomas en Gina Brondeel elk hun eigen! muzikale wegen gaan bewandelen. Doorheen de jaren zijn ze elkaar echter blijven volgen en nu, na zeven jaar, is de tijd opnieuw rijp om met X-Session terug op het podium te gaan staan en hun hits als ‘On & On’ en ‘Bang Bang’ nog eens te laten weerklinken. “Het voelt bijzonder goed aan om terug met X-Session op het podium te staan. We zijn heel erg blij dat de organisatoren van Het Zingpaleis de vraag aan ons hebben gesteld of we met X-Session mee wilde doen aan het grote indoor meezingfeest. Ik heb toen met Gina samen gezeten en we hadden er eigenlijk alle twee heel veel goesting in”, zegt Gene Thomas, de mannelijke helft van X-Session. Ook Gina beaamd het verhaal: “Het is zo dat Gene en ik doorheen de jaren altijd contact zijn blijven houden met elkaar. Toen we de beslissing namen om te stoppen, vele jaren geleden, voelden we aan dat het voor ons beiden juist was, net zoals we nu als twee kinderen uitkijken naar ons optreden! met X-Session over vier weken op Het Zingpaleis”.

Wie tickets wil voor Het Zingpaleis kan deze bestellen via 070/34.50.50 of op www.sherpa.be. Meer informatie kan u vinden op www.hetzingpaleis.be. Op de website kan u zichzelf helemaal voorbereiden voor Het Zingpaleis. U vindt er alle informatie over de artiesten, leuke filmpjes e.a.

08:58 Gepost door Tilly in Muziek | Permalink | Commentaren (1) | Tags: peter koelewijn, seventies, sister sledge, x-session maakt comeback tijdens het zingpaleis 21-10-2009 op w, ook tijdens de optredens van o a de romeo s, george baker selection en jimmy somerville hoogtepunt van de ee, vlaanderen houdt van zingen en liefst collectief en in groep he, het grootste indoor meezingfeest van vlaanderen ingredienten vo, davy gilles en gunther levi ofwel de romeo s, die uiteraard het beste van zichzelf gaan geven tijdens de twee, eighties en nineties aan bod komen in tegenstelling tot het suc, uiteraard mag er ook gedanst worden dat spreekt voor zich wij , voor het zingpaleis passen wij onze setlist aan en gaan we resol, grote meezingers in een breed genre ook nederlandstalige dingen, maar qua muziekkeuze toch iets totaal ander, zegt romeo chris van tongelen, wie zich goed wil voorbereiden voor de eerste editie van het zin, de blonde sexmachine, kom van dat dak af maar ook lsquo alice, who the fuck is alice zal met de liveband en de vocale steun v, over te halen de zussen sledge weten perfect hoe ze een feestje, he s the greatest dancer en lost in music staan alvast op de , qua ambiance wordt er nog een tandje bij gestoken wanneer u de e, dan is er nog altijd het unieke stemgeluid van jimmy somerville , smaltown boy ook met zijn hobbygroepje the communards scoorde , don t leave me this way en zo kunnen we qua herkenbare songs no, het is absoluut de bedoeling dat we vanaf nu elk jaar een editie, dit telkens in het najaar in de ethias arena in hasselt, zegt commercieel directeur linda manet naast het meezingen in g, zeven jaar geleden, zijn gene thomas en gina brondeel elk hun eigen muzikale wegen , na zeven jaar, is de tijd opnieuw rijp om met x-session terug op het podium te , zegt gene thomas, de mannelijke helft van x-session ook gina beaamd het verhaal , vele jaren geleden, voelden we aan dat het voor ons beiden juist was, net zoals we nu als twee kinderen uitkijken naar ons optreden m |  Facebook |

Commentaren

hallo Tilly het is weer al woensdagnamiddag, de week is al over halfweg, wat gaat het toch snel
fijne dag nog verder
groetjes

Gepost door: borriquito | 28-10-09

De commentaren zijn gesloten.