28-07-09

X Factor-winnaar Dirk: "Op school ben ik leraar, op het podium artiest en thuis papa" [16-07-2009]Rond X Factor-winnaar Dirk werd het de voorbije maanden angstvallig stil. Maar toch was het een zichtbare stilte voor de storm. Tijdens de derde Hit The Road

X Factor-winnaar Dirk: "Op school ben ik leraar, op het podium artiest en thuis papa" [16-07-2009]
X Factor-winnaar Dirk: "Op school ben ik leraar, op het podium artiest en thuis papa"Rond X Factor-winnaar Dirk werd het de voorbije maanden angstvallig stil. Maar toch was het een zichtbare stilte voor de storm. Tijdens de derde Hit The Road in Blankenberge stelde deze sportleraar zijn nieuwe single “So little” aan het talrijk opgekomen publiek voor. Backstage hadden we een blij weerzien. “Waarover mijn nieuwe single gaat … Ach … De betekenis van mijn nieuwe single “So little” laat ik voor de volledige 100% over aan de mensen. Voor mij persoonlijk gaat het over mijn eigen kroost. Het is misschien wat oneerbiedig om hen te vereren in drie minuten tijd. Natuurlijk kan ik er nog een pak meer over vertellen dan ik in het liedje doe. Het was ontzettend leuk om hen eens in de bloemetjes te zetten. Dit liedje heb ik samen geschreven met Marty Townsend. Iemand die achter de grote hits van Blue Blot heeft gestaan. Naar deze man keek ik vroeger al enorm hard op. Volgens mij was een samenwerking met hem enkele jaren geleden gewoonweg onmogelijk. Maar gelukkig nu wel … “

Saxofoon
“Ik ben niet echt de meest muzikaal aangelegde tekstschrijver van het gezelschap. De ideeën heb ik wel.. Ik heb wel muziek in mijn hoofd. En ik weet ook voor de volledige 100% wat ik wil vertellen. Voor mij is het echter niet altijd even evident om ideeën in woorden om te zetten Als je dan iemand als Marty tegen het lijf loopt die daar door gebeten is, kan je zoiets uitwerken. Neen, mijn ideeën zijn niet te complex. Als ik mezelf zou kunnen begeleiden op een piano of een gitaar, had ik al langer de stap naar het liedjesschrijven gezet. Maar ik ben iemand die graag saxofoon speelt. En je mag niet vergeten dat dit een op en top solo-instrument is. Composities kan je hiermee moeilijk maken. Ach, het is mij gelukt. Ik ben enorm tevreden met het eindresultaat. “So little” beschouw ik echt als een kindje van ons beiden.”

Rust
“Het klopt effectief dat het de voorbije maanden wat rustiger was. Maar ik denk dat dit voor iedereen in de muziekindustrie het geval is. Tijdens Deze zomermaanden ga ik zowel met de liveband als live on tape optreden. Hier optreden tijdens Hit The Road is mijn ding. ‘So little’ is een liedje dat live enorm goed te brengen is. Het is hier een beetje feest. Op zich is dat altijd wel leuk.”

Studenten
“Het is nu grote zomervakantie. De impact van X Factor was de voorbije maanden ongeveer hetzelfde als voorheen. Alhoewel ik hier wel toegeef dat ik ontzettend hard mijn best heb gedaan, om die impact toch te laten minderen. Op school wil ik leraar zijn, op het podium artiest en thuis papa en partner … Ik trek die lijn zeer nauwgezet. Natuurlijk spreken mijn studenten me hierover aan. Ik ben een sportleerkracht. Het gevolg hiervan is dat ik alle leerlingen van de school bij mij krijg. De ene groep is weg, maar de andere komt eraan. Ik ben geen leerkracht, die op het einde van een schooljaar afscheid neemt van zijn studenten. Volgend schooljaar zie ik een heel pak van hen terug.”
Auteur: Bart Liekens - Foto: Jan Liekens

09:41 Gepost door Tilly in Muziek | Permalink | Commentaren (1) | Tags: x factor-winnaar dirk |  Facebook |

Commentaren

goeie morgen Tilly dankzij dat programma werden ze bekend bij het grote publiek
maar nu moeten ze bevestigen en da's moeilijk zonder steun van een televisieprogramma
hopelijk lukt het voor hem
fijne dinsdag Tilly
groetjes

Gepost door: Borriquito | 28-07-09

De commentaren zijn gesloten.